anlayamadığım bir protesto şekli. şimdi kapatırsam, kimin tarafında yer alıcam. mesela ben hakkaten kapansın istiyorum böyle mal siteler, imza atmalı mıyım?
imza atanlar ayrıca, çene altından yahut böbrek üstünden kutucuklarından birini işaretlemek zorunda..
öyle de bi site!
işaretlemezlerse ölümü yesinler..
son günlerde boku çıkarılan site kapatma olaylarına değinen bir site olsaydı hem bir işe yarardı hem de ses getirirdi diye düşündüğüm site. harcamışsınız lan domaini!
neden mesela dtp için kapatılma davası açıldığında kurulmadı diye düşündüğüm site. demokrasi sadece işin ucu size dokunduğunda mı aklınıza geliyor? parti kapatmaya ezelden karşı olan ben tabii ki akp'nin kapatılmasına da karşıyım ama ben demokrasilerde hiçbir partinin kapatılmasına olumlu bakamıyorum.
keser döner sap döner gün gelir hesap döner. dün başkaları için kapatılsın diye haykıran sizler bugün bu sizin başınıza geldiğinde demokrasi, hukuk kelimelerini ağzınızdan düşürmüyorsunuz. bu bana tek bir şeyi izah ediyor. siz demokrasiyi, hukuku kendi çıkarlarınız doğrultusunda seviyorsunuz! size ters düşen birşey hukuki olamaz, demokratik olamaz. size dokunmayan yılan bin yaşasın.
her şeye rağmen partiler kapatılmasın. çözümü demokrasi içerisinde bulalım, seçmene, seçene saygı gösterelim ama bunlar aklımıza akp'nin başına bişey geldiğinde değil her zaman gelsin.
gerçekten merak ediyorum acaba bu sitenin tepkisi youtube ve benzeri sitelerin kapatılmasına mı yoksa akp'nin kapatılması istemine mi? yani daha doğru düzgün neye karşı olduklarını açıklamamışlar gördüğüm kadarıyla.
akp'nin yine mağduru oynayarak nasıl göklere çıkarılacağını, oy oranının ne kadar artacağını bize gösteren sitedir bana göre. ülkemiz insanı hakkaten saf(salak demeye dilim varmadı). bir hukuk devletinde yaşıyoruz, ve yargı denilen bir kurum var. yargının partileri denetlemesi kadar da doğal bir şey yoktur. yani bir kapatma davası açılması hukuksuzluk, veya ne bileyim haksızlık değildir. bu sadece bir davadır, henüz sonuçlanmamıştır. ama gelin görün ki aynı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi akp yine kendisinden bekleneni yapmış, yargıya kan kusmuş, onu ayaklar altına almış ve suçlu olarak göstermiştir. aynı zamanda da mağduru oynamaktan geri kalmamıştır. çok sinsice..
bu site de bu mağdur oyunlarına kanan insanların bir ürünüdür. atın imzanızı, kapatın kendinizi. zaten zihinleriniz yeterince kapanmış, kafalarınız kapanmış, bari topluca kapanın da o çok sevdiğiniz kapanma duygusunu komple yaşayın, nirvanaya ulaşın.
şaka gibi bir site. acaba neye karşı çıkıyorlar, en çok onu merak ettim ben. malum akp hükumeti başa geldiğinden beri dakika başı 1 site kapatılıyor. youtube' undan netlog' una. neticede bir web sitesi olduğu için ben bu olaya tepki gösterdiklerini sanıyorum.
akp' nin kapatılmasına tepki gösteriyor olsalar kermes falan açarlardı değil mi. "bakın biz gidiyoruz, ekonomik çökecek, ekonominin çökmemesi için börek çöreklerimizden satın alın. hepsi islami usullere uygun hazırlanmıştır" temalı.
işin en ironik kısmı, 2 gün önce "egemenlik kayıtsız şartsız allahındır" şovları yapan ağabey şimdi "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" naraları ile at koşturuyor.
bütün bu olan biten içerisinde hala mevzulara fransız kaldığımızın ve ne yazık ki hala takım tutar psikoloji ile parti desteklediğimizin ve bunu panayır gösterisine çevirdiğimizin göstergesi olan sitedir.
sen zaten kapanacağın kadar kapanmışsın etraftaki tüm olan bitene, daha nasıl kapatacaz varsa bir düğmen söyle basalım da kapan dedirten zeka ürünü oluşumdur.
dünya üzerinde güzel yurdum harici hiçbir ülkede hukuk bu kadar ayaklar altına alınmamış, bu kadar ele oyuncak dile sakız edilmemiştir. başka ülkelerin kanunları gereği bu dava hakkında bırakın atıp tutmayı ya da bizi de kapatın gibi site açmayı hakkında yorum bile yapsanız adamı doğduğuna pişman ederler. mahkemeye hürmetsizlik (bkz: contempt of court) de çok ciddi bir suçtur ve cezalandırılır. ve fakat güzel yurdumda "ağzı olan" konuşabildiğini, klavyenin tuşlarına basabilen yazı yazdığını (buna birtakım liberaller de dahil) sandığı için şaşırılmaması gereken bir tepkidir.
her konuda olduğu gibi bu konuda da ne kantarımızın topuzu, ne ağzımızın ayarı olmadığı için yapılan her yorumda, yazılan her yazıda aynı şeyleri duymaktan, görmekten artık gına geldi ama bir çarpıcı nokta var bence üzerinde durulması gereken o da şudur;
"o başsavcı var ya... çok yanlış yaptı olm akp ye." mantığında bir tribün edebiyatı devam ettiği sürece burada bunları yazarak da abesle iştigal ediyoruz malesef.
son not: örnek aldığımız ya da aralarına alınmak için taklalar attığımız birliğe mensup ülkelerde de partiler kapanıyor ama elbette bu frekansta değil. 80 küsur yıllık demokratik bir cumhuriyette 26 tane parti kapatıldıysa o demokrasi ayıbı partinin kapanmış olmasından ya da kapama istemiyle dava açan savcının fiilinde değil, kanaatimce bizim adam gibi demokratik düzen içerisinde kanunları delmeden siyaset yapmayı 80 küsur yıldır öğrenememiş olmamızdan kaynaklanmaktadır.
fişiniz* düğmeniz falan var mı nerden kapatacaz sizi diye sormak istediğim , ne geliyosa başımıza bu kapanma sevdanızdan geliyo ,evet kapatalım sizleri ve kurtulalım artık dediğim aslında süper olay. aferin diyerek destekliyorum.