çok uzun bir aradan sonra ilk defa popstar barış'ın yorumuyla duyduğumda irkildiğim, akıllara durgunluk verecek güzellikteki binbir sezen parçasından biri..
zara'nın da söylemesiyle daha bi güzelleşen parça. zaten kalpte 9.2 şiddetinde deprem etkisi yaratan sözler zara'nın yanık sesiyle de birleşince bambaşka oluyor.
(bkz: bambaşkaymışsın)
feridun düzağaç ın yeni albümündeki en çarpıcı,en dinlenesi parçası.
'senden kalan acı gerçeğim hiçliğim.
ucuz,basit ve sıradan pazara çıkmış gibi sanki ipliğim.
hayat beni unutsada sen unutma!
adımı unutacak kadar kaybettim kendimi!
olsun!
beni unutma! '
feridun düzağaç şarkısı. yeni albümü bir devam filmi siyahbeyaz türkçe dublaj'da yer alır. sevgi'sine yazmıştır.
sözleri şöyledir:
ne konuşuyor bu insanlar!
ne kadar uzak kelimeler anlamdan..
aynama bir yabancı sızmış,
bakıyor bana uzaktan..
sensizlikten kalan en acı gerçeğim hiçliğim!
ucuz basit ve sıradan.
pazara çıkmış gibi sanki ipliğim.
hayat beni unutsa da sen unutma..
adımı unutacak kadar kaybettim kendimi,
olsun..
beni unutma..beni unutma..
bir uçurumun en ucundayım!
o kadar yokum ki görmüyorlar..
kalbim susmuşlar yeri,
kuşlar korkup kaçmıyorlar..
uyarı:bu şarkı göz sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
bir gün daha yaşandı ve bitti
küçük sevinçleri ve küçük kederleriyle
herhangi bir gündü çok önemli değildi
seni düşündüğüm bir kaç andan başka
bilirim herkes payına düşeni yaşar
ve her yeni günde değişir hep bir şeyler
sende kendi payından bir hatıra seç ne olur
ve o ben olayım unutma beni unutma
beni unutma unutma beni unutma
bilirsin unutulmak dokunur ya her insana
sende kendi payından bir hatıra seç
ve o ben olayım unutma beni unutma
bilir misin seni gerçekten sevdim
sevdiğim daha bir çok şeyin arasında
bir tek seni seçtim hatıralar arasından
sebep diye bir küçük mutluluğa..
gel yanıma geçen yıllarımın
hesabını ver bana
bu son veda artık ne acılar ne de zor elveda
ve bir ihanet vardı dünyam karardı
bitsin artık bu kabus sen sus
beni unutma lanetler yağdırma
yolun sonunda bu son elveda
beni unutma beni unutma
beni unutma
senelerce sonra sana dönüşüm
bir mahşer gününe de rastlasa
beni unutma
zara okur bu şarkıyı ve o şiiri sonra siz sadece beni unutma derkenki ezik ama bir o kadar da güçlü duyguyu yakalarsınız kimi zaman. güçlüdür çünkü böyle sevilir mi diye düşünürsünüz....
ümit yaşar oğuzcan'ın dayanılmaz şiirlerinden biridir .
dayanılmazdan kastım okuduktan sonra içine bir karanlık çöker insanın . . . sevdiğini düşünür , tüm renkler söner . sen onu unutamazsın , çıkmaz hayali bir an aklından ama o nerdedir , ne yapıyordur , seni unutmuş mudur bilemezsin . . .
hareketli, neşeli, kıprı kıpır bir yaşar şarkısı. ama "beni sevdiğine say sen geçen yılları" bölümü ile yine hüzün katmayı başarmıştır bir şarkıya daha.
sezen aksu'nun firuze albümünden bir şarkı.. kasette olup cd'de olmadığından pek fazla bilinmemektedir. ümit yaşar oğuzcan'ın şiiriyle karışık, tadından yenmeyen ikinci bir "beni unutma"dır sezen aksu'dan bize armağan..
bir gün gelirde unuturmuş insan
en sevdiği anıları bile
bari sen her gece yorgun sesiyle
saat onikiyi vurduğu zaman beni unutma
o saatlerde serpilir gülüşün
bir avuç su gibi içime
seninde başında o çılgın rüzgar
deli deli esiverirse bir gün
beni unutma..
büyük acılarla tutuştuğun gün
çok uzaklarda olsan yine gel
bu ölürcesine sevdiğine gel..
ne olur tanrıya kavuştuğun gün beni unutma..
beni unutma sevgili...gerçi sana söyleyemedim sevdiğimi..hem de ne kadar çok sevdiğimi..ama..unutma beni sevgili, olur mu? hiç beraber olmadık ama yine de unutma beni.. bir arkadaş, iyi bir dost olarak hatırla.. zor anlarında yanında olan bir kurtarıcı olarak unutma..
seni çok sevmiştim..anlamadın..olsun..canın sağolsun.. beni hatırla..unutma beni..şimdi gidiyorum ben..hoşçakal sevgili, hoşçakal..güzel sevgiler edin kendine, benden daha iyilerine layıksın zaten sen..
unutma sen beni yine de..beni sevmemiş olsan da...
2000 yapımı bir atv filmi. başrollerinde mine çayıroğlu ve uğur polat oynamıştır. güzel filmdir. çok daha hoş bir müziği vardır ki bu müziği, içinde cengiz onural'ı barındıran aria adlı bir grubun yaptığına dair söylentiler bulunmaktadır. lakin ne film ne de müziği hiç bir yerde bulunamaz.
'gönül eşit sevmiyor, mecburiyetten'. en sevgiliye, muhtemelen yaşanamamışlıklar yüzünden hala sevgiyle anılan bir ayrılığa ağıttır bu şarkı. iz bırakma telaşının sözleridir. 'sen de kendi payından bir hatıra seç ne olur, ve o ''ben'' olayım.'