|
|
- asfalt dünya 'nın ormanlar kralı albümünün çıkış şarkısı.sevmeyi dingin bir şekilde aktarabilmiş,hoş bir de klibe sahip parça.
sözleri;
son yolcusu o eski zamanların
sana yazmış özlem dolu mektubu
tek derdi güzel sonları masalların
gözyaşları doldurmuş giderken boşluğu
en çok beni severmiş o
beni aramış gözleri giderken
en çok beni severmiş o
beni aramış gözleri
kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu
titrek sesinde umutların avuntusu
bir mendil eski bir resim bulduğum
tahta masasında bilmeden unuttuğu
en çok beni severmiş o
beni aramış gözleri giderken
en çok beni severmiş o
beni aramış gözleri(mabel, 19.07.2007 15:41)
- insanın dinlerken çok sevildiğini ya da birisini başka kimsenin sevemeyeceği kadar çok sevdiğini hissettiren şarkı.klibine,masalsı haline,solistin sesine değinmiyorum bile...
ayakta alkışlamalık,loopa alıp sabaha kadar dinlemelik.
(bkz: ben yaptım ordan biliyorum)
- sabah sabah hararetle bir şeyler konuşan ben ve arkadaşımı bir anda durdurup televizyona odaklanmasını sağlayan bir klibe sahip şarkı. bu odaklanmanın diğer nedeni de şüphesiz sözleri ve müzikal anlamdaki güzelliği. pinhani'nin başardığı o güzel çıkışı yaşayabilirler gibime geliyor eğer albüm de bu kadar güzelse.
(bkz: http://www.youtube.com/...)
- doğru olması için neleri feda etmez ki insan...sizin hayatta en çok sevdiğiniz insanın,en çok sizi sevmesi...siz onun için hala yanarken,onun da sizin için yanması...siz için için onu özlerken,onun da geceleri gözlerine uyku girmemesi...ama çoğu zaman olmaz,çoğu zaman gerçekleşmez...yalandır bu şarkı da tıpkı diğerleri gibi...yalandır bu aşk ta tıpkı diğerleri gibi...
- adamı sabah sabah bunalıma sokan şarkı. son zamanlarda dinlediğim en iyi vokal performansı.
- ingilizleri bile kıskandıracak güzellikte bir türkçe sözlü ingiliz indie rock şarkısı gibi.
- son zamanlarda dinlediğim en güzel türkçe sözlü şarkı.arkası da gelir umarım.
- ilk duyduğumda, bende melodi pinhani, vokal nev gibi bir hissiyat doğuran yumuşak içimli pardon dinlenimli asfalt dünya şarkısı.
(azimlii, 21.08.2007 01:11 ~ 01:12)
- tv de klibini defalarca izlemiş olmama rağmen etkisini şimdi gece vakti balkonda karanlık sokağa dalıp giderken hissettirmiş şarkı...hiç bir zaman 'en çok' beni sevmediğini bile bile en çok onu sevdiğim için,bir gün ona söylediğimde herşeyi,fonda "titrek sesimde umutların avuntusuyla",bu şarkının çalmasını çok isterdim...biraz olsun empati kurabilmesi için belki...
- yine türk gruplarından ya da şarkıcılarından pop-rock karışımı şarkı yapmasıyla birlikte ilginç klip yaklaşımını bir araya getiren şarkı..ya bir kız yola çıkar,ya harabe bir odada geçer,ya resimleri keser v.s...hayır anlamıyorum şarkı hoş güzel akustik diye böyle bir klip yapmak zorunda mısınız..
- kısa sürede melankolik vokale alıştıran ve ard arda kendini dinleten şarkı.
- asfalt dünya'nın "son" şarkısının tamamlayıcısı.
- (bkz: romeo)
(omega, 10.09.2007 01:59 ~ 14.12.2007 17:52)
- insanın kendini kandırmak istediği zaman dinlemesi gereken şarkı."en çok beni severmiş o" diye eşlik ederken onun umrunda bile olmadığını aklının ucundan geçirmez.
- başta hiç haz etmemiştim ama duydukça sevmeye başladım.hatta artık tvde rastlamak dışında kendi irademle de dinlemeye başladım.güzel bi şarkı.insanın içi bi değişik oluyo.
- görür görmez kanal değiştirdiğim şarkı.
yok yok.. anathemayı sözlerinin bir kısmını anlamadığım için çekebiliyorum ama bu kadar anadil ve bu kadar etkileyici bi şarkı çok fazla.
- ceza gibi şarkı.
(bkz: sigara yaktıran şarkılar)
- msndeki kişisel iletimde asfalt dnya - beni severmiş o- sevsinler.de olarak görünen şarkı.
- zar zor aşılmışların ve hatta zaman aşımına uğramışların bıraktığı o izleri, çizikleri birdenbire sızlatabilecek bir şarkı.. anlam yüklü.. aslında çok net sözleri ama öyle inceden dokunduruyor ki, insan kalakalıyor olduğu yerde. ansızın "haydaaa nerden çıktı şimdi bu efkar?!" dedirtecek bir şarkı velasıl.
|