konuyla ilgili aşağıdaki haber aydınlatıcı nitelik taşıyabilir diye düşünüyorum.
pas fanatik gazatesi 02.10.2008 tarihinde ''
binlerce dansöz var''başlığıyla sürmanşetten verdiği haber yüzünden
milan kulubü ve
paolo maldini ile ilgili haber yapmaktan eskişehir 248. sulh ceza mahkemesi tarafından men edildi. haberin içeriğinde
paolo maldini'nin
la gazetta della sera gazetesinde yaptığı ve dünyaca yankı bulan habere atıfta bulunulmuştu.
paolo maldini malum gazeteye yaptığı açıklamada herkes tarafından konuşulan sözün kendisi tarafından söylenilmiş orijinal halinin ''beni burada kimse ikiyüzellibin kişi olduğuna inandırmaz'' şeklinde olduğunu belirtmişti. hala da savının arkasında durduğunu belirten paolo tercümanın bir sıfırı eksik duyabilmiş olma ihtimaline değindi. o stadta ikiyüzellibin kişi olmadığını yineleyen paolo'nun '' o stada ikiyüzellibin kişi sığdırın ben bugün futbolu bırakırım'' sözleri ise gazeteciler arasında gülüşmelere neden oldu. hukuksal haklarını sonuna kadar arayacağını söyleyen maldini'nin röpörtajı bitiriken türkçe şekilde ve parmağını sallayarak '' dava edecem valla'' şeklinde savurduğu tehditse şaşkınlık yarattı.
edit: pas fanatik gazetesi'nin yarınki sayısında konuyla ilgili tekzipi okuyabilirsiniz.