beni bir tek sen anladın sen de yanlış anladın *  

adana çık aradan

1. lenin'in söylediği rivayet edilir: "beni tek karım anladı o da yalnış anladı."
    (bkz: nadezhda konstantinovna krupskaya)
    (gelecegim, 21.12.2004 20:30)

2. bir de necip fazıl kısakürek'e atfedilen versiyonu vardır:
    "beni bir tek osman yüksel serdengeçti anladı, o da yanlış anladı: ayağa kalk dediğim yerde amuda kaktı!"
    (myrmidon, 21.12.2004 20:35 ~ 20:35)
  3. hayata baktığı pencereyi kendisinden başka kimseye tarif edememiş insan modelinin kurduğu anlamlı söz öbeği.
    (delilah, 21.12.2004 22:07)
  4. ne kadar anlatırsan anlat ancak karşındakinin anladığı kadar anlaşılırsın sözünün sonuçlarından biri olarak yorumlanabilir.
    (gblack, 21.03.2005 16:57)
  5. (bkz: ne kadar sallarsan salla dona düşer son damla)
    (lapsus, 21.03.2005 16:58)
  6. hegel'in söylediği de rivayet edilir.

"beni bir öğrencim anladı o da yanlış anladı"

şeklinde ifade ettiği ve karl marx'ı kastettiği söylenir. hatta buna karşılık marx'ın da "ben başaşağı duran hegel'i ayakları üstüne çevirdim" şeklinde cevap verdiği de aynı kişi tarafından söylenir. söyleyen de bizim felsefe hocasıydı. doğrudur heralde.
    (tori, 13.12.2006 20:15 ~ 20:15)
  7. hikayeyi yazan kalem, kalemden bile soyutlanarak anlama vakıf olabilir. bunu başarması için, en saf hale bürünmesi gerekmekte. kelamın sahibi ve kalemin hakiminden başka, kim neyi ne kadar doğru anlayabilir, tartışılır. zira herkesin kendi hikayesini yazdığı demde, o hikayenin başkası tarafından anlaşılmasını beklemek hayalicilik olacaktır. ve bazen öyle durumlar hasıl olur ki, ağızdan çıkan, aynı bedende bulunan ruha ulaşmaz. hal böyle olunca zikredilen anlaşılmaz ve o tek ihtimal olan ''tek kişi'' yani ''kelamın sahibi'' ya da ''kalemin hakimi'' büyük bir yanlış anlamanın faili olur. kendini dahi anlayamadığını anlamak da bir meziyettir. nitekim bunu anlayanların isimleri baki olmuştur.
    (gaudi, 16.04.2008 00:51 ~ 01:12)