çok güzel bir pinhani şarkısıdır. bir dinleyen bir de dinlemeyen...
bugünüm yarın olsa, ya da hep yeni baştan
yaşamak ne güzel olur hiç başlamamışsan
geriye ne kalırdı yaşananları atsan
seni bir daha yaşamak isterim aslında
beni al kucağına, elini belime sar
beni almadığın an üşürüm sabaha kadar
beni al kucağına, elimi beline sar
beni almadığın an ölürüm beni al
biraz önce uyurken seni koynuma aldım
dudağından öperken uykudan uyandım
sana böyle uzakken seni bir daha sevdim
yanına gelebilsem bir daha dönmezdim
beni al kucağına, elini belime sar
beni almadığın an üşürüm sabaha kadar
beni al kucağına, elimi beline sar
beni almadığın an ölürüm beni al
soğuk gecelerde sevdiğinizden uzaktaysanız ve fonda da bu şarkı çalıyorsa işte gerçekten sırtınızdan bir ürperti yayılmaktadır. aynı anda hem gülümseten hem de ağlatan nadir şarkılardan. şimdiden klasik olmaya aday bir şarkı.
huzurlu, sade pinhani şarkısı. ninni gibidir. sevgiliyle sarılıp yatarken uyumak üzere olunan anın background müziğidir. gece gece loopa alınca rüyada mutlaka sevgili görülür. boğazda düğüm yapar bu şarkı,, ama öyle mutsuzluk, melankoli falan değil, en saf sevginin doğurduğu bi düğümdür bu. aşktan ağlarım ben bu şarkıyı dinlerken.. bilmiyorum neden ama çok etkiler bu şarkı beni. mutlaka dinlemelidir herkes. ve eminim herkes bişeyler bulur bu şarkıda düğüm yaratıcak.
melodisi çocukluk günlerinizden tanıdık gelir. inandığın masallar albümünün en güzel şarkısıdır.
sana böyle uzakken seni bir daha sevdim
yanına gelebilsem bir daha dönmezdim
ayrıca "seni bir daha yaşamak isterim aslında" kısmını bir arkadaşa** yazarken yanlışlıkla "seni bir daha yalamak isterim aslında" diye yazmam üzerine kahkaha krizlerine girmeme neden olmuş şarkıdır.
yaşadığınız o en kutsal duygulara saygı duruşu niteliği kazandıran bir parçadır. yaşananlar teorik olarak silinemeyeceğine göre pratikte insanın kendine işkence etmesinin bir anlamı olmadığı bu melodiler eşliğinde bir kez daha anlaşılır dinleyen kişi tarafından. anlaşılır değil mi???
pinhani'nin insanın ruhunu dinlendiren,uzak uzak düşüncelere daldıran,yüzünüzce ufak bir gülümseme yaratan ve umutla dolduran şarkısıdır.
eğer ki aşk acısı çekilirken ve sevdiğiniz sizden uzaktayken dinliyorsanız ağlatma potansiyeli çok yüksektir.
şöyle ki:
"geriye ne kalırdı yaşananları atsak
seni bir daha yaşamak isterim aslında"
işte bu sözler sevilen kişiden uzak olduğunuzda çok fena acıtır...kim sevdiğini bir daha yaşamak istemez ki...kim o'nu gördüğü,tanıdığı ilk güne dönmek istemez ki..hani belki herşey farklı olurdu.
bir de şu vardır ki:
"sana böyle uzakken seni bir daha sevdim,
yanına gelebilsem bir daha dönmezdim.."
işte burası tek kişilik sevdaların en yürek yakıcı sözüdür..sana böyle uzakken seni bir daha sevdim...her gün içinizde onun özlemiyle beraber sevgisi de büyüyordur işte...öyle bir şarkıdır bu da alıp alıp uzaklara götürmesi dışında,ufak bir gülümsemenin dışında hıçkırıklara boğduğu da çok görülmüştür...
içinize işleyen şarkı.içinize işler çünkü saf ve sadedir her ayrıntısıyla...bu şarkıyı dinlerken hiç kimseyi düşünmüyorsanız bi zamanlar sevdiginiz insanı unutmuşsunuz demektir...tebrikler...
ilk kıtasında azimli bir şekilde 14lü hece ölçüsüyle yazılmış şarkı;* ancak nakarattan sonra bozulmaya başlıyor; ama yine de ya 13'te kalıyor ya da 15'e çıkıyor. ayrıca vals gibi bir ritmi var, insan dinlerken gözlerini kapatıp bir ki üç bir ki üç kelebekler gibi dans edesi geliyor.