|
|
- (bkz: ukte)
statüsü olmayan yazar kişinin yönetime attığı bir çığlık, bir haykırış, bir asilik.(mkopaw, 29.12.2007 23:01 ~ 23:08)
- (bkz: sözlük bana statü ver lan allahsız)
- (bkz: senden statüm olsun istiyorum)*
- (bkz: de bağlacını bitişik yazmak)
- (bkz: benim niye statüm yok ben piç miyim)
- statünün yönetimle alakası olmadığından boş bir çığlık, bir haykırış, bir asilik.
- (bkz: basima trajik bir olay gelsin istiyorum) *
- (bkz: bende bir ben var benden içeri)
(rasmus, 29.12.2007 23:10 ~ 23:11)
- bu haykırışa kulak verip okuyan her insan sizi seri eksi oy yağmuruna tutarsa insan statü istediğine pişman olabilir. bence en iyisi usulca oturup isyan etmemek. boynunu önüne eğip sessizce oy beklemek.. elbet.. elbet senin de bir gün statün olacak. ve o gün.. ve işte o gün.. harbi n'olcak o gün?
- (bkz: nazar etme ne olur çalış senin de olur)
- "statüm" denen kavramı bir meta olarak alırsak, "bende bir statüm olsun istiyorum" cümlesi, söyleyen kişinin "statüm"'ü istediği ve kendisinde de "statüm"ün olması gerektiğini belirtmesidir. yani, "bende" derken, "-de" yi bulunma hali olarak kullanmış, böylece de "statüm" şeklinde bir kelime, bir ürün, bir meta, bir ideoloji, bir prodakt, ne bileyim, bir şey ortaya çıkmıştır. 'statüm'süz kalmak istemeyen, bunun önemini bilen insanın cümlesidir.
başlığı legalize hale getirmek için çok çaba sarfettim, öyle, geyiğine.
ama sayemde bir şey var artık: (bkz: statüm) -sözlükçülerin ürettiği yeni kelimeler-(kl7mu, 29.12.2007 23:42)
|