|
|
- bana göre, benim hislerime düşüncelerime göre demek olan söz öbeği.
(mazzo, 13.03.2004 14:41)
- bir düşünce öncesinde söylendiğine, kimsenin karşı çıkmamasını gerektiren kişisellik lafı.
- (bkz: imo)
(bkz: imho)
- (bkz: bmc)
- bence sözcüğü duyulduğu anda hemen "sana soran olmadı" şeklinde bir cevapla karşı taraf dumura uğratılarak sonuç itibariyle fikir akışı bozulup psikolojik yönden tartışma gücü zayıflatılabilir. (bkz: savaş taktikleri) tabi bu olayı bilmeme rağmen ahlaki olmaması ve kıyamadığımdan hiç denemem bile.*
- bi anda merak uyandıran ardından da bazen yine başlayacak nutuğa diye düşüncelere sebebiyet veren ve kişisellik bildiren harfler bileşkesi...
- ardından bmc deyince reklam sloganı olan sözcük.
- bir tartışmada karşı tarafı göt etmek için ve karşı tarafın söz söyleme hakkını tamamen elinden almak için sözlerin en başına konması gereken en değerli kelimedir yani en azından bence öyle.
- farklı fikirlerin temelinde yatan sonuçlarına saygı duyulmasıyla anlamlı olacak olan kelimedir.
(deulu, 11.04.2009 16:00)
- bence sözlükte yazarlık dışında sıfatı olmayanların fikirlerini beyan ederken kullanmasına gerek yok bu kelimeyi. mantık gereği "bir başkasınca olan fikrimi" beyan edemeyeceğime göre fikirlerime "bence" eklemek laf kalabalığı olur sadece.
- bora öztoprak ın bence albümüne ismini veren parçadır
sensiz daha mutlu olurum
bir yol bulurum
merak etme
yaşananları unutursan
uygundur bence
aşk dediğin bana zulmetmense
dönüp arkanı git
hiç düşünme
uygundur bence
zamanı yok anıların ikimiz için de
başkasını seviyorum diye yalan söyle
senin yolun uzun gitsen iyi olur
gitsen iyi olur bence
ışıklar sönmüş uykuda sokaklar
karanlıklar benim dostummuş meğer
ağlarım gecelerce dönmeyişine
terk edip giden sen olmalıymışsın bence
- bora öztoprak imzası. güzel söz güzel müzik. ikisi bir arada nadir şarkılardan. 4:42 saniyeyi değerlendirmenin en güzel yolu. ilk albümünün 6. şarkısı.
(vjera, 27.10.2009 21:48)
|