belki ilginizi çeker
  1. · yarraaamıııyeeeooooooooooo
  2. · sürekli trip yapıp ortamı geren arkadaş
  3. · günaydın deyince öküz gibi bakan tip
  4. · alternatif telsim vodafone reklam replikleri
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · yeşim salkım
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · 2007 eurovision şarkı yarışması
  9. · norveç bayan voleybol milli takımı güneşlenmesi

ben zor bir insanım  

1. yarraaamıııyeeeooooooooooo diye cevap vermeyi yürekten arzuladığım "zor" insan topluluğunun, olur olmaz sarf edebildiği cümle.

tamam, çıkış noktam son günlerin popüleri yemekteyiz programında, durmadan çemkiren yeni gelin. iki lokma eti beğenmedi diye “ben zor bir insanım. kolay beğenmem öyle.” dedi hatun. iki lokma eti, dişleri parçalayamadı diye, “hayatı herkeslerden farklı yaşayan zor insan” oldu. zor bir insan; seçici, algı düzeyi yüksek, ayrıntılara dikkat eden. ohş.

ilişkilerde daha bir tribe giriyor bu çeşitler. böyle, beyinleri yetmediğinde, “eeööö” modundan “ben zor ve karmaşık bir insanım. kimse sana kolay bu iş demedi. zorum ben. zor ilişkilerin, imkansız aşkların adamıyım” moduna zıplıyorlar. zor nedir, ne zor? bu hayatta ne kolay ki, bir de senin zorluğunla mı uğraşmalıyız? 40 düğümünü çözünce, uçkurundan altın madeni mi çıkacak? level sonunda unique item mi veriyorsun? çözülmesi gereken, uğruna savaş verilmesi farz olan secret tadında bir şey misin? labirentin ucundaki peynir ol hiç olmazsa. o bile değil.

--

- işine gelirse, ben zor bir insanım.
    * aa ne güzel. ben değilim.
    - question mark
    * zor diyorum, hiç değilim. böyle karmaşık, zor, verem eden tip. hiç değilim. herkesle süper anlaşırım. oy geçmişim, ay tribim, bikbik diye kafa ütmem, hoşlaşmadığım bir durumdan kibarca sıyrılırım. hobilerim kalp kırmamak filan. hiç zor biri değilim görüyor musun ya, çekilmez. zor olmak isteyenlere tavsiyelerin neler? anlatmalısın dostum, kahretsin zor ve karmaşık olmak istiyorum, “gencim güzelim seni üzerim” i sindirerek yaşamak istiyorum.

--

üstad umut sarıkaya da şahane değinmişti bu konuya bir karikatüründe, takipçiler anımsar. “ben zor bir insanım kızım, üzerim seni” diyen yeniyetme bir zibidinin babası, arka plandan meh meh diye kadraja giriyor ve dile geliyordu:

- selamlar... ben zor çocuğun babasıyım. harçlığını veriyorum, cebine marlborosunu koyuyorum... bıyıklarım filan var... bu kadar...”

zor insan olmak, arhh ne kadar şairane, ahenkli, marifet gibi görünüyor sanki değil mi? hepimiz ekmeğimizin, iyi yaşam standartlarının, gri tonların ağır bastığı kader tablomuzda kırmızılar tespit etmenin, sevilmenin derdindeyiz. “ben zor bir insanım” diyen insanın tek farkı, daha çok ilgi istemesi.
    veya aptal olması? çevrede hızlıca değişen dinamikleri yakalayamayan insan, tabii ki zor bir insan. ahmaklığından dolayı her kalıba giremeyen, uyum sağlayamayan, insanları az eforla tavlayamayan insan; elbette zor bir insan. hayat onun kafasının içinde çok zor, çok.
    sahiden zor, arıza bir prototipsen de, söyleme bari. sığınma şuna.

esasen, ergenliği geç atlatan tiplerde de var bu "zor insan" sevdası. zor insan, sana diyorum. yakala onlardan bir tane, geç kalmış ergenin gözü açılana kadar sevdir kendini, sevilme mataranı doldur. “zor insan” derisinden sıyrıl sonra, normale dön. tek dileğim, duam budur kadir gecelerinde avuç açarken.
    (tatalu, 18.12.2008 21:29 ~ 22:47)
  2. -ben zor bir insanım mehmet...
    -saygı duyuyorum, ben de zoru seven bir insanım...
    (lrockstarl, 18.12.2008 21:31)
  3. ben arızalıyım, dengesizim, kompleksliyim, sorunluyum, ince jestleri anlamayacak kadar dangalağım, gerçekten gülemem bile, aaartı çocukluğumdan gelen inanılmaz ailevi problemlerim var, ben hep çirkin ördek oldum, sevilmedim, sevdirilmedim, devrelerim arasında temassızlık var, asosyalim diyemeyenlerin sığındıkları kendini tanımlama cümlesi.

x kişisi : ben zor bir insanım di ama di mi kabul et zorum ben ?
    critical : ybsg
    (critical, 18.12.2008 21:33 ~ 20.12.2008 18:07)
  4. (lrockstarl, 18.12.2008 21:36 ~ 21:50)
  5. -ben zor bir insanım.
    +yaa?
    -evet ben hayatta çok zorluk çektim.
    +?
    -kimse beni anlamıyor.
    +lan?
    -ben var ya çok farklı bir insanım. bulmaca gibiyim ve atmaca gibiyim.
    +atmaca derken? atmaktan mı?
    -sen de beni anlamıyorsun.
    +heyooo anlamaya çalışsam neye yarar, zor bir bilmece gibisin, çözülemezsin sen. hayatta karşılaştığın zorluklar, hayatın kendisi seni bu hale getirmiş. değil mi ama?
    -evet öyle.
    +böyle çözerim.
    (hopeless, 18.12.2008 22:04 ~ 22:05)
  6. (buz dağının görünmeyen yüzü, 18.12.2008 22:05)
  7. diğer eşgalleri:
    * kalabalıktaki yalnız
    * içinde pembe minik bir yürek taşıyan, dıştan sert görünümlü dört kapılı, ful çelik jantlar
    * c:\documents and settings\ıssızadam\desktop\anlamazdın.mp3
    * ben 29 yaşında kadınla/erkekle da beraber oldum
    * "dudaklarımdan öptürmem" sibel can - kaldırım çiçeği
    (iao, 18.12.2008 22:39)
  8. hayatımda istemeye istemeye de olsa bir kaç defa, çok zor durumda kaldığımda, gerçekten başka çarem kalmadığında, -afedersiniz- götü kurtarmak adına terennüm ettiğim için, hele de şu son yazılanları, ben ve benim gibi insanlara duyulan uçsuz bucaksız öfkeyi bire bir gördükten sonra kendimden ölesiye tiksindiğim kelime grubudur. (bkz: yeter lan vurmayın artık adam öldü)
    (damdanakan, 18.12.2008 22:43)
  9. (bkz: anlaşıldı tamam!)

edit:kule vurgusuyla okunacak. anlaşıldıdan sonra bir es veriosunuz.burnunuzu kapayın sağ elin işaret ve baş parmağıyla. hani sağ ele alışkın olma durumu var ya...yoksa sol el de aynı neticeyi verir!
    (eva, 18.12.2008 22:44 ~ 20.12.2008 00:38)
  10. zor insanlara özenti sonucunda sarf edilen bir laf.

zor insan özellikleri
    no.1 : kendinden bahsetmemek, bahsettirmemek, bahsedeni oracıkta böcek gibi ezmek.
    (shimmering horizon, 18.12.2008 22:45)
  11. +ben zor bir insanım şakir.
    zor kısmı tamam da insan kısmını anlayamadım?kendini mi kast etmiştin ?
    (küflü prenses, 18.12.2008 22:55)
  12. (palyanço pogo, 18.12.2008 22:57 ~ 22:58)
  13. (koku, 18.12.2008 23:03)
  14. (seçtiğiniz nick fantastik karakterler içeriyor, 18.12.2008 23:49)
  15. ne zaman bu minvalde bir laf duysam, "ben inanılmaz derecede asil bir kadınım" diyen nevriye budak canlanıyor gözümde.
    (ara: meşe odunu*)
    (azureel, 20.12.2008 20:41)
  16. bir yarrak gibi adam aforizması.
    (tobiyas makkenzi, 08.01.2009 02:10)
  17. kendini zor gibi göstermek isteyen ezik şahsiyettir. gerçekten zor bir insan bu lafı sarfeder mi hiç.
    kendini övmez, övdürtür. adam gibi adamdır yani.

-berkecan ben zor bir insanım
    -iyi o zaman masaratimle başka zaman gezeriz
    -ama ama...
    (goxel, 21.07.2009 11:54)
  18. (bkz: bsg)
    (fernweh, 21.07.2009 11:56)
  19. (bkz: yalarım)
    (queenie, 21.07.2009 12:01)
  20. kimine göre kolayken kimine göre zorlaşan,zorken eriyen kolaylaşan ve de her zorluğu kolay eden bulunur.
    (swetlana, 10.11.2009 02:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil