|
|
- detroit pistons'un -yılın en iyi savunma oyuncusu- ödülüne her yıl layık görülen muhteşem pivotu..
yaptığı bloklar birçok oyuncunun potaya yönelmesini engelleyen önemli bir faktördür
- ben wallace
william wallace
*
- bir pota altı azmanı.
- milli basketbolcumuz mehmet okur'un takım arkadaşı
- dikembe mutombo'dan sonra en hayran olduğum basketçi*
bir insan evladının aldığı ribound sayısı,attığı sayıdan fazla olur mu hiç, oluyor işte...*
- 2002/2003 sezonunda 12 sayı 16 ribaund ve 10 blokla triple-double yapmış yaratık. lakabı the beast.
- basketbolun zevkini kaçırmayı başaran ender ayılardan.
- şut özürlü olup da nba'da oynamayı başarabilen ender şahsiyetlerdendir,big ben de denir bu şahsiyete..
(doaaa, 19.04.2004 19:26)
- bugün itibariyle faul çizgisinden airball atmayı başarmış sempatik basketbolcu (bkz. big ben, big heart...)
- virtual gm de sağolsun 30 puan getirerek günlük prestijimi kurtarmış kişi.ayrıca bir maçta 28 ribaund almışlığı vardı da bizim de kendisine sövmüşlüğümüz vardı o zamanlar.
- bu herif bi de sayı atsa ne olurdu dedirten insan
- draft edilmeden nba'e girmiş, yetenek fukarası, oyun zekası 0(yazıyla:sıfır) olan, bire bir savunmada da coach larry brown'ın da söylediği gibi başarılı olmayan ancak yardım tarafı savunmasını çok iyi yapan pivotumsu...
- nba tv'den eski maçları seyredildiği takdirde detroit'deki ilk sezonunda sıska ve gayet atletik olduğu,üstüne üstlük şutlarının da girdiği farkedilecek olan,geçtiğimiz günlerde apandisit ameliyatı olan şampiyonluk yüzüğü sahibi pivot..
(doaaa, 09.09.2004 16:03)
- detroit tribünlerinin mvp wallace tezahüratı ile tüm dünyayı şaşkına çevirmesine neden olan şahsiyet *
- big ben de derler.
- uysallığıyla bilinen fakat sinire kesince neler yapabileceğini de nba tarihine geçen ron artest kavgasıyla gösteren detroit pistons taraftarı olmamdaki en büyük unsurlardan biri olan savunma bakanı. bilekliklerindeki "nfz" yani "no fly zone" yazılarıyla 3 saniye koridorunda uçuşu yasaklayan kişi.shaq,duncan gibi uzunların nasıl savunulacağı hakkında ders vermesi de gerekir ayrıca.
- detroit in verdiği parayı az bulup chicago'ya gitmiştir... iyi de yapmıştır
- detroit pistons taraftarı olmamdaki en önemli oyunculardan biri olan bu adam chicago bulls'a geçerek canımı sıkmış,moralimi bozmuş depresyona sokmuştur beni.bakalım bulls'ta aynı başarıyı devam ettirebilecek mi? daha önemlisi detroit pistons savunmasının kilit ismi olan ben wallace'ı kaybettikten sonra ne yapacaktır...
- chicago bulls ta şimdiye kadar bekleneni veremese de yine de ders niteliğine savunma yapan tabiri caizse insan azmanı..4 yıllık 52 milyon $ karşılığında chicago ile sözleşme imzaladı bu sezonun başında..5 sene içinde 4 kere en iyi savunmacı seçildi..kısıtlı yeteneklerine rağmen çalışarak açıklarını kapattı (kapatmaya çalıştı)..bunun sonucunda son 4 sezonda 4 kere all star olma başarısını gösterdi..10 eylül 1974 white hall,alabama doğumludur..draft edilmemiştir (bkz: undrafted) ve virginia union üniversitesi mezunudur..
gereksiz bilgi: 11 kardeşi vardır..
- saçlarını afro modeline soktuğu zaman boyu onbeş santim uzamaktadır bu elemanın.
- an itibarıyla 3 takımın yer aldığı ve 11 oyuncunun katıldığı takas sonrası,cleveland'a geçmiştir.nba de hakkaten işler çığrından çıktı,sonu nereye varacak bu takas çılgınlığının acaba ? cavaliers lebron james'in takımı yetersiz bulduğunu belirtmesi üzerine böyle çılgınca bir takasa girmiştir.seattle,cleveland ve chicago'nun yer aldığı 11 oyunculu takas sonrası oyuncu değişimler şu şekilde gerçekleşmiştir.
cleveland : ben wallace,joe smith,delonte west,wally szczerbiak ve 2009 ikinci tur draft hakkı
chicago :drew gooden,larry hughes,cedric simmons,shannon brown
seattle :ire newble,donyel marshall ve adrian griffin
süper bir takım olmasa da, mevcut superstarının yanında çok iyi bir takım kimyası tutturmuş olan cleveland'ın ilk 5 ten iki oyuncusunu ve benchten iyi bir şutörünü bu takasta kullanması zannımca bu sezon ki doğu finali ümitlerini bitirmiştir.evet ben wallace çok iyi bir savunmacıdır ama ciddi bir şekilde uzun süredir devam eden rotasyonda bu takas uğruna bozulmuştur.artık ben wallace'ın hakkından hayırlısı..
mazoşist not: inşallah göt olurum da lebron şampiyonluk yüzüğü takar.
edit:çılgın takaslar sonrası aptallaşıp, duygusal davranan bünye takas olan her büyük oyuncu için "umarım bu sene şampiyonluk yüzüğünü takar" diye yazmıştır,ortaya çıkan tutarsız davranışlardan dolayı affedin ceceri'yi..(ceceri, 22.02.2008 02:52 ~ 03:02)
- cleveland ve kral'ı* şampiyonluğa ulaştıracak önemli bir oyuncu olması ümit edilen geçen yıldan önceki 3 yıl nba en iyi defans oyuncusu seçilen afro adam.
şahsi kanaatimce 11 oyunculu gerçekleşen takas sonucu cleveland şampiyonluğa en az bir boston veya bir phoneix kadar adaydır artık. neden sorusuna gelince,
cleveland takımı bu takas sonucu elinden çok az süre alan ve çok vasat bir şutör olan shannon brown'ı çıkarmıştır. bunun yanında tabiki takımın baş belası, istikrar denen olayın ne olduğundan haberi olmayan, bir maç 2 sayı 2 rebound bir dahaki maçta 15 sayı 15 rebound yapan yapan ve savunma denen olayı hiç yapmayan gooden belasını def etmiştir ayrıca larry hughes gibi hiç bir boka yaramayan şahsen karşıyaka'ya gelse oynatmayacağım bir adamıda göndermiştir.
bu gönderdiği dandik adamlara karşın ben wallace gibi bir savunma ve rebound gücünü, wally szczerbiak gibi saf bir şutörü ve delonte west gibi kaliteli bir oyun kurucuyu kadrosuna katmıştır.
sanırım yedekten gelen varejao, daniel gibson gibi oyuncularınında katkısıyla boston cleveland doğu finalinden başarıyla çıkıcaklardır. zaten nba finaline gelince san antonio spurs'un geçen yılki gibi rakip olabileceklerinide sanmıyorum. belki kobe ve gasol gelirse işte onlar zorlayabilir.
ne diyelim hayırlısı. umarım the king* hakettiği şampiyonluk yüzüğnü bu yıl takabilir.
- faul yüzdesi bi ara % 40'lara vurmuş insan.
bu kadar mı dümensiz olur insan beee... ben yazın bir hafta çalıştıktan sonra 100 atıştan 55'ini sokuyodum, sen eşşek kadar oyuncusun, ayıp değil mi abeyciim..(ntcik, 26.05.2008 23:47)
- nba tarihinin en düşük yüzdeli serbest atış atıcısı...
|