gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · google wave
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · zongul ducks
  8. · gündelik hayat teorileri
  9. · subay

ben türk üm demenin alternatif yolları  

1. bazen türk olduğunu belirtmenin başka yöntemleri de vardır..

yemek yemek için masa oturulduğunda sandalyenin masaya değil de masanın sandalyeye doğru çekilmesi.

teknolojik aletlerdeki kısa süreli arızaları şiddet ile çözmeye çalışmak

bir bayanın yanında ''kibar ol yarraam bayan var'' demek

gibi
    (rushmo, 03.03.2008 13:54 ~ 07.03.2008 00:55)
  2. jag ar en turk
    (orcus, 03.03.2008 17:28)
  3. (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 03.03.2008 17:48)
  4. (mi atze, 03.03.2008 17:54)
  5. elin avrupasında sadece collezione isimli ve türklere ait bir firmanın mağazalarında sattığı ilginç bir atkıyı boynuna dolamak.

10 metre öteden anladım vallahi kızın türk olduğunu, gittim yanına "are you turkish?" dedim, "yes" dedi. budur abicim.
    (ness, 03.03.2008 18:07)
  6. yemekten bir lokma bile almadan üstüne tuz dökmek.
    (brisseis, 03.03.2008 18:24)
  7. "ben, ay tanrıda ülüg bulmuş küçük oğuz kağan ın torunuyum."
    (banker bilo, 03.03.2008 18:27)
  8. gerek olmayan alternatif yollardır. zira bir bakışta yaklaşık 30 mt. öteden bir insanın türk olduğu anlaşılır. şaka yapmıyorum, eğer yurtdışına çıkarsanız ya da çıktıysanız hak vereceksiniz. hala çözemedim bu belirli özellikler tam olarak nedir, diye; ama yüz hatları, bakışları, tavırları, hepsi birleşince bir insanın türk olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz; tıpkı sultanahmet'te yürürken kimin turist olduğunu anlayabildiğiniz gibi.

şu ana kadar yaptığım tahminlerde %90'den fazla başarı yakaldım. bilemediklerim ise ya anadolu çevresinde yaşayan diğer halklardan çıktı.
    (cerceve, 03.03.2008 18:52 ~ 19:25)
  9. lokantanın önünde ağızda kürdan ile açlıktan ölü bulunmak

silk road, world of warcraft tarzı oyunlar da fenasi kerim kullanıcı adı kullanmak
    (rushmo, 04.03.2008 14:06)
  10. uluslaraarası alanda hizmet veren bir şirketin yöneticisi olmuş ve sık sık yabancılar ile toplantı yapmak zorunda kalıyor olsanız bile masanıza küçük bir türk bayrağı koymak ve arkanıza atamızın portresini asmak.
    (abdull, 04.03.2008 14:14 ~ 14:15)
  11. açık büfe mekanlarda tabakları ağzına kadar doldurmak, yerlere tükürmek başlıca örneklerindendir.

edit: tamam yahu tamam vurmayın! ben hayatım boyunca hiç yere tüküren ve açık büfeye hücum eden türk görmedim zaten.
    (ispik, 04.03.2008 14:17 ~ 14:53)
  12. açık büfe mekanlarda tabakları ağzına kadar dolduran ve yerlere tükürenler grubuna amerikalılar gibi çeşitli batı toplumlarının dahil olduğu gerçeğini düşündüğümüzde hakkında bazı gerçek dışı yorumlar yapıldığını çıkarsadığımız alternatif yollardır.
    (cerceve, 04.03.2008 14:25)
  13. mükrüt neb (tersten okuyunuz lütfen)
    (mutitoyo, 04.03.2008 14:35)
  14. kişinin türk olduğunu ifade etmesine yarayan, esasen özellikle bu gerçeği belirtmek için söylediği, yaptığı şeylerdir.

nedir bu türklerdeki türklüğü aşağılama merakı anlamadım. taşşağını kaşıyıp yere tüküren kamyon şoförü "ben türküm" mü demek istiyor bu hareketiyle. komik olduğunu mu düşünüyorsunuz? yedi düveli gezip insanlarına hayran olmuş da bu "kahrolası" memlekete dönmek zorunda kalmış gibi niye konuşuyorsunuz (yazıyorsunuz)? türk milletiyle mi sorununuz var yoksa kendinizle mi? ilkiyse eyvallah devam edin, karşınızdayım elimden geldiğince. ama ikincisiyse, kendi ezikliğinizi koca bir ulusa mal etmeyin. ha yok ezik değilseniz, ama içinizden çıktığınız bu kültürü beğenmiyorsanız ağırbaşlılığı seçip, susup gidiniz efendim.

karşılaştığım beş taksiciden dördü küfür üreteci gibiydiler. türk oldukları için değil, o seviyede oldukları için.

otobüste sesli konuşan insanlarımıza ters ters bakar, içten içe kızarım; ama bu ayıplarını onların türklüklerine vermem. birtakım turist zevatı beyoğlu'na çıktığımız iett otobüsünde yandaki otobüstekilere anlatır gibi bağırarak konuşup anıra anıra gülüyorlardı. italyan (rus, ingiliz, her neyse...) oldukları için miydi acaba yoksa terbiyesiz oldukları için mi...

kısacası; geçin bu sınıfları artık. gerçekten kırılıyorum ben bu tür yazıları okuduğumda.
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 04.03.2008 14:44)
  15. - je suis turque(kızlar için)
    - je suis turc (erkekler için)

böyle de alternatifim yani.
    (jack, 04.03.2008 14:52)
  16. -sürekli küfür ederek konuşmak.
    -belden aşşağı espiriler yapmak
    (şerbet, 04.03.2008 14:56)
  17. yine online oynanan oyunlarda;
    + ''birader türkmüsün?''
    - ''evet sen?''
    (rushmo, 07.03.2008 00:47)
  18. ya turak (erkekler için)
    ya turçanka (kızlar için)

böyle de alternatifleri vardır..

(bkz: rusça)
    (korialstrasz, 07.03.2008 01:04 ~ 10.03.2008 02:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil