|
|
- ne güzel slogandır o öyle
- ben türkiyeliyim diyenin kıçına tekmeyi basacak olan neferlerin sözüdür.
(amon pa, 11.11.2004 21:54 ~ 17.11.2004 01:33)
- atatürkün bizzat kendisi "türkiye halkı mütevazi milli hudutlar içinde bütün medeni insanlar gibi tam mana ve şumulüyle hür ve müstakil yaşayacaktır" demiş ve bir türkiye halkı oldugunu ifade etmiştir(söylev ve demeçler,3.cilt-s.40). türkiye halkına mensup kişilerin türkiyeli olarak anılması çokta büyük bir vatan hainliği değildir.bir insan türkiye halkı dedi diye vatan haini ilan ediliyorsa ki bunu ifade edenler vardır günümüzde, önce büyük öndere bunun söylenmesi gerekir.
- yer yüzünde saf bir ırk kalmadığını göz önüne aldığımızda doğruluğu mümkün olmayan tümcedir. türkiye toprakları üzerinde yaşayan türkiye cumhuriyetinin verdiği nüfüs cüzdanını taşıyan herkes kökeni ne olursa olsun türktür.
(dna, 15.12.2006 20:10 ~ 21:21)
- türkiye türklerindir tarzında bir slogan. kulağa hoş geliyor.
(prusa, 15.12.2006 23:27)
- (ara: madalya)
- (bkz: madem türksün göster ürksün)
(bu da olmadı)(siyah, 16.12.2006 11:09)
- (bkz: atatürk)
(bkz: ne mutlu türküm diyene)
- güzel bir kolpacılık örneğidir. milleti ateşli bir sloganla gazlayıp höylöylöy yapmaktır. "türk"ü üst kimlik olarak tanımlayan kişi bunun manasının "türkiyeli" olduğunu zaten ifade etmiştir. "türk"ün aynı anda bir etnik grubun adı olması sebebiyle kimilerine itici gelebilir. bu durumda dahi "türkiyeli" terimi bir bölücülük amacı içermez. aslında daha da bütünleştiricidir. birliğin, ortak kaderin temelini bir etnik grubun coğrafya üzerindeki mazisine dayandırmak yerine herkesin üzerinde bir arada yaşadığı topraklara dayandırmaktadır.
neticede türk = türkiyeli. üfürükten teyyare fikirler pınarbaşı tarzı sloganları bayraktarlığında yürür ancak.
ama şöyle birşey olabilir:
"ben türküm, türkiyeli değil, azeri."
ama bunu diyen şunu da dedi:
"ben sağ elimle yazmam, solak değilim."
"ben kadınım, bayan değil."
"döner istiyorum ama dömesin istiyorum. anlıyor musun? hııııaaaaaa!"
|