ben türküm soyum türk atatürk ü çok severiz   

adana çık aradan

1. belirtili isim kafiyesine sahip slogan.
    (ağ kablosu, 07.01.2007 19:48)
  2. iyi denilmiştir. okumayı yeni öğrenen çocuklara osmanlı tarihi anlatıcak halleri olmadığı kesindir.. bu şekilde çocuklarda milliyet sevgisi ve ilgisi geliştirilmek amaçlanmıştır. başarılı olunmuş mudur? görünüşe bakılırsa; hayır!

demek ki bu slogan da başarısız bir slogan diyebilir miyiz? diyemeyiz! tek sorumlu bu slogan değildir.

bir sonuca varamadık yine?! allah'ım deliriyorum.. bu ne yaman çelişki.. ben türküm.. öhm.. öfs.. soyum türk.. atatürk'ü çok severiz.. hop..! nooluyo lan!
    (melancholic, 07.01.2007 19:54 ~ 19:56)
  3. (bkz: türk eğitim sistemi)

bu zihniyetten yetişen çocuğun uzay mekiğini yapacağını düşünüyorsak çok iyimseriz. iyi asker yetiştirmeye anaokulundan başlayan zihniyetin sloganı. sorun atatürkü sevmek, sevmemek değil. sorun 6 yaşındaki bir çocuğa 20 yıl süresince beynine bu sloganın kazınması ve beynin artık etki tepkiyle işler hale gelmesi.

osmanlının kafayı yemiş, zevk için adam öldüren, 10 yaşındaki erkek çocuklarla yatan padişahlarını kitaplarla cilt cilt ilkokul yıllarında bize ezberleten bu zihniyet, rusların, bulgarların, almanların ezbere bildiği nazım hikmet şiirlerini dikenli teller arkasında tutmaktadır. soyum türkmüş bravo. biraz daha zorlarsan ademle havvaya kadar gideriz, bu vesileyle marsa abd den önce varırız.
    (anarsist, 07.01.2007 19:54 ~ 19:56)
  4. "ben atatürk milliyetçisiyim, anam da türk'tü" diyen apo'yu akla getiren cümledir öte yandan.
    (selenge, 07.01.2007 20:09)
  5. iğrenç faşizan duygularını ifade etmek için atatürkü kullanmayı seçen insan sözü. insanların herhangi bir millete ait olmakla övünmelerini anlamakta zorluk çekiyorum. gurur kaynağı olan bu millet türk milleti de olabilir başka bir millet de olabiilir, farketmez. ayrıca türklükleriyle övünmeyen insanları sanki yabancı hayranıymış gibi değerlendiren insanlara da neremle gülsem bilemiyorum. bazı şeyleri hiç anlamamış ve anlayamayacak insanlar oldukları için acıyorum onlara.
    (kusmuk, 07.01.2007 21:48)
  6. siz seviyorsanız ben sevmiyorum kardeşim. bıktım lan artık ellerinde rozetler yakalarında resimler iki saattir konuşuyoruz bi kere atatürk demedik diyen ne idüğü belirsiz tipler..

ilallah geldi harbiden artık. ya kardeşim bi rahat bırakın adamı be. ulan iki kişi küresel ısınmadan söz ediyor, tartışıyor, köşeye sıkışan adam kel alaka son hamle olarak atatürk'ün bilmem nerde ettiği bir cümleyi söylüyor, hee, ok bebişim denilerek olay kapanıyor. yahu bu ülkede her futbol programında konu haksız penaltı ya da kendini yere atma olunca "zeki çevik ahlaklı" muhabettine dönüyor, atatürk o gün "ahlaklı" yerine "hırslı" deseydi ne oldu acaba.yaşasaydı maradona'yı da sevmezdi dimi yahu!

ben değilim atatürkçü. atatürk hayatta olsaydı, kendisi bile olsa hiç bi şekilde cı-ci'ci olmamı istemezdi üstelik. ulan derdi, tamam sizi kurtardım, ne kurtarması bir ülkeyi yoktan var ettim, ama bu kadar da olmaz ki, ne asalak şeylersiniz ya sürekli sırtımdan geçiniyorsunuz, ulan insan bi şeyin ucun tutar be, varsa yoksa benim bilmem nerde ettiğim cümleler, şekil şekil rozetler, deli misiniz lan siz, neyin peşindesiniz?

gidin sefillikten ölmek üzere olan bir adama yardım edin, hayata döndürün, sonra da o adam her fırsat bulduğunda salya sümük elinize yapışsın, iğrenirseniz lan bi müddet sonra, işine bak dersiniz, sen yaşamayı becer, en büyük iyiliği, şükranı bana öyle ödersin diye de eklersiniz.
    (kayser sozer, 07.01.2007 21:59 ~ 13.09.2007 08:30)