ben soğuk bir şeyler alıyorum siz de ister misiniz   

adana çık aradan

1. ukteci: noscho

esas itibariyle sık olarak yabancı menşeili dizilerde duyduğumuz, kibar bir o kadarda kinayeli içki alır mısınız? cümlesinin anlamdaşı. neden kinayeli?

cümlenin baş tarafına dikkat lütfen! ben soğuk bir şeyler alıyorum..yani sen sikimde bile değilsin, içsen de içmesen de ben bir şeyler alıcam hem de soğuk, hem de kendime. kararımı çoktan verdim ve hedefe yöneldim ben, ha bu arada sen de bir şeyler yudumlayayım dersin başımla beraber veririm, ama yok içmem dersen eyvallah, o kadar.

ben bu cümleyi çok sever ve kullanırım. bir keresinde eşimin okulunda öğretmenler odasında eşimin dersten çıkmasını beklerken orada bulunan üç hocanın yanında tezgaha yönelmiş ve kendimden son derece emin bir ses tonuyla "ben soğuk bir şeyler aıyorum hocam, siz de ister misiniz?" demiştim, hocalardan biri beni hiç siklemezken diğer ikisinin istediği çayları masaya koyarken kendimi ofiboy gibi hissetmiştim. ama dedim içimden ceyar olsa böyle mi olurdu? mesela boby ewing kesinlikle "viski, duble sek olsun" deme miydi? gerçi kendime aldığım soğuk şeyde suydu ve ılıktı ama olsun kendimi new orleans'ta hissetmeme yetmiş de artmıştı bile.

türkiye henüz hazır değil bu cümleye. bizdeki klasik deyiş "ne koyyimm" şeklindedir bilemedin "içen mi?" dersiniz. kimin vinde içki büfesi var allah aşkına? ben şu yaşıma geldim hala içkilerin konulduğu o kristal şişelerden bi tane bile görmedim! şimdi ben bu cümleyi söylesen bende istenen ya çay oluyor ya da benim için kolaylık olsun diye neskafe. olm soğuk diyorum lan ne çayı?

demem o ki bu cümle bitirdi beni. ömrümden ömür aldı, artık utana sıkıla söylüyorum. bir keresinde 65 yaşındaki amcama sarf etme gafletinde bulundum "soda ver soda midem yanıyo amına koyim" dedi bana. nerde kliff'in "senin içtiğinden olsun" lafı nerde amcamın "amına koyim!!" nidaları?

özetle bu cümle için erken daha. ya söylemeyin ya da söylerseniz "çay ko bize demlisinden" cümlesini duymaya hazır edin kendinizi...

-ben kendime soğuk bir şeyler alıyorum siz de ister misiniz?
    -arkana da kalın bir şeyler al üşüme ehikehiki
    -rica ederim evimi terk edin
    -niye lağn zoruna mı gitti dübel!
    -dübel?
    -he ya çakarız sana arkadan arkadan bir işe yararsın tısıtısıtısı!!!
    -size soranda kabahat a.k.
    -gazuz ver bize gazuz
    -gazuz??
    -hee siyahından*
    -buyur!!??...
    (diazepam, 07.05.2008 01:00 ~ 01:03)
  2. (bkz: üzerime rahat bir şeyler alıp geliyorum)
    (donkıllıone, 07.05.2008 01:09 ~ 01:10)