ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum   

adana çık aradan

1. mustafa kemal atatürk'ün, 57.alay'a vermiş olduğu tarihi emir.
    (bkz: ya istiklal ya ölüm)
    (satanist travesti, 06.11.2005 21:15)
  2. allah allah allah allah allah....
    valla elimden gelse, kılıç kuşanıp sefere de çıkarım, anlatamam o kadar gaza geldim.
    bu kadar insanı motive eden bu kadar etkili cümleyi de zaten anca atatürk söyleyebilirdi...
    tüylerim diken diken oldu
    (steinmetz, 07.11.2005 03:33)
  3. balkan savaşlarının acısını unutamamış bir kuşaktandır atatürk. balkan savaşları öyle bir kuyruk acısı bırakmıştır ki o kuşakta zaten herkes aynı akıbeti yaşamaktansa ölmeyi tercih edecek ruh halindedir.
    (azwepsa, 08.11.2005 14:55)
  4. askerlik müessesesinde, olumsuz bir psikolojik hava oluşturmamak adına "ölmek" sözcüğünün yasaklandığı düşünülürse, atatürk'ün bu kadar olumsuz bir sözcüğü müthiş bir deha ve başarıyla, nasıl bir motiveye dönüştürebildiğinin dolayısıyla istiklal harbinin nasıl kazanıldığının kanıtı olan söz.
    (layalem, 20.11.2005 16:03)
  5. bu ülkenin nasıl kurulduğunu göstermenin yollarından biri.
    (la mer, 10.03.2006 23:28)
  6. “size ben taarruzu emretmiyorum. ölmeyi emrediyorum. biz ölünceye dek geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve komutanlar gelebilirler."

bu ruhu anlamayan anlayamayan kuş beyinlilerin hala var olan mevcudiyetleri geçmişte de vardı bundan sonrada olacak. hey insanoğlu oku oku oku...
    (alkolikikon, 23.07.2007 14:44)
  7. çanakkele savaşında cephanesi biten askerelere, süngü tak emrinden sonra mustafa kemal'in söylediği cümledir.

tam hali :

ben size taarruz emretmiyorum. ölmeyi emrediyorum. biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir.
    (serversirverme, 18.03.2008 10:45)
  8. dünya tarihinde bir örneği daha olmayan savaşın, kaderini değiştiren cümledir.

söz konusu savaşta, bir elin parmaklarını geçmeyen muazzaf subayı bir kenara koyarsak emir komuta tamamen ihtiyat zabitleri*ndedir.

ve evet aldıkları emri yerine getirmiş, ölmüşlerdir.

not: ne çok harbiyeli varmış sözlükte, hemen eksilediler. istediğiniz kadar eksileyin, mustafa kemal' den başka harbiyeli yok, biz aldık olum savaşı. hem japonya' da askeri akademide okutuyorlarmış bu savaşı.
    (just call me daydreamer, 18.03.2008 11:29 ~ 12:18)