|
|
- goethe'nin sözü.. "ben seni mutlu etmek için değil, kendim mutlu olduğum için seviyorum" diye devam eder.. karşılık beklemeden seven insanın duygusal çağrısı olarak düşünebiliriz fakat altında muhakkak tepki ve eziklik hissiyatı vardır.. insan ne yapıyorsa kendi kendine yapıyor azizim..
- kendisine beslenen sevgiyi kaldıracak olgunluğa sahip olmayan bireye söylenmesi gerekli cümle.
- sevilen insanın senin sevgin altında ezilmesi sonucu söylenebilecek cümle...
karşıdaki insan senin sevginin büyüklüğünü kabullenemez ve sanki kötü birşey yapıyormuşsun gibi seni bu halinden vazgeçirmeye, senin sevgini hastalık olarak görerek buna ilaç aramaya çalışır. onun için sevgi bugünkü sığ sevgidir. senin sevginin yüceliği onu dehşete düşürür çünkü böyle bir sevgi onun için kitaplarda yazılıdır.. bilmiyodur ki o kitaplarda yazılanlar bazen gerçek olabilir..(palantir, 14.08.2005 21:36 ~ 17.02.2006 17:33)
- ben ki; ağlamaya kurmuşum beden saatlerimi ve gönüllü kayıt olmuşum acılı nöbetlerine bende var etmenin seni. ben ki; kendimden çıktım, kaçtım olanca gücüyle ayaklarımın, görmezden gelerek içime süzülen yalnızlık fotoğraflarını. ben ki; ıssız sokaklarından geçeceğim bütünüyle gecelerin. ben ki; hep hazan yağmurlarına tutulacağım ve çamurlara bulanacağım. ben ki; içimdeki çağlayanları gözlerimden boşaltacağım ve umursamayacağım paralanmasını yüreğimin. ben ki; küçük bir çocuğun gökgürültüsünden korktuğu gibi korkacağım sensizliğin çığlıklarından. ben ki; tek başıma kalacağım senli yürüdüğüm kaphe sokaklarda, binlerce yok adımlar atarak. ben ki; yemekler yiyeceğim tuzsuz, yağsız ve susuz bileklerimden keserek ellerimi. ben ki; modaya gideceğim yanımda sensizlik ve oturduğumuz kafelerde serkeşlik edeceğim her yanım sessizlik. ben ki; kadıköy meydanında çiçekler alacağım gözleri güneş ayak parmakları lokuma eş çingene ruhlu kadına. ben ki; dokunmayacağım bir başka insana ve duyarlılıklarımı yitireceğim hiç bakmadan arkama. ben ki; güneşi sevmeyeceğim hiç bir daha ve aya methiyeler düzmeyeceğim eminim asla. ben ki; var olmak için çabalamayacağım inanki bundan sonra. ben ki; sana acı verecek cümleler kurmayacağım ve siyaha kesen kelimeleri bir bir asacağım darağaçlarında.
ben ki; doğuramayacağını biliyorum senin nedense bir ben daha. ben ki; hiçbir şey beklemedim senden ya da sen hiçbir şeyim olmadın aslında.
ben ki; seni kendimi şımartmak için sevmiştim şimdiye kadar söylediğim bütün yalanlar olsa da bahane.
ben ki; seni öylece seviyorum güzelim bundan sana ne?!
- seven insan sevilmek istemez mi? ne bu sanane, banane tutumları?
tamam karşındaki kişi senin sevgini haketmiyorsa o zaman haklı bir önerme.
- karar sizindir. ister seversiniz ister nefret edersiniz. aslında bu laf daha çok platonik takılanlar için kullanılabilir. sonuç olarak çekilen acı da mutluluk da size aittir ve başka kimseyi ilgilendirmez.
- (bkz: o elini indir bi kere)
- goethe'nin güzel bir sözü. "seni seviyorsam bundan sana ne?" diye de çevrilmiş hali mevcuttur. hatta tamamı şöyledir: "ben seni seviyorsam bundan sana ne? ben sen mutlu olduğun icin seni sevmiyorum, seni sevdiğim zaman mutlu olduğum icin seni seviyorum."
ayrıca nietzsche'ye ait şöyle bir metin de var: "çok şarklı. - ne? insanları kendisine inanmaları koşuluyla seven bir tanrı ha? bu sevgiye inanmayanlara korkunç gözlerle bakan, tehditler savuran bir tanrı! ne yani! her şeye kadir bir tanrı duygusu saklı kalmak koşuluyla bir sevgi! onur duygusunu da, öcalma susamışlığını da alt edememiş bir sevgi! ne kadar şark'a yaraşır şeyler bütün bunlar! "seni seviyorsam sana ne bundan?" işte bir söz ki bütün hıristiyanlığı eleştirmeye yeter."(guenever, 10.04.2006 14:33 ~ 25.10.2006 13:27)
- (bkz: ben seviyorsam sen bahanesin)
- akabinde;
(bkz: sen kimsin)
denmesi muhtemel söz öbeği.
(bkz: şaşırdın sen)
- aşık olanın zihnindeki imge ile aşık olunan uyuşmadığı durumlarda hayat kurtaran önermedir.aşık olunanı hayatın öznesi yerine, aşkın nesnesi pozisyonuna koyar.aşk artık te kişilik oyuna döner, bazen tadından yenmez olur.zira acısı da sanrısı da aşık olana aittir, o'nunla büyür büyür ve zamanı geldiğinde ancak o'nda küllenir.bulaşık olmayan aşkın söylemidir. acı dolu bir ayağa kalkıştır.zordur, insanın kendine attığı tokattır, birinci tokatan sonra diğer yanağını çevirmektir hayata.psikolojik intihardır, hayattından çalan buhrandır ama iyi gelir, büyütür, gazını alır, egonu terbiye eder, adamlaştırır.
- (bkz: asabi platoniklik)
- (bkz: kime ne)
(bkz: athena)
|