ben seni hak etmiyorum   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. sevgiliden ayrılmak isteyen birinin kibar bir şekilde ayrılmak istemesinin kelimelere dökümüdür. çünkü sü yoktur. sormamak gerekir.

- e ben de seni haketmiyorum
    - haket o zaman
    - efendim?

gibi cevaplar yersizdir. karşı şahıs ayrılmak istiyodur. bunu aklına koymuştur. elveda o zaman en iyi cevaptır bence.
    (kunduz, 05.02.2007 00:30 ~ 10.04.2007 22:19)
  2. genelde taraflardan birinin bir jestini müteakip söylenir, tevazunun bokunun çıkmış hali midir, yoksa "güle güle de artık" mı demektir; kritik bir ayrım noktasıdır.. "estağfurullah..!" çekilerek geçiştirilebilir..
    (denker, 05.02.2007 00:36)
  3. "o zaman ybsg de su böreği aç" cevabıyla karşılanması gereken demeçtir. o laf denmişse film zaten kopmuştur. arkadaş kalınması noktasına dikkat edilmelidir ki börekler de yenebilsindir.
    (therion, 05.02.2007 00:40)
  4. ayrılmak istiyorum demenin kibarcası.
    (damned, 05.02.2007 00:44)
  5. (bkz: sorun sende değil bende)
    (bkz: çok iyisin ama ben seni üzerim)
    (bkz: ybsg)
    (cherryblossomgirl, 05.02.2007 00:57)
  6. adın çıkacağına canın çıksın bahanesi. gerçek anlamıyla kullanmak durumunda kaldığınız zamanlarda(olursa tabi öyle bir durum) şöyle bir düşünür "cinsel açıdan tatmin olmuyorum kukucan" demeye karar verirsiniz. yada vermezsiniz. yedeği varsa bahane bulmak kolay uzun lafın kısası, birbirimizi kandırmayalım.
    (togisama, 05.02.2007 00:59 ~ 01:00)
  7. sen beni hak etmiyorsun demenin başka bir yoludur. ben senden dahi iyi bi manita buldum. çekil aradan da işimize bakalım demek isteyen ilişki kişisinin bunu uzun uzun anlatmak yerine. durumu diğer ilişki kişisinin anlayışına bırakmasıdır.
    (beetlejuice, 05.02.2007 01:02)
  8. sosyallik..
    işte tüm mesele bu

dün gece düşündüm de
    sanırım seni hak etmiyorum
    -ne demek oluyo şimdi bu ?
    baksana gözlerinde ki o fer'e, sevince..
    evet orda beni görebiliyorum ama
    ben kendimi oraya yakıştıramıyorum ki

ben insanlardan kaçan, mümkün olduğu kadar onlarla konuşmak istemeyen biriyim.
    sen ise tam tersi eğlence mekanlarından çıkmak istemeyen, hani şimdi ki adı sosyallik olan
    evet evet tam olarak bunu söylemek istedim..
    sosyallik..
    dün gece ihtiyaçlarına karşılık verememekten korktum ve..
    bazı şeyleri noktalamaya karar verdim
    -hani öncekiler gibi olmayacaktın?
    -hani bırakıp gitmeyecektin beni

canım, ilk defa severek ayrılıyorum ben birinden..

-umurumda mı ? ayrılık değil mi onun adı ?
    +düşünsene bi gece dışarı çıkmak istediğinde
    +karşında maç izlemek istediğini söyleyen biri

sıkılmazmısın benden,..atmak istemezmisin kendini sokağa,..

bu yüzden işte hayatım..
    şimdi anladın mı beni
    seni ne kadar çok sevdiğimi,..

seni hak etmiyorum ki ben..

diyerek gidendir bu..
    (obsession, 07.06.2007 10:29 ~ 11:10)
  9. -ben seni haketmiyorum
    -olur mu ? çalıştın , kazandın. kazandın diye çalışmaktan vazgeçmedin.
    -yine de bir eksik var , haketmiyorum.
    -o zaman siktir git , başkasının hakkını yeme. det!
    (hplovecraft, 07.06.2007 10:31)
  10. (bkz: daha iyisine layığım)
    (mevlana beni görse sen gelme derdi, 07.06.2007 10:40)
  11. kibarca ayrılalım artık demektir.bu söze verilecek bi cevap yoktur duyduğunuz anda hızla uzaklaşın.
    (büyüyünce çilekli turta olucam, 21.07.2007 14:03)
  12. kesin yıllarınızı da çaldığını düşünüyordur. bahanelerden bahaneler seçin beğenin alın, üzerinize yakışanını giyin sizin olsun durumu
    (karakoncolos, 24.12.2007 00:23)
  13. ayrılmak ıstıyordur karşıda ki.bunu söylemenin en uygun yolunun bu olduğunu düşünüyordur.. yanii kardeşim madem hakedilmeyecek kadar mükemmel bir insan karşında ki onun o mükemmel kişiliğinden yararlansana.kendini geliştirsene ufkunu birazcık açsana sen de geliş ki sonunda onu hakedebilesin. al bak sana kendini geliştirmen için ne güzel bir fırsat sense ben seni haketmiyorum diyip kacıyorsun. ne ayıp!! bence daha geçerli bir bahane bulmalısın mesela ağzın kokuyor gibi. emin ol bu daha inandırıcı olur.
    (noomeckriel, 24.12.2007 00:35)
  14. sorun çıkmadan ayrılalım olayının dolaylı söylemidir çoğu zaman.
    (bilal12, 24.12.2007 00:41)
  15. (bkz: sevgili yalanları)
    (motherfucker, 20.03.2008 14:15)
  16. açılımı: bence sen benden ayrıl hadi canım yorma beni daha fazla sıkıldım senden
    (boncuk, 20.03.2008 17:33)
  17. aslında bunu söyleyen kişi karşıdakine son derece dürüsttür. vallahi.

anlam1: ben seni hak etmiyorum, çok daha iyilerine layığım.
    anlam2: ben seni hak etmiyorum, çok daha kötülerine layığım.

bunlardan birincisi akıldan geçip, sözler dilden dökülürken, yapılan vurgu ile ikinci meal karşıya aktarılır. dilimi seviyorum.
    (azureel, 20.03.2008 17:51)
  18. bunu diyen erkekse ve dürüstse,çok da seviyorsa eğer,ben ne cobain im,ne jim morrison,ne de john lennon ım,sana çok daha iyileri lazım demek de istiyor olabilir.neden olmasın,di'mi pollyanna kuzenim olur zaten.
    (barprof, 20.03.2008 17:51)
  19. yenisini buldum demenin kibar(!) yoludur. ha bunu yapan şerefsizdir o ayrı konu.
    (melodis, 20.03.2008 18:25)
  20. bu lafı söyleyenin zaten seni haketmediği baştan bellidir. uzatmanın anlamı yoktur. yol verin gitsin
    (herşeyibırak, 20.03.2008 19:58)
  21. ybsg demenin nazik versiyonu.
    (küçükkız, 21.03.2008 20:24)
  22. bu cümle sonrası insan, vücudunda toprak kaymaları, heyelan hissedebilir...

"ne demek istedi ki şimdi? bana iltifat mı etti, yoksa bitsin artık demeye mi getiriyor?" diye insan içten içe kendini yer.

şu özlü deyiş ne güzeldir...

- aşk bir muz kabuğuna benzer, basanın ayağı değil, hayatı kayar.
    (everdead, 21.03.2008 23:39)
  23. haketmek istemiyorsan haketme diyerek kestirip atılabilecek bir durum. fazlası herkese zarar verir zira.
    (bambirella, 21.03.2008 23:44)
  24. askım seni cok seviyorum, sen cok degerli birisin ama ben seni haketmiyorum seklinde de sıralanabilir. bu tam bir yalandır. seni haketmiyorum senden daha iyisini buldumla sonuçlanır genellikle. madem haketmiyosun haketmek icin cabala ugras goster demek istersin ama karsıdaki zaten bitirmistir isi. yıllar boyu ben sana fazla gelirim diyen insanların bi sekilde daha iyisini tabi bu kendilerince daha iyisini bulduktan sonra soylenmis oldukları can acıtan sözdür.
    (one2one, 21.03.2008 23:47)
  25. (bkz: ama iyi bir dayağı hakediyorsun)
    (bilginsel, 21.03.2008 23:49)
 sayfa  / 2