genelde taraflardan birinin bir jestini müteakip söylenir, tevazunun bokunun çıkmış hali midir, yoksa "güle güle de artık" mı demektir; kritik bir ayrım noktasıdır.. "estağfurullah..!" çekilerek geçiştirilebilir..
"o zaman ybsg de su böreği aç" cevabıyla karşılanması gereken demeçtir. o laf denmişse film zaten kopmuştur. arkadaş kalınması noktasına dikkat edilmelidir ki börekler de yenebilsindir.
adın çıkacağına canın çıksın bahanesi. gerçek anlamıyla kullanmak durumunda kaldığınız zamanlarda(olursa tabi öyle bir durum) şöyle bir düşünür "cinsel açıdan tatmin olmuyorum kukucan" demeye karar verirsiniz. yada vermezsiniz. yedeği varsa bahane bulmak kolay uzun lafın kısası, birbirimizi kandırmayalım.
sen beni hak etmiyorsun demenin başka bir yoludur. ben senden dahi iyi bi manita buldum. çekil aradan da işimize bakalım demek isteyen ilişki kişisinin bunu uzun uzun anlatmak yerine. durumu diğer ilişki kişisinin anlayışına bırakmasıdır.
dün gece düşündüm de
sanırım seni hak etmiyorum
-ne demek oluyo şimdi bu ?
baksana gözlerinde ki o fer'e, sevince..
evet orda beni görebiliyorum ama
ben kendimi oraya yakıştıramıyorum ki
ben insanlardan kaçan, mümkün olduğu kadar onlarla konuşmak istemeyen biriyim.
sen ise tam tersi eğlence mekanlarından çıkmak istemeyen, hani şimdi ki adı sosyallik olan
evet evet tam olarak bunu söylemek istedim..
sosyallik..
dün gece ihtiyaçlarına karşılık verememekten korktum ve..
bazı şeyleri noktalamaya karar verdim
-hani öncekiler gibi olmayacaktın?
-hani bırakıp gitmeyecektin beni
canım, ilk defa severek ayrılıyorum ben birinden..
-umurumda mı ? ayrılık değil mi onun adı ?
+düşünsene bi gece dışarı çıkmak istediğinde
+karşında maç izlemek istediğini söyleyen biri
sıkılmazmısın benden,..atmak istemezmisin kendini sokağa,..
bu yüzden işte hayatım..
şimdi anladın mı beni
seni ne kadar çok sevdiğimi,..
-ben seni haketmiyorum
-olur mu ? çalıştın , kazandın. kazandın diye çalışmaktan vazgeçmedin.
-yine de bir eksik var , haketmiyorum.
-o zaman siktir git , başkasının hakkını yeme. det!
ayrılmak ıstıyordur karşıda ki.bunu söylemenin en uygun yolunun bu olduğunu düşünüyordur.. yanii kardeşim madem hakedilmeyecek kadar mükemmel bir insan karşında ki onun o mükemmel kişiliğinden yararlansana.kendini geliştirsene ufkunu birazcık açsana sen de geliş ki sonunda onu hakedebilesin. al bak sana kendini geliştirmen için ne güzel bir fırsat sense ben seni haketmiyorum diyip kacıyorsun. ne ayıp!! bence daha geçerli bir bahane bulmalısın mesela ağzın kokuyor gibi. emin ol bu daha inandırıcı olur.
bunu diyen erkekse ve dürüstse,çok da seviyorsa eğer,ben ne cobain im,ne jim morrison,ne de john lennon ım,sana çok daha iyileri lazım demek de istiyor olabilir.neden olmasın,di'mi pollyanna kuzenim olur zaten.
askım seni cok seviyorum, sen cok degerli birisin ama ben seni haketmiyorum seklinde de sıralanabilir. bu tam bir yalandır. seni haketmiyorum senden daha iyisini buldumla sonuçlanır genellikle. madem haketmiyosun haketmek icin cabala ugras goster demek istersin ama karsıdaki zaten bitirmistir isi. yıllar boyu ben sana fazla gelirim diyen insanların bi sekilde daha iyisini tabi bu kendilerince daha iyisini bulduktan sonra soylenmis oldukları can acıtan sözdür.