ben seni bir arkadaş gibi sevdim   

adana çık aradan

1. kızların kırmadan reddetmek için verdikleri yanıt
    (anton lavey, 11.03.2004 19:16)
  2. bir de bunun ben seni bir kardeş gibi görüyorum şeklinde olanı vardır ki, bu yanıt karşısında yapabileceğiniz bir şey yoktur.
    (legolas, 11.03.2004 19:19 ~ 19:21)
  3. bana göre çirkinsin demenin bi başka yolu.
    (kaiser sose, 09.05.2006 18:53)
  4. (bkz: kendinden hoşlanan kıza arkadaşım diye hitap etmek)
    (pati, 09.05.2006 19:42)
  5. iki anlamı vardır; ama ne yazık ki bu iki anlam da aynı kapıya çıkar:

birincisi ben seni "bir arkadaş olarak görüyorum"dur. ikincisi ise "ben seni bir arkadaşı nasıl seviyorsam öyle seviyorum"dur. bu iki anlam da aslında karşı tarafta bir yıkılma işaretidir. zira arkadaş gibi sevilmek acaba nedir, bu karşı tarafın sorguladığı bir şeye dönüşür giderek. konuyu ciddiye almayıp ucuz atlatanlar olduğu gibi, gerçekten bu yüzden bunalıma girenler de mevcuttur.

bu kullanımların eksik yanlarından biri de "arkadaş"lık duygusunun küçümsenmesidir. bilinçaltında aslında sevilmek istenen şahıs şu düşünceyi vurgulamaktadır: "sen benim için ancak arkadaş olabilirsin, yani sana bu payeyi veriyorum, sevgililik mertebesine seni yükseltemem, ama bir yandan da seni de seviyorum tabii ki, bunun nedeni de senin bir arkadaş olarak çevremde bulunman ve benim de seni daima hatırlayıp 'işte bana aşık olan biri daha' diyerek kendimi tatmin etmemdir. bu yüzden ileride sevgili olma anlamında sana umut veremem, arkadaş olmak istersen varım derim."
    (sinefilolog, 02.10.2007 23:26)
  6. yalanın kuyruklusudur.söylendiği kişiyi maksimum derecede yaralayan söz öbeğidir.peki gerçekten böyle düşünen insanlar var mıdır?(bkz: neden olmasın)
    (murat ve ali, 02.10.2007 23:42)
  7. (bkz: ama ben seni arkadaş olarak görüyorum)
    (bkz: @998252)
    (shotcrete, 16.12.2007 23:13)
  8. çıkma teklifi ile karşı karşıya kalan bir dişinin , kedinin sırtını çıkarması misali geliştirdiği bir savunma refleksidir. hayır arkadaş gibi sevsen ne olur ki , çıkılmaz mı ? çıkma teklifi eden adam gibi bir adamı arkadaş gibi seversin sonra da gider hıyarın birini başka türlü sever ve verirsin. dişileri anlamak zor.
    (hplovecraft, 16.12.2007 23:14)
  9. pardon, sevdim kelimesinden öncesini duymadım ama sevdim kısmı hoşuma gitti diye çevirmeye çalışılabilir ama bir boka yaramaz. en dibe çökmemek için en iyisi kuyruğunuzu bir yerlerinize sokuşturun, boynunuzu bükün ve mekandan uzaklaşın. sonra bir daha ne arayın ne de rahatsız edin, denedim hiçbir işe yaramıyor. tavsiyemdir.

(bkz: kibarca siktir etmek)
    (gurugafa, 16.12.2007 23:18 ~ 23:18)
  10. -bak mütayit aradabir sana veriyor olmam seviyorum demek değil tamam mı, ben seni bir arkadaş gibi seviyorum.(olmaz demeyin oldu)
    +canım arkadaşım benim, keşike her arkadaşım senin gibi olsa.
    (kötüböcek, 16.12.2007 23:19)
  11. (bkz: ybsgl) *
    (yata yata paslandık, 16.12.2007 23:19)
  12. ama hiç bi arkadaşı seni sevdiğim gibi sevmedim diye bi devamı varsa, söyleyeninde dinleyeninde elinden susmaktan başka bişey gelmez...
    belki bi kaç damla gözyaşı, gerisi düşler enstantanesi
    (çalgan, 16.12.2007 23:23)
  13. "peki o zaman niye arkadaş gibi davranmadın?" diye sorasım gelen cümle. çünkü kadın - erkek ilişkilerinde bir takım sinyaller vardır. eğer kişi ruh hastası değilse ya da takıntıları yoksa kimin ne yapmak istediğini anlar. bir kadın ya da erkek hareketlerinin ne yönde olduğunu da gayet iyi bilir. ama iş ciddiye binince taraflardan biri duygularını açıklayıp bir yanıt isteyince hemen 180 derece dönerek "ama sen beni yanlışş anlaaadınnn" gibi aslı astarı olmayan kaçış cümlelerine başvurur çünkü ilgiyi daimi tutumak herkesin hoşuna gider yani yeni moda tabiri ile "takılmak" eğlenceli bişeydir. zaten arkadaşla sevişmek yok kanka ile yiyişmek gibi tuhaf eylemler arkadaşlık kavramını açıklanması zor bir hale getirmiştir.günümüz de bir çoğumuz arkadaşlık kavramını sorgulamaya başlamıştır.bu yüzden önceden yavşayıp ya da önceden işve cilve yaparak sonra geri basmak hoş bir davranış değildir.ya da ünlü insanlara özenip " sadece arkadaşız" tavrı sürdürmek gerçek arkadaşlara, birbirlerini gerçekten dost olarak benimsemiş kadın ve erkeklere haksızlıktır. gerçekten dost olabilen kadınlar ve erkekler vardır.
    (billy, 17.12.2007 14:11)
  14. gönülden söylendiğinde, cümle öncesinde yaşanılan malum konuşmalardan ötürü; duyandan çok söyleyeni inciten sözdür. artık kaybettiğini bilirsin fakat ağzından bir şey çıkmak zorundadır. o da maalesef bu cümledir.
    (ruhsuzkz, 17.12.2007 14:22)
  15. meali:
    sevgilim olmak için yeterli özelliklere şu an sahip değilsin, ama bir kenarda dur bakalım.
    (closer, 17.12.2007 16:23)