|
|
- yüksek sadakat grubunun yeni albümü katil ve maktul'ün en dikkat çekici, hit olma adayı, güzel şarkı. dün beyaz show'da albümün ilk klip parçası olduğunu söylediler. aha da sözleri;
bak benden arta kalan
biraz kül biraz duman
ne kadar istesem de
ben seni arayamam
ruhum rüyaya dalmış
dünya uzak gerçek yavan
sanki bir yok bir de varmış
ben seni arayamam
keşke yanımda olsaydın
kolay olurdu o zaman
ben sussam sen anlatsaydın
yorulunca uyusaydın
kolay mı sanıyorsun
kolaysa yan o zaman
yağmurum ol üstüme
ben böyle yaşayamam
halimi görüyorsun
bir şeyler yap o zaman
sebebim var biliyorsun
ben seni arayamam
- süper bir şarkıdır kendisi.
pek severek dinlemekteyim, böğüre böğüre eşlik etmekteyim.
fakat aynı zamanda da düşünmekteyim nedir bu arayamamasının sebebi diye.
kontörü mü bitmiş acaba?
- bu arkadaşların konserlerine hiç gitmedim ama çok güzel bir konser sonu şarkısı olabilecek şarkıdır;
ve davuldaa ahmeeet: düm teke düm tek (dokuz sekizlik), basta hüseyin: dım dırı dım dırı dım dım... vs.
herkes solosunu attıktan sonra yine: kolay mıııı sanıyorsuuuun
(of ne gaza geldim ha, tez zamanda bir konser yapmam lazım, kurtlandım yeminle)
- keşke grubun eski vokali (bkz: cemil demirbakan) tarafından yorumlansaymış dedirten güzel şarkı.
(billy, 09.07.2008 10:30)
- birine aşıksanız, bunu ona belli etmenin çeşitli yollarını denemişseniz, anlamamış olmasına ihtimal vermiyorsanız, fakat anladığına işaret bir eylemde de henüz bulunmamışsa; aşık olduğunuz kişinin lastfm profilinden aralıksız 26 kez dinlenmiş olduğunu gördüğünüzde sözleri çok ama çok anlamlı gelen şarkı.artık ne zaman dinleseniz "acaba bana mesaj mı vermek istedi?" diye sorarsınız kendinize.
of.
- o kadar eller havaya yapmaya müsait bi şarkıymış ki, bu güne kadar duyduğumda umarsızca sadece nakaratını ağzımda geveleyip ritm tutup güzel zaman geçiriyodum. sözlerine hiç değinmemiştim. yüksek sadakat'ın olduğunu bile bi kaç kez duyduktan sonra farketmiştim. bugün klibini baştan sona izleme fırsatı bulduğumda sözlerinin hepsini öğrenmiş oldum. okunduğunda ağlanacak denli vurucu olan bu sözler nasıl böyle bir melodiyle birleşmiş anlıyamadım. insan oynarken ağlamak, ağlarken gülmek ister gerçekten..
- son zamanlarda televizyon kanallarında sıkça duyulan güzel bir yüksek sadakat şarkısıdır. şimdilik güzel güzel dinlemekteyiz; ama biliyoruz, böyle giderse bu şarkının da içine edeceğiz.
-ben sussam, sen anlatsaydın; yorulunca uyusaydın-
- mevcut halimi çok iyi özetleyen şarkı.
(archi, 10.08.2008 00:21)
- kıpıpr kıpır oynak, son zamanlarda hit çıkarmaya hasret türk müzik piyasasına renk getirmiş parçadır.
ekleme: yüksek sadakat'ten hiç haz etmezdim ama bu yeni vokalleri ve en azından şu parçayla helal olsun diyorum!
ekleme 2: nakarata 3-5 kişi toplayıp birlikte bağıra bağıra eşlik etmek çok çok çok zevklidir!
- her dinlediğimde nakarat bölümünü
kontörüm yok biliyorsun.
ben seni arayamam...
diye söylediğim hoş şarkı.
- "neden abi nedeeen?" diye sormama sebep olan şarkı.
istisnasız her denk geldiğimde hem de.
edit: teşekkürler 6lti.(maia, 01.10.2008 19:41 ~ 19:47)
- arayamama sebebinin 'gurur' olduğunu düşündüğüm hatta emin olduğum şarkıdır.
- dinlerken eşlik etmeden duramadığım, yüksek ses ile dinlenilince daha zevkli olan yüksek sadakat şarkısıdır. özellikle:
halimi görüyorsun
bir şeyler yap o zaman
sebebim var biliyorsun
ben seni arayamam bu bölümünü söylerken daha fazla bağırıyor insan. sebebini bilmiyorum bağırıyorum işte.*
(bkz: insanın delirdiği anlar)
- bir yazı söyleyerek geçirdiğim şarkı...insan bazen gerçekten de arayamaz çünkü...
- "sen beni ararsın çünkü kontörüm yok. maalesef yeni kontör alacak paramda yok. beni böyle sev seveceksen, züğürdün tekiyim ben. acıma ama bana. aramak istemezsen de arama. ben seni yine de severim tüm kalbimle" gibi arabesk edebiyatı yaparak devam ettirilebilecek cümle de olabilir şarkının dışında.
- maalesef içinde bulunduğum durum.
her götüm sıkıştığında boyumdan büyük sözler veren şahsımın verdiği sözlerden biridir bu da. "seni üzersem şerefim üzerine yemin ki, bir daha aramayacağım seni". dedim, üzdüm sonra da, köpekler gibi aramak istesem de arayamadım, çok sürseydi süreç arar mıydım bilmiyorum ama işte söz var söz var, büyük söz söylemekten vazgeçmem gerektiğini çok iyi idrak ettirdi o kısa sürmüş süreç, bir gün bile olmayan o zaman bana öyle uzun geldi ki çünkü.
o aradı şükür.
- (bkz: ödemeli at yavrum)
- kontor olmadığı vakit anlamını 3.8 oranında arttıran şarkı.
- gerdan kırdıran hatta uygun atmosferde.ki, genelde o kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim ile yakalanır bu ortam.göbek dahi attırabilen şarkı bildiğin oyun havası bu.
ben seni arryaamaağğmmm!!
|