ben seni arayamam   

adana çık aradan

1. yüksek sadakat grubunun yeni albümü katil ve maktul'ün en dikkat çekici, hit olma adayı, güzel şarkı. dün beyaz show'da albümün ilk klip parçası olduğunu söylediler. aha da sözleri;

bak benden arta kalan
    biraz kül biraz duman
    ne kadar istesem de
    ben seni arayamam

ruhum rüyaya dalmış
    dünya uzak gerçek yavan
    sanki bir yok bir de varmış
    ben seni arayamam

keşke yanımda olsaydın
    kolay olurdu o zaman
    ben sussam sen anlatsaydın
    yorulunca uyusaydın

kolay mı sanıyorsun
    kolaysa yan o zaman
    yağmurum ol üstüme
    ben böyle yaşayamam

halimi görüyorsun
    bir şeyler yap o zaman
    sebebim var biliyorsun
    ben seni arayamam
    (fantastikkarakterleriolmasadanickimcokfantastik, 29.03.2008 17:31 ~ 17:32)
  2. süper bir şarkıdır kendisi.
    pek severek dinlemekteyim, böğüre böğüre eşlik etmekteyim.
    fakat aynı zamanda da düşünmekteyim nedir bu arayamamasının sebebi diye.
    kontörü mü bitmiş acaba?
    (theraflu, 27.06.2008 21:15)
  3. bu arkadaşların konserlerine hiç gitmedim ama çok güzel bir konser sonu şarkısı olabilecek şarkıdır;
    ve davuldaa ahmeeet: düm teke düm tek (dokuz sekizlik), basta hüseyin: dım dırı dım dırı dım dım... vs.
    herkes solosunu attıktan sonra yine: kolay mıııı sanıyorsuuuun
    (of ne gaza geldim ha, tez zamanda bir konser yapmam lazım, kurtlandım yeminle)
    (dr conners, 09.07.2008 10:21)
  4. keşke grubun eski vokali (bkz: cemil demirbakan) tarafından yorumlansaymış dedirten güzel şarkı.
    (billy, 09.07.2008 10:30)
  5. birine aşıksanız, bunu ona belli etmenin çeşitli yollarını denemişseniz, anlamamış olmasına ihtimal vermiyorsanız, fakat anladığına işaret bir eylemde de henüz bulunmamışsa; aşık olduğunuz kişinin lastfm profilinden aralıksız 26 kez dinlenmiş olduğunu gördüğünüzde sözleri çok ama çok anlamlı gelen şarkı.artık ne zaman dinleseniz "acaba bana mesaj mı vermek istedi?" diye sorarsınız kendinize.

of.
    (mazlum u getirin bana, 28.07.2008 01:30)
  6. o kadar eller havaya yapmaya müsait bi şarkıymış ki, bu güne kadar duyduğumda umarsızca sadece nakaratını ağzımda geveleyip ritm tutup güzel zaman geçiriyodum. sözlerine hiç değinmemiştim. yüksek sadakat'ın olduğunu bile bi kaç kez duyduktan sonra farketmiştim. bugün klibini baştan sona izleme fırsatı bulduğumda sözlerinin hepsini öğrenmiş oldum. okunduğunda ağlanacak denli vurucu olan bu sözler nasıl böyle bir melodiyle birleşmiş anlıyamadım. insan oynarken ağlamak, ağlarken gülmek ister gerçekten..
    (absinthe, 29.07.2008 19:01)
  7. son zamanlarda televizyon kanallarında sıkça duyulan güzel bir yüksek sadakat şarkısıdır. şimdilik güzel güzel dinlemekteyiz; ama biliyoruz, böyle giderse bu şarkının da içine edeceğiz.

-ben sussam, sen anlatsaydın; yorulunca uyusaydın-
    (oregon, 29.07.2008 20:27)
  8. mevcut halimi çok iyi özetleyen şarkı.
    (archi, 10.08.2008 00:21)
  9. kıpıpr kıpır oynak, son zamanlarda hit çıkarmaya hasret türk müzik piyasasına renk getirmiş parçadır.

ekleme: yüksek sadakat'ten hiç haz etmezdim ama bu yeni vokalleri ve en azından şu parçayla helal olsun diyorum!

ekleme 2: nakarata 3-5 kişi toplayıp birlikte bağıra bağıra eşlik etmek çok çok çok zevklidir!
    (red zeppelin, 12.08.2008 01:38)
  10. her dinlediğimde nakarat bölümünü

kontörüm yok biliyorsun.
    ben seni arayamam...

diye söylediğim hoş şarkı.
    (minemineminemine, 01.10.2008 19:27)
  11. "neden abi nedeeen?" diye sormama sebep olan şarkı.
    istisnasız her denk geldiğimde hem de.

edit: teşekkürler 6lti.
    (maia, 01.10.2008 19:41 ~ 19:47)
  12. arayamama sebebinin 'gurur' olduğunu düşündüğüm hatta emin olduğum şarkıdır.
    (eleyasi, 01.10.2008 19:44)
  13. dinlerken eşlik etmeden duramadığım, yüksek ses ile dinlenilince daha zevkli olan yüksek sadakat şarkısıdır. özellikle:

halimi görüyorsun
    bir şeyler yap o zaman
    sebebim var biliyorsun
    ben seni arayamam bu bölümünü söylerken daha fazla bağırıyor insan. sebebini bilmiyorum bağırıyorum işte.*

(bkz: insanın delirdiği anlar)
    (dedim ve noktayı koydum, 01.10.2008 19:54)
  14. bir yazı söyleyerek geçirdiğim şarkı...insan bazen gerçekten de arayamaz çünkü...
    (lilian, 05.10.2008 00:18)
  15. "sen beni ararsın çünkü kontörüm yok. maalesef yeni kontör alacak paramda yok. beni böyle sev seveceksen, züğürdün tekiyim ben. acıma ama bana. aramak istemezsen de arama. ben seni yine de severim tüm kalbimle" gibi arabesk edebiyatı yaparak devam ettirilebilecek cümle de olabilir şarkının dışında.
    (roselife, 05.10.2008 15:36)
  16. maalesef içinde bulunduğum durum.

her götüm sıkıştığında boyumdan büyük sözler veren şahsımın verdiği sözlerden biridir bu da. "seni üzersem şerefim üzerine yemin ki, bir daha aramayacağım seni". dedim, üzdüm sonra da, köpekler gibi aramak istesem de arayamadım, çok sürseydi süreç arar mıydım bilmiyorum ama işte söz var söz var, büyük söz söylemekten vazgeçmem gerektiğini çok iyi idrak ettirdi o kısa sürmüş süreç, bir gün bile olmayan o zaman bana öyle uzun geldi ki çünkü.

o aradı şükür.
    (yaşlı çocuk, 05.10.2008 16:52)
  17. (bkz: ödemeli at yavrum)
    (anlasılmayan, 05.10.2008 17:38)
  18. kontor olmadığı vakit anlamını 3.8 oranında arttıran şarkı.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 16.10.2008 00:31)
  19. gerdan kırdıran hatta uygun atmosferde.ki, genelde o kadar mutluyum ki şimdi kusabilirim ile yakalanır bu ortam.göbek dahi attırabilen şarkı bildiğin oyun havası bu.
    ben seni arryaamaağğmmm!!
    (ruhani oyun havaları, 25.10.2008 23:16 ~ 23:16)