ben sana küsüm aslında   

adana çık aradan

1. sezen aksu'nun yeni albümünde yer alacak en güzel şarkılardan biri. hatta bence en güzeli. yeter ki sezen inat etmesin, şu düzenlemeyi 15-16 haziran harbiye konserindeki haline geri döndürsün, bak o gün bugündür şarkıyı dinlemediğim tek gün geçmedi sezen... neyse şarkının adının yol arkadaşım ya da istanbul beyi olacağı da söylenegelmiştir, fakat mesam'da şarkının resmi adı ben sana küsüm aslında'dır, sizi sözlerle başbaşa bırakıyorum, oturup ağlayasınız diye.

yol arkadaşım gördün mü
    duydun mu olup bitenleri?
    kıskanıyor insan bazen
    basıp gidenleri

yalnızlaşmışız iyice
    üstelik de alışmışız
    hiç beklentimiz kalmamış
    dosttan bile

korkular basmış dünyayı
    şimdi bir semt adı vefa
    kutsal kavgalardan bile
    kaçan kaçana

anlaşılır gibi değiliz
    tek bedende kaç kişiyiz
    hem yok eden hem de tanık
    ne esaslı karmaşa

ben sana küsüm aslında haberin yok
    koyup gittiğin yerde kötülük çok
    kime kızayım nazım senden başka kime geçer
    benim sensiz kolum bacağım ocağım yok

sen esas alemi seçtiğinden beri
    ben o saniyede bittiğimden beri
    dünya bildiğin dünya, dönüp duruyor işte
    uzun uzun konuşuruz bir gün son istanbul beyi
    (bimekan, 17.05.2008 18:39)
  2. piyasaya çıktığında her yeri herkesi sallayacağına emin olduğum son yılların en vurucu damar şarkısı.
    (bkz: yol arkadaşım)
    (exorientlux, 17.05.2008 18:49)
  3. bu aralar youtube da sürekli açık olan şarkı..of neden böyle kötü hissediyorum bu şarkıyı her dinlediğimde ağlamak istiyorum, ağlamak için kendimi zorluyorum, gözümden yine yaş gelmiyor. açıkcası beni sıkıntıya sokup, bünyede stres yaratıyor..ben sana küsüm aslındaaaaa die bağırıp duruyorum...bak yine dinleyesim geldi ama işyerinde youtube açılmıyor:(
    (sözlerimi geri alamam, 25.07.2008 11:03)
  4. çok acıtıyor.
    (bkz: ey sanat her şeyi hayata dönüştüren)
    (kirmizi, 18.08.2008 00:30)
  5. sezen yine yaptı yapacağını dedirten cinsten,insana bişeyler eksikmiş hissi veren , olmadık yerde kaybetme hissi yaşatan,sanki hüznü acısı ağıtı kendinden,ağlıyor şarkı..onno tunç a yazmış,arto tunçboyaciyan düzenlemesi ile şarkı ama ne şarkı..
    (sündüz, 18.08.2008 00:48)
  6. (bkz: işim düşmese konuşmazdım)
    (ninatta, 18.08.2008 00:49)