ben sana gülüm demem gülün ömrü az olur 

adana çık aradan

1. sevgiliye söylenebilecek en gereksiz laflardan biridir. bunu diyen kişiye "sevgiline gülüm demeyeceksen neden bunu ima ediyorsun" gibi bir soru sorulması gerekir. veya "gül demesini gerektiren ne gibi bir durum olmuştur" diye geçmişi araştırılmalıdır bu kişinin. burada bir diğer değinilmesi gereken nokta da gülün ömrü sorunsalı'dır. gül çiçekler içerisinde sevgiliye en çok hediye edilen, takdim edilen çiçektir (bkz: sevgililer günü). bu çiçek de muhtemelen(eğer ağacı hediye etmediyse hayvan), kısa bir süre içerisinde solacaktır. asıl yanlışın burada başladığını söyleyebiliriz...
    çünkü gülün solmasına sebep olan, ömrünü azaltan yine bizleriz. zira dalından çekip koparmadıkça gül solmaz.
    (neverwinter nights, 20.04.2005 00:23 ~ 00:25)

2. gülün ömrü belki evet az olur ama varsın az olsun. ya sevdiğinden alırsan gülü bir ömür boyu kurutup saklarsın. her baktığında hep ilk aldığın günü anımsarsın, gözlerindeki ışıkla...
    (yalnızlık senfonisi, 20.04.2005 00:58)
  3. aslına bakılırsa gayet mantıklı bir sözdür. ama unutulan bir şey vardır; gülün ömrü az olmaz. gül ömre ömür katar; gülüm dediğin insan seni yaşama bağlar.

ek olarak; gül sadece çiçek olarak algılanmamalı. o kadar çok manaya gelir ki bu kelime anlatmak bir insan için kim bilir kaç ömre sığar ve hatta sığmaz.
    (bkz: peygamberimiz)
    (gülümsün, 03.05.2005 21:43)
  4. (bkz: kayadan indim bugün)
    (gelecegim, 03.05.2005 22:15)