|
|
- (bkz: ybsg)
- tipik anne-baba sözü. ''bana güvenmiyor musunuz'' sorusuna cevaptır da bana hep yalan gelmiştir. ''bana ne zaman güveniyorsunuz o zaman,tek başıma odamda otururken mi,insan içine karışmadığım zamanlar mı'' diye sorulara neden olan cümledir bu.
(böcek, 20.03.2006 20:47 ~ 23.03.2006 12:45)
- haberlerde telefon için öldürülen, çantasını vermemek için yerlerde süründürülen, üç kuruş parası ya da yanındaki herhangi değerli/değersiz eşyası için canı tehlikeye girmiş gençleri görüpte bu olayların kendi evladının başına gelmesinden korkan ebeveyn sözüdür. çoğu gence hikaye gelmektedir bu söz hatta eve dönüş saati sorunları yaşanır ve gencin sinirler altüst olur. çözümü yoktur, yaşın ilerlemesi beklenmelidir ya da ebevylerden uzak diyarlara taşınılmalıdır...
- (bkz: sana da güvenmiyorum çevreye de güvenmiyorum)
- kanımca genelde babalar tarafından kullanılan bir ebeveyn söylemi.
duruma göre söylenme nedeni değişkendir; şöyle ki eğer anne ve baba kızlarının önde giden bir motor olduğunu düşünüyorlarsa veya bu yönde endişeleri varsa,kızlarını kırmamak adına böyle birşey söylerler,tabi motorda olsa evlat evlattır ve de kalbinin kırılmaması gerekir.bir diğer sebepse gerçekten dışarıya güvenmemektir,haliyle kızlarına böyle bir cümle kurarlar. bir de psikopat anne ve baba modeli vardır ki onlar evlatlarına hiç bi şekidle dışarı çıkarmak istemezler;bu sebeplen kızın her izin isteme girşiminde bu lafıyı zart diye gözüne sokarlar.
sonuç olarak çok kullanılan bir söylemdir.
ama hiçbir zaman anlaşılmaz ki kız gerçekten motormudur,yoksa anne ve babanın hurafesimidir.
saygılarla
- greenpeace'ci anne sözü.
- ' insanın çevresini kendi seçtiği baz alınırsa otomatik olarak karşısındakine güvenmiyor ' şeklinde yorumlanabilecek olan cümle.
- afrikdaki kabilelerde yaşayan annenin çocuğuna söylediği söz. devamında, aslan çıkar kaplan çıkar filler saldırır şeklinde devam etmesi muhtemeldir. o yüzden çocuğunu evden fazla uzağa göndermez.
(bkz: konuyu kıçından anlamak)
|