geleceğin müziğini yapmış olan dr huso'nun bence en iyi ve en deneysel çalışması. skynettir, cylondur hikaye. huso robotları hümanist açıdan ele almış. mesai saatlerini kısaltan, çölleri yeşerten, güneş ışığını çark eden robotları anlatıyor. dinledikten sonra sabah acı acı çalan digital ekranlı saate vurmadan önce bir kere daha düşünmeniz muhtemel. türkçe ve almanca versiyonu var.
ben robotum
ro ro robot robotum
sizin için sevgili insanlar
benden kaçmayın, benden korkmayın
sizin emirlerinizi yerine getiren
işlerinize kolaylik gosteren
hayatta sevgide size zaman sağlayan
sizi sevgili faydalı guvenilir ben faydalı arkadaşınız
robotum
ro ro robot robotum
işsizliğin yok edilmesi
sefaletin giderilmesi
mesai saatinin kısaltılması
yeni zamana uyum ancak beraber çalışmakla mümkün
robotar ro ro robotar
konjoktur politik yerine
rasyolinismus çözülebilir bilmece
ben robotum
ro ro robotum
bundan daha iyisi var mıdır?
robotlar sizin icin çalıştığı takdirde
bol bol zamanınız olur
muhtaçlara yardim ederim uzatma
kara cahilleri eğitmek
güneş ışığını çark etmek
çölleri yeşertmek
ışığı evreni keşfetmek
robotar ro ro robatar robatar
ben robotum ro ro robotum robotum
sizin için sevgili sevgili insanlar
ben hasta olmam
iş yerinde kaytarmam
şunu bunu seçmem
ağırdır pistir dinlemem
saglığa aykırıdır diye kaçmam
moniton politon seçmem
robotar robatar
işinizi çabuk yüksek kalite ile
en ucuza mal ederim
ben robotom ro ro robotum
sizin icin sevgili sevgili insanlar
ben ro ro robotum robotum
hakikaten fantastik bir çalışma. yani o kadar başarılı ki, bugün will smith'e göndersem bu şarkıyı, kesinlikle ilk dinleyişte beğenecek, telefona sarılıp i robot yapımcılarını arayacak ve 4 sene önce çekilmiş bir film olmasına karşın i robot içinde kullanmak için yeniden çekim için çalışmalara başlatacaktır.
asimov'un kemikleri bu sayede rahat edecek! eminim.
bir gün kadar üzerine düşündükten sonra i robot filminin yeniden çevrimi olasılığı imkansız gibi gözüktü. ama şarkının yeni kullanım alanını bulmakta gecikmedim; şu anda çekilmekte olan terminator salvation filmi bu iş için biçilmiş kaftan. hem böyle bir ikilem falan yaratır robotlar insanları katlederken
"bundan daha iyisi var mıdır?
robotlar sizin icin çalıştığı takdirde
bol bol zamanınız olur
muhtaçlara yardim ederim uzatma
kara cahilleri eğitmek
güneş ışığını çark etmek
çölleri yeşertmek
ışığı evreni keşfetmek
robotar ro ro robatar robatar"
sözlerinin arkaplanda duyulması falan. sonuçta bir robot gelse bana dese "güneş ışığını çark edicem" diye, gel otur abi bir makine yağımızı iç derim. duygularda bir karışıklık meydana gelir ekranda robotların eziyetleri dönerken bu sözlerin işitilmesinde. christian bale'a yolluyorum mp3'ü.
iki gündür bu şarkıyı dinliyorum. sanırım dişlileri sıyıracağım birkaç dinleyiş sonrası. sana geliyorum robot tanrısı dr.hüso.