ben polat alemdar olacağım   

adana çık aradan

1. her önüne gelenin birilerine özenip kendi olmayı unuttuğu bi ortamda gayet normal karşılanabilecek bi söz
    (anarko, 16.05.2005 13:20)
  2. (bkz: ben laz ziya olacağum da)
    (dawsan, 16.05.2005 13:33)
  3. (bkz: racon değil, kafa kesmek)
    (eriyenadam, 16.05.2005 13:39)
  4. kurtlar vadisi isimli vebanın kim bilir günde kaç çocuğun söylemesine sebep olduğu sözdür. örnekleri de azımsanmayacak kadar çoktur.
    yaklaşık bir ay önce mardin'den trene binmiş 3 çocuk malatya'da garda fark edilir ve polislerce trenden indirilirler. polis,çocuklardan birini götürürken anadolu ajansı muhabiri çocuğa sorar:
    muhabir: neden evden kaçtınız?
    çocuk: ...
    muhabir: nereye gidiyodunuz?
    çocuk: istanbul'a ağabey.
    muhabir: ne yapacaktınız istanbul'da?
    çocuk: mafya olacaktık.

şimdi gözlerimizi kapatmaya çalışmayalım ve etraftaki çizgili takım giyen tıraşlı erkek sayısına bir bakalım. görüntü olarak bir zararı yok fakat kime özendikleri gün gibi ortada,polat alemdar. kimdir bu adam ve ne yapar? mafyadır,silah kullanır,adam vurur.
    dizide hiç kimse polat alemdar'ı örnek alın dememektedir ama örnek alınmaması için de en ufak bir çaba sarf edilmemektedir. televizyon yapımlarında,örnek alınmaması gereken insanlar genelde kötü insanlar olarak gösterilir,gösterilmelidir. bunun tersi olan durumlar yok mudur,tabi ki vardır. mafya babasının filmin kahramanı olduğu çok fazla film vardır ama bu filmlerin sonunda da bu adamların başına muhakkak birşeyler gelir. "biz bunu iyi gösterdik ama kötü yanları çok,siz siz olun böyle olmayın,buna özenmeyin" mesajı eksik edilmez ve de edilmemelidir.
    aklı başında olan adam televizyonda gördüğü karakterlerin iyi ya da kötü olduğunu herhangi bir mesaja gerek kalmadan anlayabilir fakat karakterini oturtamamış,kendilerine model olacak birisini arayan insanlar,bu tip mesajlar olmazsa,kendilerine hiç olmadık adamları örnek alırlar. özellikle çocuklar için televizyonda görülen bu tipler çok tehlikelidir.
    hayat bir film seti değildir,vurduğun insandan boya yerine kan çıkar. bunun farkına kendi içinde varamayanlar da hem kendileri acı çekerek bu gerçeği öğrenir hem de hiç suçu günahı olmayan başka insanlara acı çektirir.
    paralı kanallarda yayınlanan erotik yayınları bile kaldırabilecek kadar ahlak zabıtası görevi üstlenen rtük ise buna bir ses çıkartamaz,"ne yapıyorsunuz siz kardeşim" diyemez,yayını çocukların izleyemeyeceği saatlere aldırmaz. göstermelik olarak dizide sigara içilmesini yasaklar,ölen öldüğüyle,ağlayan ağladığıyla,katil olan da hayatının bittiğiyle kalır. insanlar bunun üzerinden para kazanır,zengin olur,parmağındaki yüzüğe kadar pazarlamasını yaparak insanları polat alemdar'ı örnek almaya iter. üzülen bunca insanın,yitip giden bunca canın sorumluluğunu da hiç duymaksızın jipine biner,kafasını yastığına koyup her gece mışıl mışıl uyur,tıpkı bu gerçekleri görmezden gelip bu vebanın bulaşmasını meşru sayanlar gibi. cümleten iyi uykular.
    (battal boy cekirge, 16.05.2005 13:45 ~ 13:48)
  5. (bkz: pikaçuya özenip camdan atlayan çocuk)
    (wondrous, 16.05.2005 14:12)
  6. normaldir cennet vatanda. hala savunagelelim biz bazı zevklerimizi, halkımızı tanımadan görebileceği zararı umursamadan.

hafiften bir serbest çağrışım gelsin mi? gelsin.

eskilerden bir siyasimizin sözünü modifiye edelim: "bu devlet için racon kesen de kesilen de şereflidir."
    (palanthaser, 16.05.2005 14:16 ~ 14:17)
  7. --flaş flaş flaş--

"solak kalender" adlı dizi karakterine özendiklerini belirten 2 genç alacak davası için aileyi doğradı. gençler yaptıkları hareketten pişman olmadıklarını, delikanlılığa aykırı buldukları her hareketi dava ve racon yolunda kesmenin devletin sağlayamadığı meşruluktan ileri geldiğini iddia etti.

--cihangir'de bir ev--

+ya abi iki tane salak özendi diye şimdi biz ne diye bu kadar muazzam bu derece başarılı, "ülkenin gizli kalmış gerçeklerini gözler önüne seren"* diziden mahrum kalalım ya. bırak ya inanan varsa kendi mallığı ya bırak ya toplum düzeni, toplumun algı seviyesi falan bırak yaaaa!

-evet emua goym bence de çok yerinde bi tespit.

*:(ki bu gerçekleri "orman şınav" ve bir kaç arkadaşı bilir sadece)
    (palanthaser, 16.05.2005 14:25)
  8. (bkz: hayatı dizi sanan ablaklar)
    (muzcu, 20.11.2005 00:27)
  9. kurtlar vadisini izledikten sonra kıvama gelen ,kendisini polat alemdar,yurdum sokağını da film seti sanan idlerin düştükleri acınası durum.
    (hera, 20.11.2005 01:15 ~ 21.11.2005 19:31)
  10. yeni nesil iq seviyesi 10-60 arasında olan çocukların "büyüyünce ne olacaksın" sorusuna verdikleri cevap.
    (selenikom, 25.11.2005 20:41)
  11. sharon stone'un polat alemdar'ı öptüğünü gördükten sonra benim de hoyratça söylediğim söz
    -açılın ben polat alemdar'ım
    (my dying bride, 10.12.2005 22:51)
  12. pikaçuyum diye camdan atlayan çocuğun amcasının oğludur.
    (bulamadım, 10.12.2005 22:59)
  13. (bkz: ben süpermen olacağım)
    (atlantis, 11.12.2005 01:12)
  14. polat alemdar olma kurslarının açılmasına sebebiyet verebilecek, zavallı insanların ağzından dökülen sözler. derslerin içeriğide muhtemelen racon kesmemek kafa kesmek veya ağız oynatabilme üzerine olacaktır.
    (louis cypher, 02.02.2006 23:47)
  15. (bkz: ybsg dedirten laflar)
    (hypnotica girl, 14.02.2006 02:39)
  16. "madem istediğini olabiliyorsun, memati olsana salak" denir bunu diyene. böylece oyunculukta teoman'dan ancak bir kademe yukarı olan vasat, tipsiz bir herif yerine, yakışıklı değil ama pisikopat, karizmatik, boylu poslu, böyle bıçkın bir delikanlı olursun.
    (easy company, 14.02.2006 05:33)
  17. (bkz: polat alemdar olmanın 6 altın yolu)
    (bkz: ben bi polat alemdar olup geleyim)
    (bkz: eskiden de mi polat alemdardın beaaa)

abi bi polat bu kadar alemdar olur yani
    (abartma tozu, 14.02.2006 08:40 ~ 08:41)
  18. (bkz: @581312)
    (vatman, 14.02.2006 08:43)
  19. yeni neslin, polat alemdar ı önemli bir mühendislik dalı zannetmeleriyle kurdukları şuursuz cümle.
    (selenikom, 23.03.2006 16:14)
  20. güce tapma eğilimidir. dizide tek örnek alınası insan orhan abidir. yanında çalıştığı patronuna * ihanet ettiği düşüncesi bile intihar etme girişimine neden olmuştur. onurlu yaşam en büyük erdemdir. tıpkı hakkında yolsuzluk iddiası çıkan japon bakanın intihar etmesi gibi.

mesut yılmazın yolsuzluk iddialarının mahkemesine sırıtarak katılması ise ne acı.
    (compasino, 23.03.2006 16:33)
  21. (bkz: polat alemdarcılık)
    (zeus, 25.03.2006 09:37)
  22. ben sana polat alemdar olamazsın demedim, adam olamazsın dedim.
    (kurremkamerruk, 20.02.2007 20:46)
  23. ben deniz gezmiş olacağım,nazım hikmet olacağım'ın faşizan versiyonudur.
    polat alemdar olmak başkadır,özentilik başkadır.

(bkz: ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol)
    (clompi, 20.02.2007 20:57)
  24. (bkz: yürü be)
    (ay cadisi, 23.05.2007 11:26)
  25. babayı olursun
    (deddo, 26.10.2007 21:18)