ben okan bayülgen den daha zekiyim   

adana çık aradan

1. zeka ile ilgili alenen bir iddiası olmayan bir insan hakkında, hemen hemen onu sevmeyen herkes tarafından söylenen söz.

'ama sen kullanmıyosun o zekayı' diye cevaplanabilitesi yüksek cümlecik. kullansan o seni izliyor olurdu tv'de dimi?*

edit: tamam zekiymişsiniz, vurmayın yeter.

edit2: olm tamam kralsınız lan.
    (obi two kenobies, 24.09.2007 00:01 ~ 00:17)
  2. oray eğin'in söyleyebileceği bir cümle gibi duran cümle.
    çağrıştırdı nedense.
    kafiye yaptım ben de.
    aha yine!
    (bkz: noluyo lan)
    (bkz: şuursuz yazar)
    (ay cadisi, 24.09.2007 00:03 ~ 00:04)
  3. (bkz: tebrik ediyorum)
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 24.09.2007 00:07)
  4. ortalama bir insanın gönül rahatlığıyla söyleyebileceği cümle, ama söylenmez tabii hoş değil.
    (ephendy, 24.09.2007 00:10)
  5. okan bayülgen şimdiye kadar zekasının yüksek olduğundan bahsetmemiş bilhassa:'' ben zeki olduğumu düşünmüyorum.'' gibi cümleleri kurmuş olmasına rağmen kendi kendine tribe giren izleyicinin gereksiz iddiasıdır. kaldı ki okan bayülgen bir kriter midir? ya zeka seviyesi düşükse?
    yetenekli ve yaptığı işlerin hakkını en iyi şekilde veren insan okan bayülgen ama sen... sen kimsin? sadece televizyonda gördüğün adamla kendini kıyaslıyorsun. belki de matematik dersi, fizik dersi berbattı okan bayülgenin. salak mı oldu o zaman? sana göre salaktır heralde. neyse hadi sen teletubbies izlemeye devam et bak reklam bitti.
    (uçan tavuklar kümesi, 24.09.2007 00:13 ~ 00:14)
  6. okan bayülgen çok mu zeki?
    okan bayülgen'e gıcık olduğun için mi böyle söylüyorsun?
    eğer gıcık oluyorsan niye onun zeki olduğunu kabul ediyorsun?
    yok gıcık olmuyorsan neden okan dan daha zeki olduğunu belirtiyorsun?

bakın yazacağım bir paragrafı dört soruya indirdim, herhalde okan bayülgen den daha zekiyim.
    (hopeless, 24.09.2007 00:16 ~ 00:19)
  7. (bkz: aferin çok güzel düşünmüşsün)
    (portakalda vitamin, 24.09.2007 00:17)
  8. (bkz: sen de mi brütüs)
    (rednext, 24.09.2007 00:22)
  9. bir cumartesi gecesi.. hiçbir arkadaşım beni aramamış , hepsi kendi eğlencesine dalıp beni unutmuşlar. kara kara düşünüyorum oturduğum koltukta. bir fincan kahve yapmışım kendime ama soğumuş , içmemişim zehir olmuş yani. "lan" diyorum "..kaderimi sikeyim. kimse aramıyor , kimse sormuyor". bunalmışım iyice. yalnızlık kötü , kahve soğuk , koltuk eski bi ayağı kırık vs. ya sabırlar çekiyorum içimden ama ne fayda.

neyse , saat 12 yi geçiyor yavaş yavaş televizyonu açıyorum. düşünüyorum ; belgesel mi izlesem ? yoksa sanat filmi mi izlesem ? diye. kara kara.. onu deniyorum olmuyor , bunu deniyorum uymuyor. bi zaman geçti , daha önce hiç adını duymadığım bi kanala rastladım. ben genelde pek televizyon seyretmem. benim olayım bilim , deney falan. neyse açıyorum kanalı makina diye bi program var. eğlenceli , şakalı , yer yer ciddi sohbetler dönüyor ama dedim ya , sıkıntım büyük. yalnızım , kahve buz gibi , koltuk ha çöktü ha çökecek..

sarmıyor program. konukların ismini falan bilmiyorum haliyle ama okan bayülgen diye bir adam sunuyormuş programı , öğreniyorum. bi 10 dakika daha koltukta debelendikten sonra "yeter lan!" diyorum , sertçe. kalkıp odama çok eski bir tarihte yaptırdığım kara tahtanın başına gidiyorum , başlıyorum izafyet teorisine ordan hop yerçekimi yasası ordan kuantum.. durmak bilmiyorum. bir kriz anı sanki. nefes almayı unutuyorum.

sonra birden kendime geliyorum. başım delicesine ağrıyor. masadaki kahve fincanına bakıyorum. buz gibi olduğunu tahmin edip bir küfür savuruyorum. o anda televizyonda rastladığım program geliyor gözümün önüne. sonra kafamın içinde bir ses ; "sen o programı sunan adamdan daha zekisin" diyor.. düşünüyorum , neydi adı... neydi.. hah okan bayülgen. üstelemiyorum. soğuk kahveyi bir dikişte bitirip yatıp uyuyorum.

bu da böyle bir anımdır.
    (chinaski, 24.09.2007 00:23)
  10. (bkz: kıvrımlar filan iyimiş)
    (alkolikikon, 24.09.2007 16:40)
  11. (bkz: @526999) *
    (the artful dodger, 24.09.2007 16:44)
  12. (bkz: bana ne)
    (bkz: kime ne)

ayrıca zekilik konusunda okan bayülgen bir kriter midir?
    (ceyus, 07.02.2008 13:36)
  13. (bkz: aferin sana)
    (billy, 07.02.2008 14:08)
  14. (bkz: @238139)
    (azwepsa, 07.02.2008 14:16)
  15. zekayı laf ebeliğinden ibaret sanan bünyenin serzenişi.
    (lucretia, 24.08.2008 10:21)