belki ilginizi çeker
  1. · sitar
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · öğretmenler günü
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · ibrahim üzülmez
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · zongul ducks
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · yersiz ereksyonda yapılması gerekenler
  9. · bir ay doğar

ben o zaman ölürüm  

1. bir orhan gencebay bestesi, biricik yorumu'da güzeldir, parçada sitar enstürmanı kullanılmış ve bu enstürmanı orhan baba kullanmıştır.
    (yeşilçam, 05.04.2007 11:26)
  2. (blinkin, 05.04.2007 12:08)
  3. (nothing, 05.04.2007 12:24)
  4. orhan gencebay'ın 70'li yıllarda besteleyip arabeskseverlere hediye ettiği hoş bir çalışma.

o günden bugüne zaman içerisinde değişik versiyonlarını dinledik. bunlardan başlıcaları şöyle:

biricik yorumu: ablamızın etkileyici bir sesi olmasından dolayı sanki şarkıya daha bir arabesk havası katmış gibi, başarılı.

sibel can yorumu: yanılmıyorsam 90'lı yıllardı sibel can'ın bu şarkıyı okuduğu tarih. nasıl okumuş? biricik yorumuyla asla kapışamaz o kesin. çok mu kötü? değil. ama ilk versiyonunu dinledikten sonra şarkıda bir şeyler eksik hissine kapılıyorsunuz. eksik olanı da siz bulun. ''sen de bi karar ver be bilader iyi mi söylemiş, kötü mü?''diyenleriniz olabilir. şöyle söyleyeyim şarkı güzel be abicim. ben söylesem o bile kulağa hoş gelir.

orhan gencebay klasikler versiyonu: 2000'li yıllarda orhan abimiz bu şarkıyı okudu. yanılmıyorsam klasikler 2'deydi. klasikler 2 versiyonu için yorumum şudur: şarkının ruhuna el fatiha.

estarabim'den gelen uyarı üzerine edit: abi dedi n'ettin? o.gencebay bu şarkıyı sadece klasikler 2'de söyledi. o güne kadar başka yerde hiç söylemedi. ''sanki bir filminde duydum gibi'' dedim. ama maalesef filmde şarkı sadece enstrümantal olarak varmış. ben nerden coştum böyle bilmiyorum. ama estarabim'in sinema ve müzik bilgisine gözü kapalı güvenirim. yani kısacası 70'li yıllarda sadece biricik bu şarkıyı söylemiştir.
    (solt, 28.07.2008 22:33 ~ 22:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil