|
|
- yasemin altan posta gazetesinin cumartesi ekindeki köşesinde yaşanmışlıklarından öğrendiklerini yazmış ve bana kalırsa hayata dair doğru tespitler yapmış.
• çocukluğu arızalı bir baba figürü ile geçenin mutluluğu arızalı adamlarda aradığını ve tabii ki bulamadığını öğrendim.
• geçmişin önyargıları ile yeni gelenleri yargılamamayı öğrendim.
• ani bir şey yapmamayı öğrendim. ani karar,ani tepki, ani ne yaptıysam zararlı çıktım.
• kovalanan olmak, asla kovalamamak gerektiğini öğrendim.
• kızların anneleri ile beş aşağı beş yukarı aynı kaderi paylaştığını ve yapacak birşey olmadığını öğrendim.
• özel hayatımda işler sarpa sardığında çabalamamak gerektiğini, sakin kalmak ve beklemek gerektiğini öğrendim.
• üçüncü bir şans vermemek gerektiğini öğrendim.
• kolay ulaşılabilir ve anlaşılabilir olmanın hiç karizmatik olmadığını, belirsizliğin çok daha fazla prim yaptığını öğrendim.
• çocukluğunda sevilmeyeninin asla sevemeyeceğini öğrendim.
• dostuna, sevgiline, eşine ihanetin ne feci bir şey olduğunu, sonrasında yaşanacak vicdan azabının insanı nasıl ezeceğini öğrendim.
• başkasının anlattığı ile birini değerlendirmemeyi, tanıdığında bambaşka biri çıkabileceğini öğrendim.
• asla ama asla büyük sözler sarf etmemek gerektiğini, sonra tükürdüğünü bir güzel yaladığını öğrendim.
• kendini çok fazla önemsememek gerektiğini, herkesin kendine göre çok önemli olduğunu öğrendim.
• affetmeyi, unutmayı, yüklenmemeyi öğrendim.
• bir insanın hayatta sahip olabileceği en değerli şeyin çocuğu olduğunu, gerisinin hikaye olduğunu öğrendim.
ve son olarak:
• gerçekten değer vereni, seveni bulduğunda yanından asla ayrılmamak gerektiğini öğrendim.
|