|
|
- bi insana denildiğinde iflah kesilmesine neden olacak kadar koyan hede...
- bak adam değilsin demiyorum ama adam ol öyle gel diyorum şeklinde hakaret davasından yırtılabilir.(bkz: ahmet çakar)
- adam olmayanlara söylenebilecek güzel bir söz, ilk kez duydum
- (bkz: akıllı ol akıllı)
- yüzeysel insan tümcesi.
sen koca öğretiyi bi adamın ağzından çıkmışçasına ucuzlaştır, bi de kafaya al..
olmayan kafaya..!
- birine söylediğinizde "ben de mevlana değilim adam ol şişirmiyim gözünü" tepkisini alabileceğiniz cümle
- türk gencinin içindeki delikanlılığın basit bir yansımasıdır. "sen kim mevlana olmak kim zaten" şeklinde bir karşılık geldiğinde laf koymak amacından sapmakta ve çeşitli morartılara sebebiyet vermektedir.
- (bkz: mevlana bana sen gelmesen de olur dedi)
- mevlananın ne kadar sabırlı ve hoşgörülü olduğunu anlatan cümledir ayrıca...
- (bkz: klişe)
- (bkz: olur)
- meali : cahil öküzün tekiyim, arkanı dön ve koşabildiğin kadar hızlı koş, uzaklaş benden.
olan cümlecik.
- facebook'ta karşılaştığım sözlerden biri. içerik olarak mevlana'nın 'kim olursan ol yine gel' sözüne anlamsız bir atıfta bulunmaktadır.
- bu sözü hasbel kader bir yerlerde gördükçe, büyür bir "hassiktir ulan" demek geçiyor sarf eden şahsa içimden.
15 yaşında asi ergen gencimiz 40 yıl üstadının dergahına odun taşıyan mevlana'ya posta koyuyor, bak hele. şöyle bakıyorum, mevlana'nın tek bir sözünü öğrenip, koskoca tasavvuf alimi ile dalga geçebilecek, kafa bulabilecek ne çok geri zekalı var hayatta.
- (bkz: bikere o eli indir)
- arkadaşlık sitelerinde falan çok kullanılan sikko kalıp. bunu yazar bir kaç da resim koyar böyle. belli tikidir. hatta komple tikidir. neyse... adam değildir ama artistliğini yapar. neymiş adam ol da öyle gelmiş. sen kimsin lan yarraam? ne gelecem!
- (bkz: küfürlü konuşma orospu çocuğu)
|