benjamin linus *  

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. --dikkat spoiler--
    lostta henry gale ismiyle ortaya çıkmış olan othersa ait bir eleman. genelde diğer elemanlara komutlar vermekte, bu yüzden kendisinin lider olmasa da üst düzey olduğunu düşünmekteyiz. çoğunlukla ben diye hitap edilmekte kendisine, ama 3. sezon 2. bölümde jacke gerçek adını tam olarak söylemiştir. bu sayede biz de öğrenmiş olduk tam adını.
    (lord andurien, 12.10.2006 16:02)
  2. michael emerson tarafından canlandırılan lost kişisi.
    (mosquito hunter, 03.12.2006 14:06 ~ 14.04.2008 15:17)
  3. -spoiler içerir, 3. sezonu izlemeyenler okumasın-

önce henry gale diye tanıdık biz bu adamı. bakışlarında korkutucu bir şeyler var ama hala ne olduğunu çözemedim. bizimkilerin elinde, sayidin işkencelerine maruz kalırken bile aynı boş ifade vardı suratında, othersville de kendisini izlerken de aynı ifade. bir gariplik var bu adamda. şimdiye kadar gördüğümüz kadarıyla the othersın lideri. ilerde jacob gelir beni döver lider olur mu bilemem. ya da danielle rousseau gelir, ya kızımı ya canını ver diye bağırarak beni öldürür. bunlar işin şakası.

insanların kafasını karıştıran soruların nesnesidir aslında ben. otursa her şeyi anlatsa, bi bölümde her şeyi çözebilecek kişi olduğu için önemlidir. tüm hayatını adada geçirdiğini iddia ediyor. insana sorarlar o zaman senin anan bir melek miydi yavrum? sırf seni doğurmak için kendini mi feda etti diye. ama bildiğim kadarıyla adadaki hatunlar doğum anına gelemeden ölüyorlar. buradan en güzeli benjamin aslında uzaylı, melmac gezegeninden buraya yollanırken yolda tüyleri dökülmüş tavuk gibi kalmış diyip tüm teorilerden kurtulmak.
    (ascella, 20.04.2007 11:55)
  4. karizma olmak için yakışıklı olunmasının gerekli olmadığını kanıtlayan karakter..
    (digitallart, 20.04.2007 12:03)
  5. gözleri kurbağayı anımsatsa da korkutucu bakıyor kendisi. sır adamı, kasvet adamı. güzel karakter.

spoiler
    oyun adamı, fırıldak adamı. milyonların katili. evet, abarttım, o kadar da değil.

ister istemez çok zeki olduğuna şartlandığımız karakter. 15 sezon öncesini görüp ona göre oyun yapabilmektedir. sorulan bi soruya düz olarak cevap verdiği nadirdir. önce o gözleri koca koca açar, ağzının ucuyla bişi der, bi iki saniye daha kıllandırıcı kıllandırıcı bakar, susar. tarzı budur.

the man behind the curtain ile beraber geçmişinin bi kısmını gördüğümüz lost karakteri. hep anne özlemiyle büyümüş, belki de annesine kavuşacağını düşündüğü için o zamanlar hostile diye tabir edilenlere katılmış richard vasıtasıyla. muhtemelen richard da adada ölü annesini gördüğü için ben'in özel olduğunu düşünüp "sabır yavrum az daha sabır" demiştir.

yine aynı bölümle beraber kasedi bilerek çekmeceye koydu ki locke alsın vardır yine bi planı diyenleri (içlerinde ben de varım) şaşırtmıştır. bu olayla beraber her söylediğinin, her hareketinin arkasında bi iş aranmamaya başlanmıştır. aslına bu iyi bişey, o da insan sonuçta. bu noktada ben'den büyük jacob var demek isterim.

purge olayına dahil olması, halkını (içlerinde babası da var) harcaması/harcatması bi şekilde akla yatmaktadır. jacob ile konuşamayıp da konuşuyorum demesi doğruysa others'a da ihanet içindedir. şimdilik bilemeyiz bunu ama son yaptığı gerçek anlamda şerefsizliktir.

aramasaydı o zaman o kadar özel bi insan, adayla iletişim içinde olan özel biri olan locke'u. gitmeseydi hatch'e çelmeseydi can locke'un aklını. madem onu da atıcaktık toplu mezara.. sırf kıskaçlık içinse yaptığı yakışmadı. richard alpert ve tayfasının uyanmasını bekliyoruz. kısacası şimdilik; şeytan gibi bişi.

son bölümde (s3e20) "so be it" deyişi de kıllandırıcılığının had safhasıdır, belirteyim.
    (stewartgilligangriffin, 12.05.2007 00:50)
  6. http://www.ifilm.com/...

valla tuhaf geliyor bu adamı böyle ada dışında görmek..
    (catch your dream, 31.05.2007 23:31 ~ 23:33)
  7. üstün karakter. dizide ne yapacağını bir türlü çözemeyen karakterlerin aksine, nerde ne yapması gerektiğini bilen biri.
    (gunsnrosesfan, 21.06.2007 13:54)
  8. şaşırtıcı derecede lotr daki pek kıymetlimiss gollumu anımsatan kişi.benjaminin ağzının kulaklarına vardığı gün ikiz misin mübarek diyeceğimdir.
    (deaftones, 01.07.2007 13:16)
  9. dizinin en zeki karakteri.her zaman nerede ne yapılması gerektiğini planlayan,purge den kendini kurtaran,bu da yetmezmiş gibi sonra others ın başına geçen,manipülasyon ustası.
    (darksideofthemoon, 16.08.2007 13:17)
  10. mavi, iri gözleriyle dikkat çeken lost dizisi karakteri. tam bir insan sarrafıdır. korkak olmasına rağmen lider vasıfları taşır. zeki ve sinsidir. dizideki favorilerimdendir, kötü adamları severim ne de olsa.
    (patheticpoet, 17.08.2007 11:03 ~ 11:03)
  11. bu adam otursun benim karşıma, "bak oğlum tanrı yoktur, sen aslında erkek değilsin, beşiktaşlı olman ise tamamen bir yanılsama" konulu uzun uzun laf anlatsın eminim ki bir yerden sonra hepsine inanırım.

allahım insan bu kadar mı etkileyici olabilir, bu kadar mı güzel rol yapar, bu kadar mı güzel yalan söyler. onlarca bölümdür her konuştuğunda "lan bu defa doğru söylüyor galiba" dedirtip hepsinde bizi göt etmeyi becermiştir. "bir daha hiçbir dediğine inanmayacağım lan" desenizde bir sonra ki konuşmasında "acaba bu sefer dürüst olabilir mi " diye içten içe düşünmeden edemezsiniz. böyle de garip bişey.
    (anakin, 11.02.2008 11:25)
  12. star wars'daki palpatine'i bile donunda sallayabileceğini sandığım ultra manipülatif karakter, şeytanın lost adası şubesi. sırf farklı gözükmek için kötü karakterleri sevenlerden değilim asla ama ilginçtir bu ben hergelesi herkesi parmağında oynatırken sinirlenmiyorum. sempati beslememekle beraber zekasını çarpıcı ve saygı uyandırıcı buluyorum. sonuçta bu adam hep istediğini elde ediyorsa, diğerleri yeterince zeki olmadığı içindir. şurası bir gerçek ki ben egosu fazlaca gelişmiş yahut tersine yara almış başka bir deyişle kibirli veya ezik kimselere daha kolay hükmediyor. egolarına söz geçiremeyenler -eşyanın doğası gereği- zekalarını ve potansiyellerini düzgün kullanamadıkları için ben rakipsiz.

edit: imla
    (fantaghiro, 18.03.2008 17:46 ~ 22.03.2008 03:37)
  13. konuşmasına hayran kaldığım lost dizisinin en artist ve en mavi gözlü karakteri.

youtube kapalı olmasaydı yapıştırıverirdim linki.

(bkz: heyt be tutmayın lan beni)
    (patheticpoet, 18.03.2008 19:07)
  14. -----s04e09 ve öncesi için spoiler içerir------

son 2-3 bölümdür sempati duymaya başladığım karakter. zamanında çok sövdüm, çok gıcık oldum. ama sırf desmond'u ezen charles widmore'ın düşmanı olduğu için bile sevebilirim artık. penny'i öldüreceğini söylediğinde akla ister istemez desmond geliyor, kendisi kurtulabildi mi, gelecekte henüz görmediğimiz için bilmesek de eğer kurtulmuşsa penny'nin ölümüne seyirci kalmayacağı kesin. belki sırf bu yüzden bir charles widmore ve desmond işbirliği bile görebiliriz.
    neyse ben neden sempati duyduğumu açıklayacaktım; bir kere kızına veda sahnesi çok duygusaldı. biyolojik babası olmasa da, bir insanı büyütüp yetiştirmenin sonra da ölümüne neden olmanın acısını hissettirdi. aynı zamanda ilk bölümden beri shannon'a walt konusunda inanmadığı anlar hariç bir kere bile fikirlerine ters düşmediğim sayid karakteriyle başladığı işbirliğinin sonunu ve başını merak etsem de ikisini bir arada görmek benjamin'e kanım ısınırken yardım etti.
    ve tabi ki son bir neden de "türkçe biliyor musunuz?" cümlesi. üç buçuk attığı sırada korku içerisinde bildiği tüm dilleri ortaya döken sayın linus'a telaffuz dersleri vermekten onur duyarım.
    bitti.

-----s04e09 ve öncesi için spoiler içerir------
    (ness, 25.04.2008 16:16)
  15. türkçe bilen insan.
    (albus, 25.04.2008 20:20)
  16. --spoilerımsı--

dizide türk olsaydı ne olurdu diye düşünmeye gerek yok, bu adam türk zaten. türkçe deseniz var, ata binmek deseniz var, sevdiği kadına "ya benim olursun ya da kara toprağın" tarzı ayar vermek de var..

--spoilerımsı--
    (escaflowne, 26.04.2008 19:04 ~ 19:05)
  17. gelen gidenden dayak yiyen, buna rağmen çok sakin olan, biraz korkağımsı bir lost karakteri. bütün sırların çözücüsü kahramanımızın o olduğuda bir gerçek.
    (bahtsizdevevekutupayisi, 29.04.2008 14:32)
  18. lost'da kafası çalışan tek adam..
    (sheref, 29.04.2008 14:34)
  19. rolündeki olağan üstü güçlere mi aldanımıyorum bilmiyorum ama, bunca yıllık hayatımda en beğendiğim dizi/film karakteri.
    (paul kellerman, 29.04.2008 14:38)
  20. her yeni bölümle dizinin afedersiniz en taşşaklı adamı olduğunu kanıtlamaktadır. ayrıca bu adamdaki zeka, ikna kabiliyeti dizide herhangi bir adamda yok.ayrıca attığı her adımı bilerek atan, ayaklarını yere sağlam basan biri.
    (i am a man who walks alone, 29.04.2008 14:43)
  21. adanın en piskopat herifi. bu adam gücüyle değil sözleriyle insanları çileden çıkartıyor ve ne hikmetse her ne yaparsanız yapın bu adamın işine geliyor. ayrıca herkes bu adamın söylemleriyle insanları etkilediğini bilmesine rağmen, tekrar tekrar dile getirmesine rağmen konuşmalar sonrası hep bu adam pis pis sırıtıyor.

ben: helo joohhn. olum kafaya bak. ne lan tek saç kalmamış? götüm gibi parlıyor. insan iki tel bırakır, yana doğru tarar. ayrıca ne lan sağında solunda kolum kadar bıçak var? delikanlı ol lan. bıçakla adam olunmaz.
    john locke: biliyorum beni sinirlendirmeye çalışıyorsun. ama nafile.
    ben: (iç ses) iki dakkaya kalmaz görecez.
    jl: herhalde yemeyeceksin, o zaman sonra görüşürüz, kib. byssss.
    ben: ibne ellerimi çözün mü de yiyeyim? duyarsız, düşüncesiz, feodal puşt.
    john kapıyı kilitler iki adım atar ve elindeki tepsiyi duvara fırlatır.
    ben: pis pis sırıtan sımayl

şunu buldum;

alıntı ve spoiler.

ben linus: i know it's not pleasant but, let's face it, you really don't stand a chance now...
    james 'sawyer' ford: chance of what?
    ben linus: james. look at yourself. yes, on this island you're brave, daring, handsome, you're someone... but if you left with them, back in the real-world, a low-life scam artist like you could never compete with a first class surgeon. i think kate was really upset when you made your choice to come with us. thank god she has jack there to comfort...
    [sawyer attacks ben]
    http://www.imdb.com/...
    (endergelisencaykurrizeataklari, 29.04.2008 14:54)
  22. sağlam mind trick yeteneğine sahiptir. istediği şeyleri karşısındakinin isteği gibi yansıtıp ona göre kişiyi etkiler ve sonuçta yapmasını sağlar. midichlorian seviyesinin yüksek olduğuna eminim. fazlasıyla zeki ve soğukkanlı olması da cabası. ancak istese sith bile olabilirdi şeklindeki kapanışımı sırf karakterinin belirsizliği yüzünden yapamıyorum. hoş jedi tıyneti yok adamda ama kötü biri olmadığı da kesin, aslında kesin de değil. bilmiyorum, öf.

lost' için yaratılmış en iyi karakterlerden biri olduğunu düşünüyorum. doğruya doğru michael emerson da dizi ilerledikçe daha bir döktürüyor, karakteri de giderek etkisini arttırıyor.
    (iao, 29.04.2008 15:17)
  23. ---spoiler---

04x11'in bir sahnesinde john locke'un erkenden ormanda uyandığı bir sahnede hala hala uyuyor olmasını büyük bir şaşkınlıkla izlediğim insan. neyse ki john'un gördüğü bir rüya imiş bu ve uykudan kalktığında da benjamin sanki ne zaman uyanacağını biliyormuş gibi belki de bir saattir onu izliyordu. tamam dedim içimden, şimdi oldu..
    (broken promises, 12.05.2008 18:42 ~ 18:42)
  24. s04e11'de hurley'le gofret yemişlerdir.
    (otopsiyaparkenoluyukaybettim, 17.05.2008 11:25)
  25. spoiler

s4e12'de locke'a verdiği ayarla bizi bizden almış olan şahıs. locke bu gazla gidip gemiyi falan patlatmasa bari.

spoiler
    (vedder, 18.05.2008 03:42)
 sayfa  / 2