ben lee   

adana çık aradan

1. 1978 doğumlu avusturalyalı, indie tarzı müzik yapan şarkı sözü yazarı ve şarkıcı..
    14 yaşında müziğe noise addict grubu ile başlayıp 16 yaşından itibaren solo kariyerine devam eden şarkıcı ilk olarak 1995 yılında grandpaw would isimli albümü kaydetti..
    ilk solo albümünün ardından 1997'de something to remember me by, 1999'da kariyerinin dönüm noktası olacak breathing tornados albümünü çıkarttı. bu albümden cigarettes will kill you parçası listelerde başarı gösterdi.
    2005'te çıkardığı awake ıs the new sleep albümüyle avusturalya listelerinde yine üst sıralarda yer alan lee birçok ödülde topladı..
    2007'de çıkardığı ripe albümü ile tekrar gündeme gelen lee, bu albümde düetlere de yer vermiş. bunlardn yalnızca biri olan mandy moore şarkıcıya birds and bees şarkısında eşlik etmiş. albümde dinlemeye değer birkaç parçadan biri olan ve benji madden'ın gitarıyla eşlik ettiği sex without love melodisiyle insanı sarıp sarmalıyor.
    müzik kariyerinin dışında şarkıcı ayrıca 2003 yapımı the rage in placid lake filminde de başrol oynadı..
    (crimson, 07.02.2008 18:44 ~ 18:45)
  2. - merhaba. ben lee. amy lee .. gibin tiksinç bir espriye konu olacak şahsın ismi. söyleyince bir kez daha tiksindim kendimden.
    (nymphe, 07.02.2008 18:59)