kendileri için giyiniyorlardır. karşımdaki insan beni istediği kadar güzel bulsun, ben kendimi beğenmiyorsam neye yarar.
kendini sadece kendisinin beğenmesini yeterli görüyorsa , kendi kendini dölleyemedikçe hiç bir yere varamayacak kadındır.
-nejla inanmıyoruuuum. etek manyak yakışmıış. dehşet olmuşsun kız zilli.
-ne münasebet kardeşim. beğenemezsin sen benim eteğimi. ben kendim için giyiniyorum.
sadece kendileri için giyindiklerine göre, ev ve sokak kıyafeti arasında farklılık olmaması gereken kadınlardır. kadınların önce kendilerini beğenmeleri tabiki önemlidir fakat, hemcinslerinin beğenmesi için de ellerinden geleni yaparlar.
beğenilme isteğini açığa vurmaktan çekinen, talihsiz kadınlardır.
doğrudur. kendileri için giyiniyolardır. çok var bunlardan, üşümemek ve yadırganmamak için giyiniyolar, kadın gibi görünmekten hazzetmiyolar, hoş görünmeye özen göstermiyolar. halbuki gönül isterdi ki biraz da bizim için giyineydiler, gözümüz gönlümüz açılaydı. üstüne başına özen göstermek kendine olduğu kadar karşındakine de saygıdandır sonuçta, onu önemsediğini ve özenle hazırlandığını gösterir. elbet kendi için de giyinecek ama insanlar etraflarında güzel şeyler görmekten hoşlanır ya, biraz da onun için giyinecek. iyi bişe yahu güzel, çekici, tarz sahibi, özenli, dişi olmak. buna üşenmekle gurur duymak pek iyi değil ama.
bütün kadınlardır.bütünüyle yalandır
yeme beni dediğim kadınlardır.
kendi için de giyinmese çıplak dolaşacak olan kadındır.
tırttır bu cümleyi kuranlar. erkekler de aynı kısımdadır.
kadın makyaj yapar, giyinir neden erkek için.
erkek para kazanır, karizma yapar, yakışıklı durur neden kadın için.
a = b
sağdakini sola atarsın, soldakini sağa. doğada denge de böyle işte.
(venom, 25.03.2007 00:30)
kadınlar önce mecbur oldukları için, sonra kendileri için, sonra hemcinslerinin iyi giyindiğini düşündüğü ve altta kalmayı yediremediği için, sonra da erkeklerin dikkatini çekmek için giyinirler. sevgiliniz sizin belki en paspal halinizi beğenebilir ama o an siz kendinizi güzel, iyi hissetmiyorsanız genel de karşınızdakine de özgüvenli duramazsınız.
kadınların kendine güvenlerinin büyük bir bölümü içgüdüsel olarak karşı cinse kendini beğendirmekle orantılı olduğundan kendisi için giyindiğini söyleyen kadınlar da kendilerine yeteri kadar güvenmediklerinden, kendilerini tanısalar da itiraf edemediklerinden dolayı kendileri için giyindiklerini çok ateşli bir biçimde savunurlar. ama gelin görün ki bu böyle değildir. onlar doğanın kanunu gereğince bizlere kendilerini beğendirip beğendikleri birine (bkz:
verebilmek) için "giyinirler". bu kadar basit.
edit: kısaca "yuh" diyorum. kabul, herkes kendi için giyiniyor, kimse kimseye vermiyor.
(kaşıntı, 25.03.2007 01:09 ~ 02:43)
bir bakıma doğrudur asıl amaç dikkat çekmek olsa da, kendini güzel hisseden, güzel göründüğünün farkında olan kadın mutludur, kendine güveni artar.
-nermin, niye giyiniyosun? benim öyle soyma fantezim falan yok. gel devam edelim biz inceden.
+ne fantezisi öküz herif. kocam geldi. ben kendim için giyiniyorum.
biraz biyokimya okuyan herkesin hor göreceği kadınlardır. her ne kadar gelişmiş insan "ne önem vericem vücuda kafasının içi güzelo olsun, insan olsun vs." dese de hormonlarımız güçlü olanı, geniş omuzlu olanı, geniş kalça-ince bel oranını tutturanı, büyük göğüslü olanı arzulamaktadır. ne kadar inkar etsekte hormonlarımız maksimum döllenmeye göre ayarlanmıştır.
ajdar da ben çok zekiyim makine mühendisiyim diyor ama gülüp geçiyoruz dimi cevabını verceğim kızlardır.
-kendim için giyiniyorum tarumar.
+benim için soyun o zaman hayatım.
-siktir git tarumar.
+tamam hayatım.
doğru diyordur. çıplak çıksa sikilecek olan kendisi. kim için giyinecek ki? he? söylesene yarraam? alooo!!!
hangi cinsten olursa olsun karşısındaki beğenildiğinde iyi hisseden kendisi olduğuna göre, her durumda kendisi için giyiniyordur bir kadın. başkası için giyinmek nasıl olur bilemedim.
(noema, 15.11.2008 01:46)
normal hiç süssüz püssüz giyiniyorsa doğrudur ama o tonlarca makyajı,o güzel kıyafetleri kime giyiniyorsun be kadın?,derler..tabiki yine kendine,neden,insanlar beğensin diye tamam ama amaç insanların beğenmesi değil,egonun tatmin olmasıdır..sonunda mutlu olan yine kendisidir efendim..
kimin için soyundukları önem teşkil eder
bu kadınların bir alt dalı da kendisi için giyindiğini söyleyip, sonra da gelip yakışmış mı diye soranlardır. ulan madem kendin için giyiniyosun neden soruyosun; yok madem sorcan neden kendin için giyiniyosun. kaputu açtın aküyü çaldın gibi.
sen beyenirsen senin için giyinmiştir, beyenmediysen kendisi için. alınacak eleştirileri hafifletme çabası gibi. belki de değil.