|
|
- pipinin fermuara sıkıştırıldığı vakitlerde, annenin elinden tutarak gidilen gündüz misafirliklerinde; diğer misafir çocuklarıyla arabacılık oyanarken duyulan, yeni gelinlerin özgeçmişlerini anlatırken milad olarak olarak kullandıkları zarftır.
isviçreli bilimadamlarınca hala araştılıp, bir türlü bulunamayan bir nedenden ötürü, milad olarak ben evlenmeden önce değil de ben kızken ayracı kullanılır.
-ben kızken(ben evlenmeden önce. evlenmeden önce bierşeyler olduysa bile siz bunu evlenmeden önce olarak anlayın, fesatlık yapmayın) bir gün denize gittiydik az daha boğuluyordum.
ve mutlaka ayol..
- (bkz: kızken belim şu kadardı)
- (bkz: ben ölmeden önce)
- en sevdiğim anne deyimi. duyunca içim bi hoş oluyor. sırf bu kalıpla başlayan cümleler kurmak için çocuk doğuracağım efendim. mesela, sırf 'ben kızken çok cesurdum, belime kadar olan saçlarımı kısacık kestirdim, yaa' diyebilmek için güzelim saçlarıma kıydım, o derece.
- çocukluğumda ablalar, teyzeler bu cümleyi kurduğunda "hımm demek ki erkek çocuklar büyüyünce adam, kız çocuklar büyüyünce kadın oluyo" derdim.
sonra anladım ki... büyüyünce adam olamayan oğlanlar gibi bi sürü de kadın olamayıp kız kalanlar varmış memlekette..
|