ben insan değil miyim   

adana çık aradan

1. girişinde ibrahim tatlıses'in tanrıya seslenerek 'ben insan değil miyim'diye haykırdığı,peşinden sanki bir zombie korosunun aynı sözü tekrarlayıp sorunun içeriğini başkalaştırdığı,devamında tekrar ibonun konser albümünde tanrım.. dediği yerde ekolu bi şekilde tanrım tanrım tanrım şeklinde duyulan isyankar arabesk şarkı.aynı zombie korosunun yine ibrahim tatlises'in 'insanlar' şarkısında yer alması komik bir tesadüftür.
    (asurninova, 10.11.2005 05:10)

2. (bkz: ben ihsan değil hilmiyim)
    (yedinin yedincisi, 28.06.2006 18:13)
  3. insanı günaha sokan, isyan ettiren şarkı.
    (maia, 28.06.2006 18:40)
  4. bir ibrahim tatlıses klasiği. müslüm baba da çok güzel söyler.
    (bkz: severek izliyoruz)
    (me vale madre, 30.03.2007 23:44)
  5. sözleri

"ben insan değil miyim
    ben kulun değil miyim

tanrım,
    dünyaaaya beni sen attın
    çile cektirdiiiiin
    derman arattıııınn

maadem unutacaktııın,
    beni neden yarattın

ben deeeee mutlu olmak istemez miydim şu yalancı dünyada
    yüce adalet böyle olur mu, tanrı kulunu hiç unutur mu...

ben de gülmek isterim
    ben de sevmek isterim
    beni sen kullarına oyuncak mı yarattın"

şeklinde olan şarkı.
    (ben ihsan değil hilmiyim, 03.01.2008 12:48)
  6. ibrahım tatlıses versiyonu, bek vokaller açısından klasmanında tektir. norveç ekolü black metal halt etmiş ağa, adamlar resmen brutal yapıyor. "böööğğnnn eiiğnnseaan döööllmööüüümmmm"... bravo. ha bir de lirik bakımından da anti islamic olması açısından ilk türk black metal eseri olabilirmiş aslında. zira sözlerindeki o kesif isyan ve dahi tanrı ile girilen ve enseye tokat g.te parmak kıvamında olan polemikler pek ağırmış.
    (sofist tepen sokrates, 26.09.2008 14:37 ~ 14:41)
  7. bu şarkıyı ne zaman bir yerde duysam aklıma hemen zombiler geliyor.
    alakasız belki ama nedense şarkının girişindeki ben insan değil miyim sözü ve ardından gelen back vocaller bana hep filmlerde gördüğümüz zombi sahnelerini hatırlatıyor.

kollar omuz hizasında ileri doğru kalkmış, önde baş zombi, arkasında ekibi ilerlerken bu şarkıyı söylüyorlar biraz da düşük metronomda tabii.

bir de şarkıyı ingilizcey e çevirip söylemek de ayrı bir kafaymış...
    (yazar kafa, 26.09.2008 14:42)