|
|
- girişinde ibrahim tatlıses'in tanrıya seslenerek 'ben insan değil miyim'diye haykırdığı,peşinden sanki bir zombie korosunun aynı sözü tekrarlayıp sorunun içeriğini başkalaştırdığı,devamında tekrar ibonun konser albümünde tanrım.. dediği yerde ekolu bi şekilde tanrım tanrım tanrım şeklinde duyulan isyankar arabesk şarkı.aynı zombie korosunun yine ibrahim tatlises'in 'insanlar' şarkısında yer alması komik bir tesadüftür.
- (bkz: ben ihsan değil hilmiyim)
- insanı günaha sokan, isyan ettiren şarkı.
- bir ibrahim tatlıses klasiği. müslüm baba da çok güzel söyler.
(bkz: severek izliyoruz)
- sözleri
"ben insan değil miyim
ben kulun değil miyim
tanrım,
dünyaaaya beni sen attın
çile cektirdiiiiin
derman arattıııınn
maadem unutacaktııın,
beni neden yarattın
ben deeeee mutlu olmak istemez miydim şu yalancı dünyada
yüce adalet böyle olur mu, tanrı kulunu hiç unutur mu...
ben de gülmek isterim
ben de sevmek isterim
beni sen kullarına oyuncak mı yarattın"
şeklinde olan şarkı.
- ibrahım tatlıses versiyonu, bek vokaller açısından klasmanında tektir. norveç ekolü black metal halt etmiş ağa, adamlar resmen brutal yapıyor. "böööğğnnn eiiğnnseaan döööllmööüüümmmm"... bravo. ha bir de lirik bakımından da anti islamic olması açısından ilk türk black metal eseri olabilirmiş aslında. zira sözlerindeki o kesif isyan ve dahi tanrı ile girilen ve enseye tokat g.te parmak kıvamında olan polemikler pek ağırmış.
- bu şarkıyı ne zaman bir yerde duysam aklıma hemen zombiler geliyor.
alakasız belki ama nedense şarkının girişindeki ben insan değil miyim sözü ve ardından gelen back vocaller bana hep filmlerde gördüğümüz zombi sahnelerini hatırlatıyor.
kollar omuz hizasında ileri doğru kalkmış, önde baş zombi, arkasında ekibi ilerlerken bu şarkıyı söylüyorlar biraz da düşük metronomda tabii.
bir de şarkıyı ingilizcey e çevirip söylemek de ayrı bir kafaymış...
|