ben iki kere söylemem ben iki kere söylemem   

adana çık aradan

1. söylenir söylenmez kendini imha eden cümledir askerliğini yapanlar için bilindik olması ihtimali yüksektir. genelde bölük komutanı tarafından söylenir. özellikle ikinci "ben iki kere söylemem" söylenirken aralara boşluk konarak söylenirse daha etkili olur. söylendikten sonra sırıtmamak gerekir. içtimanın ortasında uçan kafa yenebilir. duyulduktan sonra dudaklar ısırılıp, komutandır,yorgundur, kafası karışıktır, bizim gibi zibidilerle uğraşıyo zaten, yazık adama, işleri çok yoğun gibi cümlelerle komutan savunularaktan gülme dürtüsü engellenmeye çalışılır, bu formüller işe yaramazsa sıratı geçemedim diye üç kere tekrarlanır(babanne yöntemi) bu da işe yaramazsa gülmeye öksürük efekti verilir . komutan çakarsa ciddi ciddi gözünün içine bakılıp dediği herşeyi onaylıyormuş gibi yapılması gerekir. yemezse de esas duruş bozulmadan gard alınır. mesela gözünüzü kapatın ve komutanın size yaklaştığı tarafa doğru suratınızı muşmula yemiş gibi buruşturun. böylece o bölgede biriken deri katlantıları travmayı abzorbe eder ve en az zaiyatla atlatırsınız.
    (asinklitismus, 15.03.2008 21:30)
  2. (bkz: idare edemem anne idare edemem)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 15.03.2008 21:35)