ben hiç tarla görmemiştim   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. gönül köprüsü olayının reklamında bir kız tarafından sarf edilen cümle. insanda "oha lan nerde yaşıyodun ?" tepkisinin oluşumuna sebebiyet verir.
    (sigur ros, 10.07.2008 12:12)
  2. abartmanın en alası.
    ben hiç gökyüzü görmemiştim falan demelerini bekliyor insan. abartmaysa bu da abartma.
    (ismimuzundiyenickimkisaolsun, 10.07.2008 12:15)
  3. -ben hiç tarla görmemiştim.
    -indi gordün işte. al baken şu çapayı. hanım sarıkızı'da getir, sağdıralım şu velede. la haey!
    (sürrealist, 10.07.2008 12:16)
  4. sanki tarla bir tek doğu'da var diye düşündüren gönül köprüsü sözü.
    (miyagi san, 10.07.2008 12:18)
  5. hayatı boyunca plazada yaşamış çocuk repliği. hiç şehrin azcık dışına pikniğe gitmemiş, tarlanın ille ekili alan olduğunu sananların bizlere sunduğu cümle. hadi deniz görmemek tamam da tarla bu ya. duygu sömürüsü yapmanın da bir sınırı olmalı.
    (bree van de kamp, 10.07.2008 12:22)
  6. hadi len denilesi durum,
    uzayda mı yasıon yoksa yavrum, bu kadar da ezmeyin kendinizi be ...
    (nightmare, 10.07.2008 12:25)
  7. ekonomisinin önemli bir kısmı tarıma dayalı bir ülkede çekilen reklamdaki talihsiz söz öbeği.
    (bixente, 10.07.2008 12:26)
  8. (bkz: bunu dokuyan çocuk kör oldu)
    (sigur ros, 10.07.2008 12:27)
  9. bu sözün arkasında tıpkı deniz gibi benzetmesini yapmışlardır.

(bkz: ne kadar da büyükmüş)
    (ceyus, 10.07.2008 18:33)
  10. yuh, tarla görmemiş.bari ayçiçek tarlası falan deselermiş.en azından bazı yörelerde gerçekten yok.ben hiç tavuk görmedim.ben keklik de görmedim.tavuskuşu gördüm,domuz gördüm.hatta benekliye inek;düz deriliye sadece dana denir sanıyodum.(itiraf ediyorum bir dönem ben)diğeri de aha ben daha önce hiç inek memesi görmedim deseymiş bari.çok salak bir reklam.iki kız,işte daha önce benim hiç doğudan arkadaşım olmamıştı.benim de,benim de.sanki biri uzaylı diğeri insan.biri hintli diğeri rus.tövbe tövbe.hangi özensiz reklam grubu düşündüyse helal olsun.bu kadar iğrenç olamazmış valla yani!!!!
    (brauerei, 10.07.2008 18:40 ~ 18:44)
  11. ''gördünde ne oldu'' dedirten iğrenç bir reklam repliğidir.
    (hakemin ağzındaki düdüğün içindeki nohut, 10.07.2008 18:57)
  12. + al bak bu tarla
    - ben hiç tarla görmemiştim .
    + tarla bu işte.
    - ne güzel
    *harbi saf lan bu tezeği tarla diye yutturduk hala ne güzel diyip duruyor.
    + elleme abi mutlu olsun çocuk .
    -tadıda güzelmiş.
    +dur bitirecen tarlayı.
    *elleme yesin salak.

not:şimdi birileri çok hayalcisin''boka tarlayı farkedemeyecek mi ?'' diyebilir lakin tarım ülkesinde tarla görmemiş çocuğu reklam yapanlarda benden az değiller hani.
    (jimmy, 10.07.2008 19:27 ~ 19:28)
  13. bütün reklamın içine sıçmış replik yok böle bişey kızım japonya damı yaşıyosun sen. çok mantıksız olmuş. barı kızı eşeğe falan bindirselerdi o da ben hiç eşeğe binmemiştim falan deseydi.
    (gvz, 10.07.2008 19:32)
  14. bu uzaydan gelmiş insan repliği, reklamdaki saf ses tonuyla türkiye'nin doğusu veya başka her hangi bir güzide köşesinde sarfedilirse, 'gel yavrum, daha görmediğin neler var, gel gönül köprüsü kuralım senlen' gibi bi replikle karşılanması muhtemeldir.
    (kavanoz, 10.07.2008 20:03)
  15. (bkz: oha falan olmak)
    (hebehöbe, 22.07.2008 18:45 ~ 18:45)
  16. gönül mekiği projesiyle marstan gelmiş uzaylı repliği..

-ben hiç tarla görmemiştim. amcaoğullarım hep anlatırlardı yaptıkları ekin çemberlerini, ama gözle görmek bambaşka...

marsa giden dünyalı çocuk da "ben hiç çıplak yaratık görmemiştim*, ne kadar da büyükmüş " demiştir...
    (fox mulder, 22.07.2008 22:30)
  17. ne kadar kozmopolit falan bir insan olduğumu anlamama sağlayan bir projedir. çünkü zamanında tarla da görmüşümdür, çobanlık da yapmışımdır, inek de sağmaya çalışmışımdır (biraz zor oluyor), metroya binip denize de gitmişimdir, çayırda ot da toplamışımdır, şehirden ve köyden arkadaşım da olmuştur vs. vs. vay annesini sayın seyirciler; ben resmen aşmışımdır yav!
    (bedevix, 22.07.2008 22:39)
  18. (bkz: gördüm boyum uzadı)
    (özellikle hotmail kullanıyorum, 22.07.2008 22:47)
  19. reklamı yapılması acayip gereksiz olan bir projenin saçma reklam repliklerinden bi tanesidir.

ben hiç inek sağmamıştım çok zevkliymiş var bi de evet varz bazı çocuklarımız inek sağmanın tadına vardıklarından okullarını bırakıyorlar. ilk okul falan bile bitirmiyorlar ne gerek var ki hayatı boyunca sevdiği iş olan inek sağmacılık mesleğini yapıyor.

bir de benim hiç başka şehirden arkdaşım olmamış reklamı var ki bu kadar samimiyetsizi olamaz heralde. çocuklar birbirlerine bu kadar yapmacık yaklaşabilirlerdi heralde bi reklam filminde. ulan çocuklarımızı bile yapmacık yaptınız bunun mu reklamını yapyıorsunuz diyor insan.

bu arada reklamın yeni çekileninin sloganı değişecekmiş
    (bkz: ben hiç insan görmemiştim)
    (bkz: garip yaratıklar)
    (merhemsiz kel, 22.07.2008 23:09)
  20. (bkz: tarla)
    (mutsuz, 22.07.2008 23:26)
  21. -bu bir kuş
    +hayır bir uçak

süperman - hayır bu tarla
    (sigur ros, 23.07.2008 12:42)
  22. aslında bol bol sövülüyor çeşitli ortamlarda, arkadaş sohbetlerinde bu reklam sloganıyla ilgili ama ben de sövmeden yapamayacağım.

şimdi bu bir reklam serisi. yani çocuğun biri inek sağmamıştım diyor, diğeri metro görmemiştim falan. ama içlerinde ucu en açık bırakılan, en saçma bu. bir insan televizyonda gördüğü haricinde bir metro görmemiş olabilir. askere gidenlerin anlattığı ilginç bir not var; daha köyünden çıkmamış insanlar var türkiye'de, frodo gibiler. metro da türkiye'de kaç ilde var? veya inek sağmamış bir şehirlinin olmaması gibi bir durum yok. ben de sağmadım mesela. ama kızım, yavrum, güzelim; bodrum'a, antalya'ya sürekli uçakla gittiğini sanmıyorum, yani en azından bodrum'dan türkbükü'ne giderken arabayla seyahat ediyorsun, hiç mi çişin gelmiyor? babana "baba benim çişim geldi, dur şu tarlaya yapayım" demedin mi hiç? ihtiyaç lan bu! tarla görmemişmiş. haspam. hadi, "ürün kaldırmadım tarladan" falan desen anlayacağım. ama yok lan tarla görmemiş. matrix sanki, there is no tarla.

turkcell'in şu sosyal sorumluluk çerçevesindeki samimiyetsiz reklamlarından bıktım. iş yapıyorsun sessiz yap bari. zaten o iyilik yaptığın adamın gözünde kazandığın artılar yeter sana.
    (sycrone one, 25.07.2008 22:51)
  23. -ben hiç tarla görmemiştim
    -niye la bebe?
    -bilmem görmemşimtim.
    -sen stockholmde mi yaşıodun?
    -yooo
    -o zaman salahsen sen?
    -pardooon yaaaa anlayamadım
    -benim heç salah argadaşım olamamdıydı,bu çoooh gözel bişeymiş
    (jadore, 25.07.2008 22:56 ~ 21.08.2008 02:32)
  24. -ameliyattan sonra görebilecek miyim doktor?
    -elbette
    -her şeyi mi?
    -elbette
    -tarla da görebilecek miyim?
    -höö? haa tarla mı tabi, tabi görebileceksiniz
    -güzel, ben hiç tarla görmemiştim de
    (motorlutaşıtlarvergisininikincitaksidi, 25.07.2008 23:02)
  25. turkcellin hayır işlerinden en yenisinin mantık hatası barındıran reklam repliği. tüm bunların yanında doğu batı arası yaşam ve fırsat farklılığının bu kadar basite indirgenmesi insanın hoşuna gitmiyor. olmamış dedirtiyor.
    (en yavas kaplumbaga, 25.07.2008 23:03)
 sayfa  / 2