belki ilginizi çeker
  1. · özgü namal
  2. · rabbim sana geliyorum ben sarışınandzeki
  3. · apologia sokratus
  4. · ben hiç aşık olmadım
  5. · 28 yaşında bakir olmak
  6. · kimseye bilerek bir şey yedirmedim
  7. · özgü namal
  8. · uçak yapmak
  9. · sende mi brütüs
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · prison brake
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · aylin aslım
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · fb
  9. · teşekkür ederim yerine sağol diyen angut kızlar

ben hiç günah yapmadım  

1. ukteci: zıvallione

özgü namalın güzel oyunculuğu ile taçlandırdığı mutluluk adlı filmde, yöresel ağızla söylediği mükemmel cümle. devrik olması cümleyi daha da anlamlı kılıyor. türkiye'nin en büyük gerçeklerinden biri olan töre cinayetlerini işleyen filmde, tecavüze uğrayan güzel bir kızı oynayan özgü namal olayda kendisinin hiçbir suçu olmadığını bu dört kelimeyle çok güzel ifade ediyor.

düzelti: devrik cümle demişim. halbuki devrik filan değil. bu da bana ders olsun diye silmiyorum. düzeltmiyorum. aferin bana. uyarı için kozmopolit e teşekkür ederim.
    (sen benim bir külah dondurmam, 04.03.2009 14:59 ~ 15:16)
  2. mutluluk filminin izleyenlerin gönül telini en çok titrettiğini düşündüğüm repliği.zira benim öyle olmuştu.
    özgü namalda bu filmde şive gereği sesini kalınlaştırmış daha doğrusu normal şekilde konuşmuştur.fare gibi iiyyk viiyk şeklinde çatallı sesler çıkarmamaştır.çok güzel olmuştur.
    (çıtırpaneharcı, 04.03.2009 15:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil