ben gideyim   

adana çık aradan

1. hayko cepkin'in şahsımca en güzel şarkısı.
    (sükun, 11.03.2006 23:06)
  2. bazen insan dinlediği müzik tarzı ne olursa olsun kendini arabeskin o en derin noktasına en dibine adeta mıhlamak ister.bazen sözler vurur bazense sadece müziğin o eşşiz dinlendiriciliği.bu şarkıda öyle bir şey işte abartmaya hiç gerek yok hayko cepkin kendi odasında yaptığı sakin olmaz lazım albümünde bu kadar samimi bir şarkıya yer vermiş.belki birilerinin duygularına tercüman olur.

ah çeker bu yürek ah canım
    sen bilmezsen kim bilir
    zor zamanlar gördüm ah canım
    söyleyemem dert benimdir

su gibidir berraktır bu gönül
    kana kana iç iyi gelir
    kor alevler yaktı bu gönül
    söndürmeye kim gelir

ateşini gördüm yandım yanında kor ettin
    yalanını bildim bak en sonunda öğrendim

çok sevmeyi isterdim ah canım
    yol vermedin ben neyleyim
    tuz basmadan yarama ah canım
    görünmeden ben gideyim

(great dilemma, 21.05.2006 11:27 ~ 23.08.2006 17:22)
  3. sözleri çok çok güzeldir bu şarkının, bilhassa şu kısımları:

çok sevmeyi isterdim ah canım
    yol vermedin ben neyleyim
    tuz basmadan yarama ah canım
    görünmeden ben gideyim

(tanrim ben nerdeyim, 07.07.2007 20:58)
  4. bugün maltız başında matize kök salan iki kardeş, çocukluğun stabilize sokak dalikanlıları şimdilerin yolu yordamı öğrenmişleri... herkesin evlatlarına sunduğu başarı tablosunun baş kahramanları... amma çok kavga etmiştik, kaşındaki iz benimdir, gözümdeki çizik senin, amma çok şey gördük karanlıkta, amma çok sırrı paylaştık en gürültülü anlarda bile, neydik ne olduk... imkansızın varlığını unuttuk, çok yorulduk be kardeşim. amma velakin "hayat karar verme oyunudur" demişliğimizi kendimize yediremedik. dile kolay 1,5 sene... dilek olayını da kullanamıyoruz, harcadık hepsini... 18 ay, askerlik gibi... adetim değil bilirsin böyle sensiz konuşmak; ama elimden bi'şey gelemeden " ben gideyim " dedin kardeşim. benim abim, ufaklığım, boydaşım, yoldaşım... git kardeşim, enin bile en güzelini hak eden sen, git kardeşim. aynı taşa baş koyduğum, anama ana diyen sen, git kardeşim. lakin çabuk dön.
    (zoser, 23.08.2007 22:53)
  5. sözcükler artık düğümlenmeye ve boğazda tıkanmaya başlamıştır. iki tarafı da abuk bir sessizlik kaplamıştır. gözler nemlenmiş, tek bir kelime bile edilemeyecek durumdadır iki bünye de. artık söylenecek birşey de kalmamıştır. ve er kişi son görevini yapar ve dudaklarından iki kelime dökülür:ben gideyim... ben gideyim yok gitsin, iki yanımdan aksın serseri kaldırımlar...

ayrıca (bkz: giderim alışığım gitmelere)
    (karizmatik, 23.08.2007 22:58 ~ 23:03)
  6. akşamüstü yapılan ev ziyaretlerinde kalkarken kullanılır genelde;

-ee vakit geç oldu,ben gideyim artık...
    -aa otursaydın,çay demleniyodu...
    -yok yok,ben gideyim yavaş yavaş...
    -bunu saymayız ama yine bekleriz...
    -oldu hadi görüşürüz...

(bkz: giriyi gereksiz yere uzatmak)
    (mistir loba loba, 23.08.2007 23:01)
  7. hayko cepkin in huzur veren şarkısı.sanki bunda sesine daha da bir doyum olmuyor.
    (berre, 11.04.2008 21:45)
  8. (bkz: bana müsaade)
    (berrak, 11.04.2008 21:54)
  9. "ateşini gördüm yandım yanında kor ettin
    yalanını bildim bak en sonunda öğrendim..."

o ateşten kaçılmazdı gördükten sonra,pervane böceği yanacağını bilir ateşe yaklaşırken,ama hep gelir.sen de kanattın,yaktın canımı.

sonradan yalanını öğrendim.öğrenmemeyi isterdim.bana ne yazık ki gitmek kaldı.

oysa sevmek güzel şeydi ve istemiştim ben seni sevmeyi.

yol verseydin severdim.
    en iyisi ben gideyim.
    (düttürü dünya, 16.04.2008 19:08 ~ 19:08)
  10. sözlerinin en anlamlı kısmı :ateşini gördüm yandım yanında kor ettin
    yalanını bildim bak en sonunda öğrendim .. burası , insan dinlerken başka bir türlü düşünüyor anlamını.
    (violets, 24.04.2008 10:41)