|
|
- modaya uymayan, kendi tarzlarını yarattıklarına inanan, sağlam iradeli olanların başardığı fakat birçoğunun da eline yüzüne bulaştırdığı durumu anlatan cümle.
farklıları da bir araya toplasak ortaya yeni bir akım getirir.
- bi çok koşulda kullanılabilecek,bazen ukalalığı bazen ezikliği,bazen başka bi duyguları simgeleyecek cümle:
(beden dersi cüce öğrenci)
-kızım zıplasana
-hocam anlamadınız siz,zıplıyorum,yaa ben farklıyım hocaamm
(marjinal oldum heyy insan)
-hadi bak herkes gelcek ama caddeye gidios etrafı görmesden gel bak arkadaşşarla buluşçaz ohh şahane
-ya,orda birileri görür filaan,ben gelmem,ben farklıyım abi,ne işim var oralarda..
(matematik sonrası kıvırmaya çalışan öğrenci)
-çocuum bu sayıları teker teker çarpmaya ne gerek vardı
-yaa hocam,ben farklıyım haa,yani kafamdan çarptım onnarı
-ee sade..,eh,sadeleştirseydin be evladım
- (bkz. ybsg)
(jamal, 27.06.2004 16:39)
- burnun da çok büyük gibi bir cevap verilebilir bunu söyleyen kişiye.
- bunu söyleyen kişi koyun sürüsüne uymadığını belirtmek ister.
ayrıca şöyle de bi olay var zaten bu dünyada herkes tektir,insan insana benzeyebilir ama asla aynı olamaz
- insanın acı gerçeği* öğrenmeden önceki son haykırışı
- (bkz. özel olmadığını bilmek)
- bunu söyleyen insan hiç de farklı olmadığını gösterir
(dydm, 27.06.2004 17:48 ~ 17:49)
- - ben farklıyım.
söylendikten sonra herkesle benzeşir kişi.
-ben farklı diilim.
bu noktada da farklılaşır.
böyle bi paradoksun halkasıdır işte.(viola, 19.10.2004 09:22)
- (bkz: aynılığımız farklılığımızdandır)
- biyolojik, fiziksel (ikizler hariç) ve diğer birçok yönden her insanın zaten bir diğerinden farklı olduğu bir dünyada diğerlerine göre çok da büyük bir fark değildir farklı olmak.farklı olanlar değil birbirine benzeyen yada benzemeye çalışanlar vardır denebilir.bu da çoğu insanın içinde barındırabileceği bir şeydir zaten.
- her insan (ikizler bile) farklıdır. çünkü fark sadece fiziksel değildir. her insan tek başına ele alındığında farklıdır.
ama günümüz dünyasında insanlar o kadar çok birbirine benzemiş ki, insanların her birine farklı demek zor. çünkü aslında özde aynıdırlar. istekleri, eğlenmek için yaptıkları ve hayvani istekleri aynıdır. maçlar, parti toplantıları, bir oteli yakmak ya da bir insanı taşlamak için bir araya geldiklerinde korkun onlardan. çünkü o zaman tüm farklılıklar kalkar. o topluluk hareketleri sırasında voltran misali tek bir vücut olur. birinin yaptığı hareket, yanlış olduğu bilinse de tüm topluluk tarafından yapılır. o yüzden tek tek insanlardan ziyade bir arada bulunan insanlardan korkun.
s.ktiret edin farklıyım lakırdılarını
- söyleyenin sözde değil özde olması istenen özelliktir. farklılığını diğer insanlara hissetiremediği için söylenmesi durumunda içinde bir çelişki barındıracaktır.
|