ben ekşi sözlük okuyorum   

adana çık aradan

1. özellikle itü sözlük'te kendini yazar olarak lanse etmiş birkaç kişinin gerek girilerine serpiştirdikleri bkzlarla, gerek "ekşiden çalıyorum öyleyse varım" ve "agresifim ekşi sözlük yazarıyım" mottolarını bir şekilde harmanlamış, ekşi sözlükteki ezilmiş egolarını itüsözlük'te tatmin etmeye çalışan güruhun eserlerinin anafikri.

itüsözlükteki ekşi sözlük yazarlarına baktığımızda şöyle bir tabloyla karşılaşırız:

5. nesil ve daha önce üye olanlar: itüsözlük ilk kurulduğunda ekşi sözlük yazarı olmalarına rağmen kimisi hala destek vermeye çalışan, kimisi kayıplara karışan yazarlar.

6. nesil olarak ekşi sözlüğe girenler: 1. nesil olmasına rağmen moderasyon ve yakın çevresi dışındakilerin tamamen ekşi'ye transfer olmasıyla sonuçlanan, kalanların ekseriyetle itüsözlük'te yazmalarının sebebi sadece ego tatmini olan güruh. itü sözlük daha doğrusu itü için çalışmaktadırlar genelde. ekşi sözlük konusunda oldukça hassas olup, eksi oy'daki el çabuklukları gözlerden kaçmamaktadır.

3. nesil yazar alımlarıyla itüsözlük'e girenler: genelde ekşi sözlükten uçurulmuş 6. nesil yazarlardır bunlar. ekşi sözlük başlığında ssgye yapılan sitemkar ironi cümlelerinden kendilerini tanıyabilmek pek mümkündür.

yazar olmayıp sadece ekşi sözlük okuru olanlar da yok değildir. ekşi sözlükteki başlıkları aynen geçirmedikleri sürece takdir edilmeleri gerekir. ki bir önceki cümleye dikkatinizi çekerim, zira öyle bir duruma düştük ki "ekşiden başlık çalmayan"ı alkışlama ihtiyacı hissediyoruz. sonra yok efendim heralde orası kutsal sözlük heralde oradan alacaz, yok orada yazamıyoruz burada yazalımlarla gelmeyin, kırarım. yok sözlüğü değil.
    (cyberboy, 19.10.2005 21:23 ~ 21:27)
  2. (bkz: aferin)
    (guenhwyvar, 11.01.2006 12:43)
  3. (bkz: kayıtlı okur)
    (tricky, 11.01.2006 21:04)
  4. (bkz: çkşarı)
    (sükun, 11.01.2006 21:05)
  5. (bkz: iyi git şimdi bulaşıkları yıka)
    (okang, 11.01.2006 21:10)
  6. (bkz: çayımız nerde)
    (squadron, 11.01.2006 21:14)
  7. (bkz: ne ki şimdi bu)
    (ashra, 27.04.2006 12:06 ~ 12:06)
  8. ekşi sözlük okumanın değerini abartmış biri tarafından sarfedilebilecek tümce.
    (dolphins were monkeys, 11.01.2007 22:08)
  9. (bkz: sen bir git dolaş gel)
    (carnivore, 11.01.2007 22:13)