|
|
- kullananalar tarafından ben-deniz olduğu zannedilse de, bende (köle) kökünden türemiş, 'köleniz' anlamına gelen kelime. alçakgönüllülük belirtmek için kullanılır.
- özledim, ağlayayım mı, bir gün istersin, elveda dedin, güvendiğim dağlara kar yağdı, gönül yareler içinde, günahkarım, günahlar, istemez miydim, kapında günlerim gibi eski parçalarını bizzat özlediğim parçalarının yanısıra, satmışım adlı albümünden sonra aşağıdaki gibi düşünce sınırlarımı zorlayan sözlere sahip parça türlerini seslendiren sanatçı kızımızdır.
leli lellili leli lelli..
hey güzeller güzeli..
hey come on shake your body..
hey hey you sexy bunny..
essah mı yani?!
ne diyorsun güzelim sen böyle, hiç bir b*k anlamadım dersem yeridir. neler oldu sana böyle? her ne kadar da son albümündeki bu baharda adlı parçanı severek dinlesek de, baban ölüm döşeğindeyken sergilediğin tavırlar seni sonsuza dek bir daha çıkmamak üzere gözümüzden düşürmüştür..
- hiç bir müzikal eğitimi olmayan , isviçre doğumlu müzisyen.evet müzikal eğitimi yok ama albümlerindeki şarkıların %99 u kendi besteleri ve sözlerinden oluşur , yani müzisyen olmak için müzik okulu okumak gerekmiyormuş.bir de harun kolçak ile çıkardıkları single vardır ki tadından yenmez.
- son albümünde yer alan biri var adlı şarkının klibini bu sabah itibariyle tamamlamış şarkıcı. klipte ceyhun yılmaz ve harun kolçak da yer alıyor. yönetmen ise serdar tural.
- küçükken saçlarının bize model olduğu,kısacık küt kahküllü(ydü) bayan şarkıcı..
- az önce "biri var" adlı şarkısına çektiği klib ile şok olmama sebep olan çocukluk yıllarımın şarkıcısı.paranın gücünü, kadına sunmuş olduğu güzellik ile kanıtlar nitelikte öyle ki bendeniz olmuş bi afet.
- erkek sesli bayan şarkıcı.
ilk çıkış zamanında tavırları da biraz, sert, erkeksiydi.
siyahlar içinde (galiba deri), saçlar da siyah, bilekçi hatun.(venom, 26.02.2007 01:23)
- gönül yareler içinde adlı şarkısının klbinde bir ağacın önünde şarkı söylerdi,ağacın yaprakları dökülmüş dalları görünürdü,bendeniz de o zamanlar dal gibi fidan gibi bir kızımızdı,en azından birilerinin kızıydı benim ise vurulduğum aman yarabbi o küt saçlar ne yakışmış sana diyerekten küçük yüreğimle tutulduğum ilk ve son ünlü aşkımdı.
- (bkz: bende)
- bir zamanlar, daha doğrusu şahsının kariyeri için söyleycek olursak ilk zamanlar iyi bir şarkıcıydı. sonra bozdu (yeaa). özellikle ümit sayın imzalı gönül yareler içinde şarkısı çok başarılıydı, yorumu klibi de aynen. ama sonra gelen hey güzeller güzeli hey you sexy body gibi şarkıları petek dinçöz kalitesinde şarkılardı.
yine de ilk şarkıları dinlenebilir, onlarla hislenilebilir de hatta ama şöyle bir fikre sahibim ki hayranı olunabilecek güçte bir sanatçı değil. kimse en sevdiğiniz şarkıcı kim sorusuna bendeniz demez sanırım. eğer diyen biri varsa da hakikaten endişe duyarım, çekinirim kendisinden.
- ve volkan ile birlikte ananı niyolay ve adını ben koydum adlı eserlere imza atmıştır. lisedeyken neler olacak adlı şarkısının klibindeki haline aşık olduğum hatundu. ondan bayrağı pınar aylin almış, hemen ertesi yıl yerini be adam şarkısına çektiği kliple gülşen'e bırakmıştı. mesajı alan minyon hanımlar bana özel mesaj yolu ile ulaşabilirler...
- "bu kasetteki tüm söz ve müzikler bendeniz'e aittir"
bendeniz, kurtulamıyorum 1997
- 80 lerin sonlarında çocuk olmak ekolünün hatırlayacağı üzere, bu kadının ilk çıkış şarkısı olan ya sen ya hiç aldı başını gitti. ilkokul 3tüm, hatırlıyorum. çok severdim bu şarkıyı ben. artık ordaki sen kimse...
yıllar geçti, lise bitti, ilkokul arkadaşımla konuştum hala dinliyor musun denizi dedi. o kim bilmiyorum, unutmuşum bile. hayata bak. arkana bakmaya fırsatın olmuyor hiç.
askerliğimin son günü, balıkesir'den denizliye dönüyorum. otobüste arka koltuklardan birindeyim. şoför amca taktı bendeniz kasedini. dikatinizi çekerim mp3 felan değildi, orijinal bendeniz kasedi. nerelerden kalma. nerden bulduysa artık. kurtulamıyorum, güvendiğim karlara dağ yağdı (dikkat ölçüyorum çaktırma) tekrar sorgulattı hayatı. kolumdaki saate baktığımda tek tek işleyen ve asla tükenmeyecek gibi gelen saatler, günler yıllar nasıl geçiverdi. ne zaman bu vahşi koşuşturmanın içine giriverdim ben.
- tövbe de isimli çalışması, istisnasız girdiğim her internet cafe'de çalan küt saçlı dilber...
- ilk albümünde manyak bir sesi olan, güzel şarkıları olan ve ama şimdi gördüğümde "ıyy" dediğim kişi.
(bkz: müjdeler ver)
(bkz: elveda dedin)
(bkz: ya sen ya hiç)
(bkz: ağlayayım mı)
|