|
|
- birşeyleri bildiği için mutlu olan insanların sözü. kötü bir şey demiş olsalar bile mutlaka kullanırlar bu klişeyi.
-baban öldü
-ben demiştim
- bunu diyen kişiye uçan tekme atmak; sünnettir, farzdır.
- insan bazen kendi kendine söyler bu lafı. madem biliodun neden yaptın diye sorarsın kendine. elinde olmayan birşeydir ama bile bile devam edersin. sonra kızacak kimse olmadığından kendine kızarsın...
- demekten en çok nefret ettiğim söz kalıbı.
keşke derim biraz daha sakalım olsaydı da karşımdaki sözümü dinleseydi.
değer verdiğiniz insanların göz göre göre hata yapmalarına katlanamıyorsanız,ama karşınızdaki inatçının biriyse bol bol kullanırsınız bu lafı.
her kullandığınızda içiniz daha fazla acır,her kullandığınızda kendinize lanet edersiniz keşke engelleyebilseydim diye.
bir noktada bu üzüntüler kırgınlığa dönüşür,çünkü anlatamazsınız kendinizi,kızar karşınızdaki ukala tavrınıza,aslında o acıyan benliğinizin,karşınızdakini bir daha hata yapmaması için uyarısıdır,bir dahaki sefere sizi dinlemesi için uyarısıdır.
kızarsınız kendinize,karşınızdakine.ama anlatamazsınız,kıyamazsınız.acıdır.
- sözleri:
ferhat dağlar deldi
mecnun çöl aştı
sevginin gücüne herkes inansın
kerem aslı için azmı dolaştı
bülbüller çok yandı güllerde yansın
mademki hislerim senle anlamsız
artık bu şehirde durmam imkansız
kaybetmeden kıymet bilmezmiş insan
simdi bensizliğe sen yan imansız
ben demiştim
yakaram bu şehri
içerem bu zehri
bir daha da dönmem söylemiştim
ben demiştim
sensiz yaşayamam bu elde duramam
ben sensiz olamam söylemiştim
gönlümü okşayıp çalsaydın keşke
bir ömür benimle olasaydın keşke
gururda ısrarın ne anlamı var
bir ömür benimle kalsaydın keşke
mademki hislerim senle anlamsız
artık bu şehirde durmam imkansız
kaybetmeden kıymet bilmezmiş insan
şimde bensizliğe sen yan imansız
şeklinde olan izzet yıldızhan' ın albümüyle aynı adı taşıyan eski bir şarkısıdır. gece gece fazla oldu bu gerçi.
- (bkz: şerefsizim benim aklıma gelmişti)
- (bkz: @2036665)
hedefler belli niyetler belli.
siz eksileyeceksiniz, saf yerine konulacaksınız ve giriyi yazanlar amaçlarına ulaşacak. belli ki ulaşmış; birinci olmuş ve siz eksileyenler artık galipsiniz. o halde şehitler ölmez vatan bölünmez de mi?
(bkz: plan yapmayın plan)(khaki, 29.10.2007 01:12)
- söyleyeninin başını göğe erdirebilen söz öbeği.
- söyleyen insan her ne kadar yanlış olduğunu bilse de ego suna mı artık id ine mi bilinmez bir şeylerine yenilir ve bu lafı söyler. yani ağızdan çıkmasına gerekli ortam oluştuğunda engellenemeyen cümledir.
(mervem, 29.10.2007 01:16 ~ 01:17)
- bir anne sözü klasiği.ne kadar iyi olmaya ve yanlış yapmamaya çalışsanız da,hayatınızın bir döneminde annenizden bu sözü duymanıza engel olamazsınız.
- (bkz: @2267885)
e bunu için yaptım bu işi da, uyy.(khaki, 16.03.2008 21:27)
- samimisi , acıdır. çok acıtır.
- @2274323
|