belki ilginizi çeker
  1. · türbana attırma fantezisi
gündem
  1. · aşk
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · okan bayülgen
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  6. · yetenek sizsiniz türkiye
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · sword in the wind
  9. · 1190

ben değer veriyorsam herkes değer versin  

1. hayatında özel olarak değer verdiği bazı düşünceler, objeler olur insanın. bu değerin sebebi dini olur, milli olur, şu olur bu olur. işte bu insan genelde der ki "ben değer veriyorsam herkes değer versin!". sonunda ünlem vardır bu sözün, asabidir, olması lazımdır. anlamak lazım bu insanları, hayatları boyunca değer verdikleri bu unsurlara maruz kalmış olabilirler ama bir durup etraflarına bakmaları lazım. afrika'daki bir kabilenin liderinin bildiğimiz çınar ağacından yapma sopasına ne kadar değer veriyor? çınar ağacının dalıyla atçılıkoynamak ayıp mı?
    (noty, 23.05.2007 04:06)
  2. ben değer veriyorsam herkes değer versin değil canım o...

ben saygı duyuyorsam herkes saygı duysun... ben müslümanlığa da saygı duymalıyım, hristiyanlığa da, museviliğe de...türk e de saygı duymalıyım, yunan a da...

anladın mı? eminim anlamadın. ama olsun bekleme yapma devam et...
    (yokuşlarda susamış sonbahar adamı, 23.05.2007 04:23)
  3. ilgili filmden izlenebilir, tarihi değerini bilemem ama iskipli atıf hoca'nın yaşadığı bir olay vardır;
    mahkemede derler ki hocaya, "şu kafandaki fesi çıkarsan ne olur?",
    hoca der ki;
    "siz şu arkanızda ki türk bayrağını çıkarıp ingiliz bayrağını assanız ne olur?"

böyledir işte, herkesin kendi değer yargıları, düzeni vardır. tutup tüm olayları, edilmiş lafları kendinize göre yorumlarsanız düşmanlarla karşılaşırsınız, sadece size düşman görünenler..
    (noty, 23.05.2007 04:34)
  4. doğrusu için; (bkz: ben değer veriyorsam saygı duyulsun).

insanların istediği, inançlarına saygı duyulmasıdır. saygı duyulmadığı zaman asabidir insan, değer verilmesini istediği için değil; herkesin inancı kendine. türbanı bir bez parçası olarak görebilirsin, siyasi bir unsur olarak görebilirsin ama
    türbana attırma fantezisi kuramazsın, kurmamalısın. inek'leri kutsal saymak, hayatımda duyduğum en absürt inançlardan bir tanesi. ama hiçbir zaman hindistan'a gidip, bütün ineklere attırmak gibi bir fantezi düşünmedim; kabile reisinin sopasına attırmayı düşünmediğim gibi.

herkes atalarından gördükleriyle inancını şekillendiriyor. hiç değilse bir kültür öğesi olarak bakılmalı, inancı simgeleyen unsurlara. bırakın herkes istediği şekilde, istediğine inansın. attırmayın milletin inancına...
    (seçilebilirkişi, 23.05.2007 04:38 ~ 04:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil