ben dünyanın en akıllı insanıyım, ben dünyanın en mükemmel insanıyım, ben dünyanın en mütevazi insanıyım, ben dünyanın en normal insanıyım gibi paradoksların aksine bir çok insanın hak verebileceği cümle. deneyin görün.
olayların akışına yaptığı hamlelerle yön veremeyen, yön verse dahi herşeyi eskisinden kötü hale getiren, yapacak birşeyi olmayan kişilerin kullandığı cümle.
herhangi bir sebepten dolayı üzülen, canı yanan insanların bir suçlu araması ve en kolay kendini suçlu ilan edebilmesi durumunda kendine giydirirken kullandığı klasik cümle.
- ben dünyanın en salak insanıyım! ona nasıl inandım ki sanki!
egosunu tatmin etmekten öte bir şey düşünmeyen yetişkinlerin görkemli (!) dünyasında kendini çocuklar kadar saf ve savunmasız hissettiğin zamanlarda herşeye/herkese öfkelendiğin, küstüğün ve herşeyden/herkesten gizlendiğin anlarda kendine haksızlık edip aklından geçirdiğin ilk cümle
ille de bir "en" kalıbına girmek isteyip, büyük konuşmaktan korkup, saksıyı da fazla çalıştıramamış şahsın "bari en salak olayım" düşüncesiyle sarfettiği cümle.
hata yapmış insanın, salaklığının dünya sıralamasındaki yerini belirtmesidir. en azından hatasının farkındadır ve başkasını suçlamaz, kendini de salaklıkta bir numaraya yerleştirir.
bir insanın kendine edip , hemcinsleri karşısında kendini yüceltebileceği yegane laf. salak > embesil. hatta salak kavramının en zeki , düşük zekalı rütbesi olduğu kanısındayım.
yapılan bir hata sonucunda bir an için salak olduğunu farzederek ya da salaklık sıfatına saklanarak "abi ben zaten dünyanın en salak insanıyım." yani bu durum normal ben bişi yapmadım deme durumu.bir an için acıyı azaltacak bir yanılsama.
bu sözün manası tam olarak ben ilgi çekmek istiyorum bana bakın demektir.burda sözün gerçek anlamı değil dikkati çeken kendini yergi boyutudur böyle bi lafın kendine söylenmesi ortamda bulunan diğer insanların dikkatini çekip söyleyenin ilgi odağı olması haline gelir ve cevap hakkı doğurur.
:ben dünyanın en salak insanıyım
-ya bi git abicim ya
*dur lan biişey anlatıyoz burda
+yok bolum hepimiz en salağız
.hayır dünyanın en salak insanı benim
işte bu gibi diyalogları doğurur.bu gibi diyologlarda makaraları doğurur.makaralarda ortamı eğlenceli kılar.yani bu lafın bir de böyle gizli bir manası vardır.söylendiği zaman ortama eğlence katar.