çevre mühendisliğinden mezun olmuş genç arkadaşın, dile kolay deyimini yeni keşfetmiş olduğunu gördüm.
ısrarla;
-yaa dilekolay değilmiş dilekolaymış .
tabi herkes bakıyor mal mal, nasıl yani diye, nesi ilginç bunun?
-anlamadınız mı? dilekolay değilmiş iştee, dilekolaymış.
-?
-di-lek-o-lay değilmiş di-le-ko-lay mış.
tebrikler valla, bunca sene sonra anlamış.
bir erkek arkadaş sigara böreği yapmış ve kabın altına ,böreklerin yağını alsın diye tuvalet kağıdı koymuş! (sorun böreklerde mi yoksa tuvalet kağıdında mı diye de düşünülebilir!) ben bugün bunu gördüm.
bisiklet sürerken cep telefonuyla konuşan ve tüm bunları yaparken de direksiyonu tutmayan... ciddi bak. önümde yeri öpseydi şayet çevrede ki insanlar da gerçek manada götüyle gülen bi insan görebilirdi.
- balık kokoreç gördüm. yedim.
+ cnbc-e'de geçen hafta yayınlanan tüm dizileri 4. kere gördüm. bilgisayar başında fazla çalıştım.
- yemekten sonra çay, çerez, bisküvi, meyve, sigara, tatlı gördüm. hepsinden yedim içtim. sanırım midesizim.
+ nasıl görsel ekleneceğini gördüm. merak ediyordum, "nasılsa bir şekilde karşıma çıkar" diye aramadım. eklemedim de.
- oturduğum yerden kafamı hareket ettirmeden 7 tane boş bardak gördüm. hareket etsem daha fazla göreceğimden korkuyorum. sanırım tembelim.
+ bir ara can sıkıntısından yüzüklerin efendisi - yüzük kardeşliğini izlerken "pippini gördün mü?" diyen bir karakter gördüm. pippin'i de gördüm haliyle. "fazla uzaklaşmış olamaz" dedim içimden. güldüm.
- google'a "fanatik spor" yazınca fanatik'in sitesinden önce milliyet'in geldiğini gördüm. garipsedim.
+ 5 dakikada üç gol gördüm. yadırgadım.
- güneşi gördüm.