ben bugün bunu anladım   

adana çık aradan

1. ben bugün bunu gördümvari bir söz. aklının kendisi için önemli bir kaynak olduğunu ve okurun da ona inanmasını istediğini de bilinçaltında barındıran bir ifadedir. sarf edenin görmeyle anlamayı bir tutmadığı sonucunu da çıkarabiliriz. hatta büyük olasılıkla münazara klasiği sorunsalımız çok okuyan mı çok gezen mi bilir hususunda da bu arkadaş çok okuyanın çok bildiğini savunan cephede yer alır.

*
    (ageylan, 23.04.2008 22:46)
  2. bugün önce okul dönüşü ıkış tıkış belediye otobüsüne bindim,arka kapının basamağında kapıya yapışık vaziyette gidiyordum tın tın.
    sebep 1: (bkz: dolmuş zamları)
    sebep 2: (bkz: 10 öğrenciden 7'sinde olan "çok fakirim" psikolojisi)
    sebep 2: (bkz: biraz da acelem var)

öyle tın tın giderken sevgili şoför amca birden arka ve orta kapıyı açıverdi,ama kimse düğmeye filan basmamıştı,durak da yoktu yakınlarda.kapının açılmasıyla sırtıma inen darbe ve sonrasında olayı farkedip bi üst basamaktaki arkadaşımın beline sarılışım..sonra can havliyle bağırdım arka kapıyı kapatın diye ama otobüs o kadar kalabalıktı ve sesim de pek yetemediğinden duymadı..velhasıl diğer insanların da bağırmasıyla kapı kapandı ama o şok halinden uzun süre çıkamadım.

ben bugün bunu anladım : belediye otobüsünde basamakta seyahat etmeyeceksin

bitti mi,hayır bitmedi...

sonra bankaya gittim,ayın 16'sı olması sebebiyle gayet kalabalık.sıra numarası aldım ve beklemeye koyuldum.kulağımda mp3 çalarla vakit geçiriyorum,sesi de biraz yüksekti zannedersem.sonra bi ara önümde insanların bana dönük bi set oluşturduklarını ve bana doğru baktıklarını farkettim.sağıma soluma bakmaya başladım "noooluyo" diye.sonra arkama bir baktım,yaklaşık 15 cm ötede(evet evet tam da bu kadardı) güvenlik görevlisi ve müşterilerden biri birbirine dalmış pata küte kavga ediyolar,aradan sıyrılmaya çalıştım ama "insan seti"inden geçemedim.insanların ortasında bir adet güvenlikçi,bir adet müşteri ve bir adet ben vardık.sonra birkaç kişi sonunda akıl edip bu adamları ayırmayı başardı ve ben derin bir oh çektim.

ben bugün bunu anladım : kulağında mp3 çalarla toplum içinde pek bulunmayacaksın,bulunsan bile ya sesi kısık olacak ya da tek kulağına kulaklık takmayacaksın

bitti mi,hayır bitmedi...

sonra "kavga çıkaran müşteri"yi dışarı attılar bankadan,bi süre sonra geri geldi tekrar.ve güvenlikçiyle yine birbirlerine daldılar.ama bu sefer güvendeyim,ilk olaydan dersimi aldım.yine ayırdı aynı "birkaç kişi" tarafları.bu sefer banka müdürü olaya el attı...sonrasında öğrendim ki müşteriye sıra bi türlü gelmiyomuş,ondan kavga çıkarmış.müdür,adamı sıra onda olmamasına rağmen gişenin önüne elini adamın omzuna atarak götürdü ve işlemlerini yaptırdı.tabi ben o ara bir saattir sıra bekliyorum.tabi sonrasında aklımdan geçirdiğim teori "acaba toplumun nabzını ölçmek için anket oluşturmak amaçlı yapılan skeçlerden miydi bu da?".gerçi skeç olduğu sonunda söylenirdi vs. ,zaten sonra tiplemeleri ve hareketlerini aklımdan geçirince skeç olmadığına karar verdim.

ben bugün bunu anladım : eğer arsız olursan her şekilde istediğini elde edersin..kavga,gürültü,dayılanma..iyi şeyler bunlar.

bitti mi,hayır henüz değil...

2 saatlik sıra bekledikten ve sıkıntıdan bankadaki çoğu insana aklımda bi profil çizdikten sonra sıra nihayet bana geldi,mesainin bitmesine 5 dakika var.hesap numarası ve parayı banka memuruna verdikten sonra kimlik istedi benden.bi baktım,kimlik yok.kimliksiz başka birinin hesabına para yatırılamıyomuş.üstüne üstlük bu durum memuru çok eğlendirdi."şimdi seni yolda polis çevirse,kimlik sorsa,napıcan" ve ardından ohihihihahahaha şeklinde sit-com'vari kahkası.2 saattir beklemekten yeterince gergin olan ben o ara aklımdan şunu geçirdim "güvenlikçinin silahını kapsam,havaya 2 el ateş etsem,müdür gelse elini omzuma atsa,sonra parayı yatırsam.en fazla nezarethaneye atılırım"

ben bugün bunu anladım : yanında her daim kimlik taşıyacaksın.hani böyle gece 11 gibi hemen oturduğun apartmanın altındaki bakkala gidersin ya pijamayla,yanına anahtar ve para alırsın ya,işte bir de kimlik alacaksın.

bitti mi,evet bu sefer bitti.
    (zeyneq, 17.05.2008 01:25 ~ 01:34)