baş parmağın işaret ve orta parmak arasına usulune uygun olarak konarak "peki bunu görebiliyor musun?" cevabını verdirecek, genellikle kızların bir ilişkiyi bitirmek için kullandıkları cümle.
miyop mu oldun kızım gibi iğrenç bir espiri ile karşılık verilebilecek ilişki bitirme cümlesi.
"sen kaybedersin" diyip ortamdan karizma yaparak ayrılmak da olası bir metoddur."beni bırakma, bir şans daha ver" gibi ezik ifadeler kullanmak yerini bu metodu yeğlemek caizdir.
kız bünyeler için söylenmek istenen şöle de olabilir;
"bana ciddi bakmanı istiyor, ilişkimizi ciddi bir yola sokmamız gerektiğini düşünüyorum. seni kaybetmek istemiyorum bunu söyleyerek seni deniyorum blöf yapıyorum, bakalım ne olacak."
- ben bu ilişkide bir gelecek göremiyorum muzaffer..
+ ben bu ilişkide bir gidecek görüyorum ama şukufe..
- ha?
+ güle güle şukufe, gittiğin yerden mektup atmayı unutma..
ayrılık için bulunabilecek çok basit bir bahane. bir tarafın ayrılmak istemesi fakat diğer tarafın istememesi durumunda ayrılmak isteyen tarafça kullanılır. bu cümle genellikle "ayrılmamız en doğru karar olur bence, seni kaybetmek istemem arkadaş kalalım, seni seviyorum ama bu hiçbirşeyi değiştirmez, sorun sende değil bende" şeklinde devam eder
bazen de karşı tarafın ilgisizliğinden dolayı çaresiz bir şekilde dökülür bu cümle kişinin ağzından.. genellikle gerçek bir ilgisizlik varsa karşıdaki kişi "evet bence de" diyerek işi ayrılığa götürür.. ama bazen tam tersi olur ve karşıdaki telkin edici cümlelerle kişiyi rahatlatır, ilişkiyi düzene sokar.. tabi olabiliyor böyle şeyler.
- ben bu ilişkide gelecek göremiyorum gıyasettin
- kimse gelmicek sadece sen ve ben varız küreselgül
- harikasın gıyas, bu esprilerin olmasa bu soğuk geceyi nası ısıtırdık
- ööle tabi yarraaam
''artık sevişmekten zevk almaz oldum'' ''seninle sevişirken başkalarını düşünüyorum'' gibi cümlelerin yumuşatılmış ve light bir hale getirilmiş biçimidir. içimi ve yiyimi kolaydır zira.