ben bu şarkıyı sana yazdım 

adana çık aradan

1. cem adrian'ın 16 şubat 2005'te piyasaya çıkan albümü

1. ben bu şarkıyı sana yazdım
    2. aspiration
    3. bana özel
    4. kimler geldi kimler geçti
    5. harbe giden sarı saçlı çocuk
    6. hayat ben
    7. edirne hatırası
    8. cluster
    9. merdivenler
    10. cem session
    11. summertime
    12. uzun ince bir yoldayım
    (lethe, 19.02.2005 00:17)
  2. cem adrianın son derece güzel bir müzik eşliğinde, istediği gibi kullanabildiği sesini dinlediğimiz, albümüne adını veren şarkısı. şarkının başında sözleri bile duymakta zorlanır acaba bunu söyleyen bir kadın mı dersiniz. akabinde kendinizi müziğe kaptırmış bir halde bulursunuz. sonunda da sözler zaten kaybolur, sadece müziğe eşlik eder cem adrian sesleri işitilir olur.

bulutlardan beyaz
    gökyüzünden mavi aldım
    denizlerden sonsuzluk
    gözlerinden umut aldım
    yıldızlardan ışık
    kuşlardan haber aldım
    annemden öğüt
    tanrıdan inanç aldım
    ben bu şarkıyı sana yazdım
    sana yazdım

gecelerden yalnızlık
    sabahlardan umut aldım
    sesleri dinledim
    gittim cesaret aldım
    gözyas
    şlarımdan şarkı
    karanlıktan korku yaptım
    içine biraz hüzün
    hüzün kattım şarkı yaptım ben
    bu şarkıyı sana yazdım
    sana yazdım
    (ascella, 11.05.2005 19:05)
  3. hem konserlerde hem de arkadaş ortamlarında "acaba bu şarkıyı kime yazdı?" diye düşündürten..o şahıs yerinde olma isteği uyandıran, hatta "o" şahsı kıskandıran bir şaheser; "(bkz: ben bu şarkıyı sana yazdım)"... (bkz: fazıl say)'ın tanımamıza yardımcı olduğu bu başyapıt aslında (bkz: demet sağıroğlu)'nun başının altından çıkıyor. kilit isim olan demet olayın pek bi dışında kalmış medya demet i aradan çıkartıp fazıl say ile ilgilenmiştir. demet sağıroğluna (bkz: cem adrian) konserlerinde rastlamaktayız. bu da kendisinin sanatçı kişiliğinin örnek yönlerini göstermiştir.
    gelelim "ben bu şarkıyı sana yazdım" albümüne.. .albüm her ne kadar: "bakın çocuğumuz neler yapıyor" cinsindenmiş gibi gözükse de hiç ilgisi yok. nedeni de o şarkıların kayıtlarının zaten yıllar önce sanatçı tarafından kendi çabaları ve imkanları ile yapılmış olması. eminim ki iş adrian a kalsaydı belki de o albüm çok daha farklı olabilirdi.
    cem adrian ikinci albümü "aşk bu gece şehri terk etti" ile bunun böyle olmadığını zaten bizlere göstermiş, iyi bir beste ve yürekle neler yapılır görün demiştir.
    (secretisfreedom, 06.01.2007 12:27)
  4. yanlış bir cümledir... şarkı yazılmaz, bestelenir...
    (van den budenmayer, 28.05.2007 01:30 ~ 01:31)
  5. adrian bu şarkıda incecik sesi ve nefis liriğiye içe işler,uçup gidersiniz,sanki siz söylüyorsunuzdur bu şarkıyı,dünyanın bütün güzel şarkılarını uğruna yazmış olmayı dilediğiniz "o"na..
    (mytilusedulis, 10.07.2007 16:38)
  6. inanılmaz kötü, rahatsız edici, kara tahtaya tırnak sürtmüş etkisi yaratan tüylerimde tropizmaya sebep olan şarkı. ıyk bu ne ya kedi eniği gibi vikvik ses. bu adamın nesini seviyorsunuz teen vatandaşlar, anlamak mümkün değil.
    (azureel, 09.06.2008 20:03)