sığ insandır. diplerdedir.
genelde ikili ilişkilerde meydana gelir bu durum. bir taraf, karşı tarafın durumundan şikayetçidir, daha farklı düşünmesini, çaba göstermesini, öyle olmamasını ister. ama gel gör ki, karşı tarafın bahanesi hazırdır: "ben böyleyim."
pişkinliktir, değer vermemek, saygı duymamaktır kimi zaman da.
siz ne kadar bazı şeyler daha güzel olsun diye çabalasanız, elinizden geleni yapmaya çalışsanız da ve bunun için karşı taraftan da desteklenmeye, güzel sözler işitip, birlikte daha da mutlu olmak için uğraşsanız da, karşı taraf baştan tepkisini koymuştur. baştan demiştir: "bak ben böyleyim, değişemem. böyle kabul et." diye. ve o asla değişmez, asla çabalamaz. siz bir şeyler bekledikçe, daha da gamsız olur. ben demiştim diye. asla ödün vermez.
gelelim bakınızlara:
(bkz:
bazı şeylere çok sinirlenmiş yazar)
(bkz:
erkek kısmısı değil mi hepsi aynı)
ayrıca: (bkz:
ben değil bir arkadaşım) gerçekten.
sığ insandır. kendini yenilemekten korkan, kendi duygusal cehaletinin içine sığınan insandır. ben böyleyim diyerek kenara çekildiği zaman bütün duvarları ördüğünü sanar ancak yanılır. duvarları kendisi zarar görmesin diye değil kendi zarar vereceklerini engellemek için yapar aslında.
aynı zamanda bu tip insanlar kendi farkedemediği mutsuzluklarından kaçma bahanesiyle çevresindeki insanların mutsuzluğundan beslenir.
doğru söyleyen insandır efendim. niye birilerini hep kendimiz gibi yapmaya çalışırız. zorla güzellik olur mu a kuzum? insan bildiğini okur kim ne derse desin. sen istediğini söyle şöyle şöyle yap de bik bik et. olmaz. bildiğini okuyacaktır herhalde. hem benim isteğimle bir şeyler yapacaksa karşımdaki, ne kıymeti kalır o işin? o sebeple dokunmayın ona. o öyledir...
ödün vermekle kişiliğini kaybedeceğini sanan insandır. ödün verilmeden hiçbir ilişki yürümez. herkes fedakarlık yapmak zorunda. başına buyruk olmak isteyen, oturur oturduğu yerde ve ödün vermeyen biriyle uğraşır durur.
"ben böyleyim"miş! sen öyleysen, ben de böyleyim. al bakalım!
hiçbir zaman öyle olmamış ve hiçbir zaman diliminde de öyle olamayacak olan insandır. ödün veremeyeceği hiçbir şey yoktur. gerçekten ödün veremeyecek olan bir kişi, zaten bu raddeye gelmez ama gelse dahi bu lafın altına sığınmaz çünkü, bir şeye sığınmakta halihazırda ödün vermektir.
geçinmeye niyeti olmayan, işine geldiği gibi davranmaya alışmış, ödün vermeyi hep karşı taraftan bekleyen insandır.
(içses, 02.09.2009 00:34)
kaçış ve acizlik. insanın en büyük düşmanı ve sonunda gerçeği kabullenememeden kaynaklanan kabullenmedir. ben böyleyim, paradokstur. ister sev ister okşa, ben böyleyim. çok ister okşamayı da ama sen öle olduğun sürece severek okşamaz.
duruma göre her türlü olumsuz sıfatın da kullanabileceği ya da duruma göre olumlu sıfatları da hakkedebilecek insan. candan erçetin in şarkısında olduğu gibi böyle bir durumda kim be diyebilir ki ?
üzgünüm acı sözlerim için
üzgünüm seni kırdığım için
haklısın bana darılsan bile
beni terketsen bile
ne yapayım ben böyleyim
üzgünüm bütün olanlar için
üzgünüm mutlu yıllarım için
aşkımız lekesiz olmalıydı
şüphesiz olmalıydı
affedemem ben böyleyim
ister vur ister okşa
ister tut ister yolla
ister sev ister zorla
(bkz:
ben böyleyim)
-ahhh naptın laaan
+kusura bakma çok tahrik oldum bi an
-olum sen nasıl bir şey çıktın yaa
+bak ben böyleyim : (görsel:
ibne/98736)
-vay ibne nasıl da farkedemedik
- haluk! lütfen çıkar mısın!!!
+ sıkıştım nazan, bi el at lütfen yaaaa...
- allah belanı versin senin! yine mi ben böyleyim lafının altına sığındın?
+ nazan bacağım uyuştu, hissetmiyorum, hadi ya, lütfen
(camel, 02.09.2009 00:47 ~ 01:13)
-niye altına işiyosun ya? koskoca herifsin. sokak ortasında yapılacak şey mi bu?
+ben böyleyim ya! ne yapayım? lanet olsun! anlıyor musun; lanet olsun! ben böyleyim işte!
-lan mal mısın? tuvalet şurda öküz! ben böyleyim ne demek lan?
+beni değiştirmeye çalışma taam mı? hayatta en zor olan bir insanı tanımak. kabul etmek huylarını, değişmeden bir olmak!
-iyice saçmaladın sen! güneş başına vurdu herhalde. ee altını kim temizleyecek ya andaval? hadi ben seni böyle kabul ettim diyelim?
+sen temizlemez misin bebeğim?
-ne diyorsun sen be?
+sevgi neydi? sevgi emekti... sevgi, barış, aşk, kardeşlik, dostluk...
-olum bi de büyüğünü mü yaptın lan sen? off ne biçim kokuyo! hayvan herif!
+baktım romantik bir ambiyans oluştu devamını da getireyim dedim. ne yapayım sevim, ben böyleyim!
-aysel ulan benim ismim! ayrıca skeyim nasıl bir belaya bulaşmışım? allahım gerizekalısı ya!
+
aysel git başımdan!
-hay hay canım. seve seve...
...
+aha vallaha da gitti. hey dürdane bi baksana! hişştt!!! kokuyo lan. ama böyleyim ben hacı! sadık abi bez getir, cıvık sıçtım tez getir!! sabri abiiğğğğ!!!
"beni böyle sev seveceksen
olduğum gibi göreceksen
girme ömrüme girme gönlüme
ne dertliymiş bu diyeceksen "
(bkz:
beni böyle sev)
kendini biliyordur, oturmuş bazı davranışlarının veya düşüncelerinin (olumlu-olumsuz) değişmeyeceğinin de farkındadır. en azından dürüsttür kıvırmaz, işine gelen kalır, gelmeyen gider bu durumda.
herkesin değişmeyeceğini anlamış lakin esnek davranmaktan da hoşlanmayan sabit fikirli insan söylemidir.
belki hakkaten öyledir. belki hakkaten sığınıyordur. belki o küçük sığınak dünyasında sizden daha mutludur. bazı insanlar var -genelde 7 yaşını doldurmuş oluyorlar- onların hayatlarında köklü değişiklikler yapamıyorsunuz. bu bir insana sigarayı bıraktırmak, kitap okumasını sağlamak gibi bir şey değil. böyle bildiğin şunu yapma, bunu yap tarzı direktifler olunca o insan sığınmasın da sizi mi kırsın?
çoğu zaman abartan insandır. tamam herkesin belli özellikleri var ve değiştiremez hatta değiştirmek istemez haklıdır, kimse bi kalıba girmek zorunda değildir ama; ota boka ben böyleyim beğenmeyen çeker gider tribi yapan insan da bi süre sonra çekilmez olabiliyor. kimse kimsenin nazını çekmez bunu bilsin önce. beni seven böyle sevsin tavırları çokan demode oldu. bi insan senin yanlışını görüyor ve arkandan konuşmak yerine kendine çeki düzen vermen için insanca uyarıyorsa değeri bilinmeli bence.
herkestir. istisnasız bütün insanlardır.
bütün insanların, karşısındakini ikna etmeye yönelik, değiştiği noktalar vardır, yararlı yararsız. insanların onda sevmediği bir özelliği vardır, o da eğer bu özelliğini beğenmiyorsa değişmeye razı olur, itici güç olarak da yakınındaki insanları kullanır, onların motivasyonuyla ilerler.
ancak gelgelelim, bir gün, birileri onun aslında değiştirmek istemediği bir özelliğinden, ya da ne olursa olsun değiştiribileceğine inanmadığı, kendini güçsüz gördüğü bir özelliğinden yakınırlar. işte o gün, hangi insana denk gelirse gelsin bu, istisnasız, dünya üzerindeki milyarlarca insanın ağzından dökülebilir bu söz, "ben böyleyim, kusura bakma".
bir gün, bir insanın öyle bir noktasına parmağınızı bastırırsınız ki, kanı durur, işte o raddede artık, "ben böyleyim" insanı olmuştur kendisi. kaybedecek birşeyi yoktur, kazanacağı da.
sıkboğaz ettiğiniz bütün insanlar size bu cevabı vereceklerdir, bir gün biz de sizin boğazınıza yapıştığımızda siz de bunu diyeceksiniz: "biz böyleyiz"...
(kl7mu, 02.09.2009 01:07 ~ 01:08)
değişmeyeceğini, değişmeye yeltenmeyeceğini belirtmiş olan insandır.
benimle uğraşma, beni yargılama artık demek istemiş; kendisini kabullenmiş, sizin de kabullenmenizi istemiştir...
ben
*
böyleyim
aga, ne yapayım??
*
eğer hakkaten olmaması gereken bir durum varsa, değişmek için elinden geleni yapmış ama sonuna erdirememiş insandır belki de.yenilgiyi kabul etmiş, hayattan soğumuş, biraz daha çabalamaya gücü kalmamıştır artık.ben böyleyim, böyle kabul edin diyerek altına sığınmaktan çok, zaten zor kabul ettiği yenilgiyi çevresine göstermemeye çalışıyordur.
işine geldiği gibi davranan insandır aslında. her konuda kendi işine geldiği gibi davranır. yeri geldiğinde bazı insanlara fazlasıyla taviz verirken, işine gelmeyen insanlara da " ben böyleyim, işine geliyorsa " der geçer.
aslına bakarsanız evet bazı durumlar oluyor ki insan kendini değiştiremiyor, o zaman söylenebilir haklılık oranında. ama ne olursa olsun ortası vardır bazı şeylerin, kesip atmak doğru olan değildir. ilişkilerde genellikle bunu söyleyen insan gerçekten sevmeyen taraftır. çünkü insan ne olursa olsun sürekli değişmeye mahkumdur. her yeni gün, bir önceki günde yapılan hatalarımızı düşünerek geçiyor. her doğum günümüzde geçen sene ne aptallıklar yaptık diye düşünüp gülüyoruz.
kendinden ödün vermek ya da vermemek. kendine olan saygını kaybedeceksen ya da başkasının sana karşı olan saygısını o zaman evet değişme, ezilme. ama gereksiz sebeplerle kimseyi yıpratma. çünkü insanoğlunun ne kadar değişken olduğunu hepimiz biliyoruz.
denildi ki, gerçekten seviyorsa, onu o şekilde kabul edecek ve o şekilde sevecek, ben böyleyim dedirtmeyecektir. yok eğer kabul etmiyorsa "o öyledir. ya sev ya terket, değişmez."
denildi ki, gerçekten seviyorsa, ilişkiyi güzelleştirmek adına değiş diyen sevgiliye ben böyleyim dememelidir. ödün vermelidir. kendinden ödün vermiyorsa " ben böyleyimdir, ya sev ya terk et, değişmeyeceğimdir."
(bkz:
@3893060)
anlatamadım aslında. neyse.
(anime, 02.09.2009 01:27 ~ 01:40)
benmerkezcil bir insandır. tamam herkes kendi hayatının en büyük doğrusu kabul.. ama sırf böyle diye de ben buyum bu da benim huyum işinize gelirse modunda takılmak bencillik ve saygısızlıktır.
he birini olduğu gibi kabul etmek güzeldir. tabi kabul edilen kişi gerçekten "olmuş"sa. rafadan değilse..
-selam dostum, dün birşey duydum doğru mu?
-ne duydun hakan ,hayırdır?
-senin hakkında şöyle böyle diyorlar,
-şöyle böyle derken?
-kızın suratına kahve dökmüşsün, sonra ağlayıp ben böyleyim demişsin?
-ha şu mesele.. orda öyleydim evet, ama burda böyleyim..
-nasıl yani?
-senden hoşlanıyorum..
-?!?!?!!?, (hakan is offline).