ben aslında ben miyim 

adana çık aradan

1. kendi bloğumda yazmış olduğum bir yazı. aynen burada da paylaşmak istedim.

biliyorum belki de aklınızdan geçecek delirdi bu çocuk diye. düşünebilirsiniz, çünkü serbest düşünmek. neyse lise yılları, hayatımız, karakterimiz şekillenmeye başlamış, özentilerden sıyrılıp biz olmaya başlamışısız. lise yılları, edebiyat dersi. herkes bir kelime veya bir cümle seçip, sınıfa karşı onu anlatıyordu. gökhan şimşek (okumanı isterdim bunları) , bu cümle ile girmişti konuşmasına “ben aslına ben miyim?”

ne yalan söyleyeyim, ben de demiştim ne diyecek bu çocuk diye. o konuştu, belki anlamadı bir çok kişi ama ben anlamaya çalıştım, belki de anladım, kim bilir ?

ben aslında ben miyim, ne demekdi bu cümle?
    mesela anne babamı ben seçmemiştim, yaşadığım şehri, hatta belki karakterimi. şans demiştik daha önce. peki ben farklı bir şehirde doğsam, hatta farklı bir ülke. acaba aynı sabri olabilirmiydim. hayata bakışım, davranışlarım. bilmiyorum, çokda kafa yorumuyorum (tamam bende inanmadım kafa yormadığıma). yani beni ben yapan etki çevreydi, ailemdi, gittiğim okul, karşılaştığım insanlardı. peki ya onlar değişseydi ben ben olabilirmiydim?

hayatta hep ne derler denildi, bir kadın dul kaldığında, sanki hayatı başkasına endeksli yaşamak zorunda hissetti kendisini. acaba ne derler ne düşünürler dedi hep. bir genç kız bir erkekle konuşsa, mahalle ne der dedi annesi. beğendiği bir elbiseyi alacak bir çocuk, lan bizimkiler ne der dedi. neden hep ne derler diye düşündük. ben eğer ben isem neden ne derler lafına takıldım bu kadar. ben ben değildim artık, çevremdekilerin olmamı istediğim kişiydim, ama ben değildim. ne derler sonucu çıkan bir karakter vardı ortada.

küpe taksam yumuşak, converse giysem tikky olacaktım. derste parmak kaldırsam, sivri, inek, çancı olacaktım. olmadım, giymedim converse. ama demediler bir şey. önemliydi(!) dedirtmedim.

küpe takmadım delikanlı oldum, takmayı da istemedim zaten, ama takmak isteseydim ne derler diye düşündüğüm oldu. olsun dedirtmedim.

ne derler dedim hep kendime, belkide dedik… hiç başkasının ne derler sorusundaki gizli özne olmadım. peki neden o bilmediğim gizli öznelerin istediği insan oldum bilmiyorum.

ben ben miyim bilmiyorum, ama hakkımda ne derlerciler bir şey demediler. dedilerse de ben duymadım. bugün aklımda yine o soru: ben aslına ben miyim?

http://www.sabriyilmaz.com/...
    (options, 19.06.2007 02:23 ~ 02:25)