belki ilginizi çeker
  1. · yaran başlıklar
  2. · pokemon yazarlar
  3. · yaran nickler
  4. · ben cocugum deyip camdan atlayan pokemon
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · fotoğraf makinası olmayan japon
  3. · öğretmenler günü
  4. · aşk
  5. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  6. · disko kralı
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · dünya insanlara değil insanlar dünyaya aittir
  9. · yaşar usta

ben çocuğum deyip camdan atlayan pokemon  

1. ben pokemonum diyip camdan atlayan gerizekalı çocuğun bu evrendeki öbür yanı, ruh ikizi. leyla'nın mecnunu, yin'in yang'ı, tülin'in caner'i, şansal'ın erman'ı. ne kadar derin ve melankolik. yazmaya devam edemiyciim...
    (axl freddie layne robert ronnie klaus, 27.01.2007 18:50 ~ 18:51)
  2. pokemonların kendi adından başka birşey söyleyemediği düşünülürse adı ben çocuğum olan pokemondur.
    (dream endless, 27.01.2007 19:58 ~ 20:08)
  3. özenti pokemon
    (ellisande, 06.02.2007 15:43)
  4. bilgisayar ortamına girememiş; görsel efekti ihmal edilmiş kişi.
    (miss teacher, 24.04.2007 20:03)
  5. ash için pikaçu neyse, pikaçu diye bağırıp camdan atlayan çocuk için bu pokemon odur. birbirleri için yaratılmışlardır. hatta ash ve pikaçu arasındaki uyum ve bağlılığı sollayabilirler, atladıktan sonra kaldırıldıkları hastaneden çıktıktan sonra kalıcı hasarları yoksa şayet birbilerini bulup bir araya gelseler pokemon şampiyonasının galibiyeti kesin onlarındır.
    (bastet, 14.08.2009 17:44)
  6. ben seks tanrısıyım deyip kadınlar hamamına peştemalsiz dalan aydemir akbaş'dan daha samimi olan sorunlu varlıktır. eskiden süper babaanne denen diziyi izleyip balkonlardan uçan ve hayatını kaybeden küçük kız çocukları olurdu, işte bu da öyle birşey, sadece başka bir yaşam formunda vuku bulmuş.
    (karate schnitzel, 14.08.2009 18:01)
  7. yeni versiyonu vardır bu çocuğun. hatta az önce gösterildi haberlerde. "şiddet içerikli, iyiler ve kötüler temalı oyun" bir çocuğun hayatına mal olmuş. bunu anlatan spiker, "işte çocuğun oynadığı bazı şiddet içerikli oyunlar" derken sims'i gösteriyor. sims'teki "attack" kavramını çok ciddiye alıp kafasını poşete sokarak kendisini boğmaya çalışan bir çocuk... bu çocuğa mario oynatsanız, ki örnekleri var, gene kötü bir şey bulup kendine zarar verebilir.

evladını pc oyununa kurban veren baba şöyle diyor : "allah o oyunların belasını versin, nasıl olur böyle bişey" vesaire. abicim, amcacım, dayıcım vesaire nasıl seslenilirse. sen olay saatinde arkadaşlarınla dışarıdaymışsın, olabilir neden olmasın gezersin tozarsın. anne çalışıyormuş, bakınız roller değişmiş. bu da tamam. ekmek parasıdır falan tabi. peki beyefendi, sen bu çocuğu karadelik gibi boşlukta bırakırsan, "al yavrum ben evde olmayacağım bilgisayar oynarsın" vesaire dediğin çocuğun daha 8 yaşında. nedir ne değildir bilmiyor. ha o çocuğun gerçek - hayalgücü ayrımı daha yok, olması beklenebilir mi? çoğu çocukta bu ayrım olmadığı için beklenemez. be abi, amca her neyse. sen bu oyunu yapan şirketlere bela okudun ettin iyi güzel. ileride gaza gelip dava da açmaya çalışırsın "evladım öldü" vesaire diye. kabul. fakat, sen o çocuğu evde piç gibi tek başına bırakıp "ne yer ne içer napar kimlerle arkadaşlık kurar ne oynar ne giyer" diye düşünmeden evinle ilgilenmeden, süreyya karabulut, çocuğunu başıboş bırakırsan kendini klozete de atar, kafasına poşet geçirip intihar da eder her şeyi de yapar.

çocuklarla ilgilenmek ne kadar zor? çocuk diye baktığın senin 3 dakikalık zevkin, annenin 9 aylık ızdırabı mı? bu çocuk senin sorumluluğun, geleceğin, her şeyin değil mi? önüne bilgisayarını verip "hadi oğlum sen oyna ben gezmeye gidiyorum" deyip evden gidersen, o çocuk yalnızlıktan, annenin babanın başında olmamasından ne kadar etkilenir? pedagog falan değilsin evet. olman da beklenemez. ama bre amca sen hiç mi duymazsın en basiti televizyondan böyle şeyleri? çocuğunuzla ilgilenin, onlarla konuşun, ne yaptıklarını sizlere anlatmalarını sağlayın vesaire diye atılan nutukları hiç mi dinlemedin? hiç mi rastlamadın?

sözün özü, sen bu çocuğu tek başına evde bırakırsan her şeyi yapar, her şeyi yaşar, başında bir büyüğü olmadığı için pikachu'yu kahraman, sims'teki karakterleri üst komşu zanneder. "bu çocuk öldü başkasını yapalım" düşüncelerinde olmadığın yadsınamaz. illa ki sen yine o 3 dakikalık zevkini yaşayacaksın, o kadın gene 9 ay mide bulantılarıyla uğraşacak, o çocuk doğacak, ve sen yine arkadaşlarınla kahvede sürteceksin, o kadın yine senin çocuğuna bakmak için para kazanacak. senin aile kavramın bu. daha ileri gitmesi de beklenemez. varsın başka çocuğun olmasın, zaten adın çıkmış, zaten belki türkiye gene seni konuşacak "vay sorumsuz baba vay garip anne" diye, bir çocuk daha yapıp namına nam katmaya çalışma. bırak o çocuk senin içinde kalsın, 3 dakikalık başka bi' zevkin ürünü olup aksın klozete. emin ol daha hayırlı olur.
    (twiggy ramirez, 20.10.2009 20:23)
  8. ben çocuğum diyerek altına sıçsaydı veya amcalara pipisini gösterseydi daha "çocuksu" olurdu.
    (razor, 20.10.2009 20:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil